Nieuw

Het Europese Hof van Justitie gaat bepalen of de sharia voorrang krijgt op het nationale civiele recht

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Strasbourg. Foto: CherryX.

Moet de islamitische sharia een hogere prioriteit krijgen dan het westerse civiele recht bij Europese rechtbanken? Deze kwestie zal binnenkort het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bepalen.

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: Rommel

Het eigenlijke doel dat moet worden bepaald, en dat een precedent kan zijn, gaat over een legaal geschil tussen moslimmigranten in Griekenland. Een echtgenote van een overleden echtgenoot heeft in overeenstemming met de Griekse wet de gehele nalatenschap van haar echtgenoot geërfd.

De twee zusters van de man zijn echter van mening dat dit in strijd is met de islamitische sharia-wetgeving, die in plaats daarvan voorschrijft dat zij een deel krijgen van de erfenis. De zusters willen het geschil dan ook laten beslechten door de lokale imam en niet door de Griekse rechtbank.

Als reden voeren de zusters aan dat de man niet in de Griekse meerderheidssamenleving leefde, maar in de parallelle en separatistische “islamitische samenleving’, die net als in veel andere landen met een hoge moslim immigratie in Griekenland is ontstaan. De Griekse wet moet daarom niet van toepassing zijn, beweren de zusters. In plaats daarvan moet de sharia-wetgeving worden toegepast.

Een ideële organisatie in Groot-Brittannië genaamd Christian Concern heeft zich bij deze kwestie betrokken. Als reden wordt in een persbericht op de website van de organisatie vermeld: “Het belang van de zaak voor Europese wetgeving en de implicaties voor de Europese landen, inclusief het Verenigd Koninkrijk.”

“Wij hebben ons in deze zaak geïnvolveerd om duidelijk te maken dat de sharia-wetgeving fundamenteel onverenigbaar is met mensenrechten”, schrijft woordvoerder Tim Dieppe van de organisatie. “We hopen en bidden voor de rechters om dit te realiseren en te handelen in overeenstemming met dat inzicht.”

Christian Concern beschrijft de sharia-wetgeving als discriminerend en dat de involvering van de organisatie in deze zaak het licht moet zetten op een aantal kwesties die voortvloeien uit de toepassing van de sharia in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Dieppe zijn er vandaag ongeveer 85 sharia-rechtbanken in Groot-Brittannië. Christian Concern is van mening dat dit problematisch is:

De toepassing van de sharia heeft geleid tot de opkomst van parallelle samenlevingen in Groot-Brittannië,” zegt Dieppe in een verklaring aan CBN News. “De sharia heeft de wettelijke status van vrouwen in het land onevenredig beïnvloed en verleent bovendien aan niet-moslims geen enkele wettelijke rechten.

Elke uitspraak van het Europees Hof, die de toepassing van de sharia-wetgeving steunt zal verder bijdragen aan de groeiende segregatie van de moslims in Engeland en hun dissociatie met de democratische en Britse waarden.

Een gerechtelijk vonnis dat voorrang geeft aan de sharia boven de burgerlijke wetten van het land zal een alarmerend precedent creëren voor alle landen in Europa, terwijl een uitslag die duidelijk maakt dat het nationale burgerlijk recht voorrang heeft op de sharia-wetgeving voordelen voor heel Europa zou betekenen.

We hopen dat het Europese Hof van Justitie zijn eerdere standpunt handhaaft dat de sharia-wetgeving onverenigbaar is met een democratische samenleving. Indien het Hof zou beslissen dat de sharia-wetgeving in de huidige rechtszaak moet worden toegepast, zou het de facto betekenen dat de sharia-wetten een hogere juridische status hebben dan het nationale recht van een land, zelfs in gevallen waarin de betrokken partijen er niet mee eens zijn dat de sharia-wetgeving van toepassing moet zijn.

