Nieuw

Studie: mensen uit het Midden-Oosten meest waarschijnlijk om haatmisdrijven te verzinnen tegen zichzelf

Dit is een interactieve kaart bij de bron (als u naar beneden scrolt bij dit artikel en daar kunt u elk afzonderlijk 'incident' aanklikken voor details. Of via deze link: https://nega-nega-nega.github.io/

Haatmisdrijven worden als een ernstig probleem beschouwd. Er zijn verhoogde straffen voor misdaden die zelfs maar “voor een deel” worden gemotiveerd door vooroordelen, en de FBI brengt jaarlijks een verslag uit over haatdelicten. Haatmisdrijven – ook wel bekend als “vooringenomen misdaden” – zitten naar verluidt in de lift sinds de kandidatuur en het presidentschap van Donald Trump. Een aantal spraakmakende vermeende haatmisdrijven zijn echter bewezen hoaxes die door het slachtoffer werden geënsceneerd.

Hoeveel haatmisdaden zijn een hoax? Hoe vaak zendt een neger racistische haatmail naar zichzelf, en hoevaak claimt een moslima dat een blanke ongelovige haar hoofddoek af heeft getrokken? Hoe vaak zijn die claims onterecht?

Geen enkele overheidsinstantie telt deze incidenten, maar nu kunnen we deze vragen beantwoorden.

We hebben een analyse gemaakt van recente hoaxes met haatmisdrijven met een bijzondere concentratie op de periode begin juni 2015 – de maand waarin Donald Trump zijn kandidatuur aankondigde – en eindigend in december 2017. We geloven dat er genoeg hoaxes zijn in die twee en een half jaarperiode om te spreken over wat naar onze mening representatieve gegevens zijn.

We hebben geprobeerd om elk geval van elke vorm van haathoax op te nemen. De enige uitzonderingen zijn nep haathoax misdrijven tegen mensen met mentale of fysieke handicaps. Deze gevallen zijn uiterst zeldzaam en het is mogelijk dat er in de periode vanaf juni 2015 geen enkele gemelde hoax van dit type was.

We denken dat onze gegevens, gebaseerd op uitgebreide media-zoekopdrachten en op bestaande compilaties, uitputtend zijn. We zullen onze database ook bijwerken als toekomstige hoaxes worden gemeld. Als lezers gevallen kennen sinds juni 2015 die we hebben gemist, neem dan hier contact met ons op.

Bevindingen

Het is duidelijk aan de hand van de kaart dat hoaxes voorkomen in vrijwel elke staat, en het meest voorkomen in bevolkingscentra. Het is ook duidelijk uit de fijnmazige sortering van gegevens die mogelijk is met behulp van filters, dat van de 101 mensen die hoaxes gepleegd hebben van juni 2015 tot december 2017, veruit het grootste aantal (44) gefabriceerde vooroordelen was tegen zwarten. De volgende meest voorkomende “slachtoffer” -categorieën van nephaatcriminaliteit waren Midden-Oosters/moslims (17), niet-blanken in het algemeen (13) en LHBT-mensen (10). Vierenzestig procent van de hoaxers is mannelijk.

In het laatste rapport over haatdelicten van de FBI zijn zwarten oververtegenwoordigd als overtreders. Ze zijn verantwoordelijk voor 26,1 procent van de gevallen waarin het ras van de dader bekend was, wat betekent dat ze 2,4 keer meer kans hadden dan niet-zwarten om haatmisdrijven te plegen. Het is niet mogelijk om een ​​directe vergelijking met blanken te maken omdat – en dit is een oud defect in een rapport dat ras en etniciteit zou moeten benadrukken – het rapport maakt geen duidelijk onderscheid tussen blanken en Hispanics.

In het geval van haatmisdaad-hoaxes is zwarte oververtegenwoordiging veel groter. Zoals aangegeven in de onderstaande grafiek, maakten zwarten in de afgelopen tweeënhalf jaar per hoofd van de bevolking 13,3 keer meer kans dan blanken om haatmisdaad-hoaxes te plegen, en Midden-Oosters/moslims  34,7 keer waarschijnlijker. In onze gegevens zijn Hispanics en blanken duidelijk onderscheiden, en Hispanics waren net zo waarschijnlijk als blanken om haathoaxes te plegen. De paar gevallen waarin het ras van de hoaxer niet bekend is, zijn niet opgenomen in de grafieken die volgen.

Voor het grootste deel is het correct om aan te nemen dat haatmisdaad hoaxes worden gepleegd door een lid van de groep tegen wie de haatmisdaad zogenaamd gericht is: homo’s begaan anti-gay haat hoaxes, en zwarten plegen anti-zwarte haat hoaxes ..

Van de gevallen met blanke daders, waren in slechts 3 van de 18 haat-hoaxes blanken het doelwit van nep-haat; de rest was bedoeld om sympathie te betuigen aan LGBT-mensen, andere niet-blanke groepen of vrouwen. Een paar ‘progressieven’ hebben bijvoorbeeld hakenkruizen of racistische leugens geschreven in de hoop sympathie op te wekken voor niet-blanken of om verhoogde anti-racistische activiteiten te rechtvaardigen.

Blanken zouden daarom eerder hoaxes uitvoeren die bedoeld zijn om sympathie op te wekken voor niet-blanken of moslims dan voor blanken. We vonden geen geval van een niet-blanke die een vals haatmisdrijf pleegde bedoeld om sympathie voor blanken als een groep te bevorderen.

Negenentachtig procent van de hoaxers probeerde de valse schijn van racisme over te brengen of – in het geval van moslims en joden – een religieuze/etnische voorkeur. Als we onze analyse beperken tot deze hoaxes – dat wil zeggen, als we gevallen uitsluiten waarin de doelen van de haatmisdaden LHBT-mensen of -vrouwen waren – zijn blanken de minst waarschijnlijke groep om te hoaxen en stijgen de andere groepen dienovereenkomstig.

Midden-Oosters/moslims, met 69 maal meer dan blanken, waren de groep die het meest hoaxes van dit soort fabriceerde en Hispanics waren bijna twee keer zo waarschijnlijk als blanken om hoaxers te zijn.

Veel incidenten die aan de FBI gemeld worden als haatmisdaad worden nooit opgelost omdat de dader niet geïdentificeerd wordt. Een aantal onopgeloste haatmisdaden zijn waarschijnlijk hoaxes zoals de incidenten die in detail in onze interactieve kaart worden beschreven. Bij gebrek aan bevestiging bestaat altijd de mogelijkheid dat een vooringenomen misdaad een verzinsel is dat bedoeld is om sympathie te wekken voor de groep waarvan het ‘slachtoffer’ lid is.

We zullen onze gegevens bijwerken als nieuwe hoaxes aan het licht komen.

Nogmaals, we dringen er bij lezers op aan om ons op de hoogte te houden van hoaxes – of zelfs vermoedens van hoaxes – waarvan zij op de hoogte zijn door ons pers- of politierapporten te sturen.

Bekende incidenten in chronologische volgorde hier. Bij de bron staat een prachtig scroll-dingetje, maar dat wil hier niet lukken, vandaar een link.

Bron:

https://www.amren.com/archives/reports/hate-crime-hoax-map/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Studie: mensen uit het Midden-Oosten meest waarschijnlijk om haatmisdrijven te verzinnen tegen zichzelf

 1. En de auteur is vanaf vandaag, nieuwe regels, van twitter gegooid. Net als Britain First. Het gaat nu hard gaan.

  Like

 2. Esperanza // december 19, 2017 om 01:49 //

  Committed hatecrime, Fub?

  Like

 3. Being Jared Taylor.

  Britain First werd pas nog drie maal geretweet door Trump. Het is wachten tot ze hem ook verwijderen. Stelletje SJW-s dat facebook en twitter bemanvrouwen.

  https://www.timesofisrael.com/twitter-suspends-accounts-of-well-known-white-nationalists/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Like

 4. Like

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Jared Taylor – The Reality of Race
 2. Kraste deze moslim zelf ‘kanker moslims’ op zijn auto ?
 3. De ‘islamofobie-hoax-moslima’ van de PvdA is een recidiviste, maar dat zal toeval zijn

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s