In Griekenland heeft de premier een wetsvoorstel aangekondigd waarin de sharia-wetgeving op vrijwillige basis kan worden toegepast. Volgens het voorstel prevaleert het nationale burgerlijk recht in het algemeen boven de sharia, maar als alle partijen in een civielrechtelijk zaak willen dat de Sharia-wetgeving wordt toegepast, moet dit gebeuren.

De uitspraak van het Europese Hof van Justititie zal naar verwachting de komende maanden komen. Tegen de uitspraak van het Hof kan geen beroep worden aangetekend.

Bron:

https://samnytt.se/europadomstolen-ska-avgora-om-sharia-bor-galla-framfor-nationell-civilratt/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8460 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

26 Comments on Het Europese Hof van Justitie gaat bepalen of de sharia voorrang krijgt op het nationale civiele recht

 1. “geïnvolveerd”??? is dat nederlands rommel?

  Like

 2. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 3. Google is je vriend.

  Like

 4. Het is wel zeer vreemd Nederlands, maar het schijnt te bestaan, betrokken dus.

  Like

 5. Esperanza // december 19, 2017 om 16:53 //

  Uitslag ligt bij voorbaat vast. Avondland ongeneeslijk ziek vanwege islamkanker.

  http://doodgraagleven.een.be/

  Like

 6. Wel even rekening houden met Rommel.
  Hoort de hele dag niks anders dan een smurfen taal om zich heen, waar ie de ballen van begrijpt, als ik goed gevolgd heb.
  Komt waarschijnlijk weinig Nederlanders daar tegen.
  En dan nog eens smurfen taal gaan vertalen voor ons als Nederlander.

  Like

 7. Esperanza // december 19, 2017 om 17:03 //

  Zo vreemd is ’t ook weer niet, Bert.

  Hier nog wat meer om je te epateren. 😉

  https://rijmwoordenboek.vandale.nl/rijm/ge%C3%AFnvolveerd?page=5

  Like

 8. Ik ben éénoog in het land der blinden.

  Liked by 2 people

 9. Houdt ons op de hoogte

  Like

 10. Heel belangrijke uitspraak, bij erkenning van de Sharia kunnen ook openlijk onafhankelijk van rechtbanken volkstribunalen worden gehouden, en vonnissen door burgers opgelegd worden uitgevoerd door die burgers…..

  Laat maar komen…..de enige vraag die er nog is: hoeveel medestanders heb je nodig voor een geldig VOLKS tribunaal…..

  We staan echt met de enkels in een andere wereld, het lijf moet alleen nog even doorkrijgen waar de voeten reeds staan….

  Liked by 3 people

 11. Dit raakt het hart van de westerse wereld. En na de uitspraak gaat er een heel duidelijke winnaar en verliezer zijn.

  Als de rechtbank het afwijst betekent het dat me direct alle sharia-rechtbanken binnen de EU kan gaan ontbinden (als de landelijke overheden daar dan de ballen voor hebben) en geeft het de mogelijkheid om een paar harde grenzen te gaan trekken,

  Indien de rechtbank het toewijst betekent dat niets meer of minder dan volledige capitulatie, het westerse recht zal dan in alles ondergeschikt worden aan de sharia.
  Dat betekent natuurlijk overigens wel dat andere groeperingen onder hetzelfde westerse recht dezelfde eisen/uitzonderingen kunnen stellen, waardoor in feite indere groepering zijn eigen rechtssytseem mag gaan handhaven.

  Eigenlijk zou dat laatste niet eens zo’n gek idee zijn: het legt een ferme basis aan voor allerlei afscheidingsbewegingen en voor allerlei paramilitaire organisaties, waarmee de instorting van het huidige Europa is verzekerd

  Liked by 1 persoon

 12. christ Kanters // december 19, 2017 om 19:41 //

  Het word de hoogste tijd , dat er aan de islamisatie een halt word geroepen , en niet blijven toe geven , aan een volk dat nog 1400 jaar achter loopt , het is toch belachelijk dat wij niet eens in plaatsen in Saudi mogen komen , en hun wel hier de dienst uit gaan maken ,we blijven ons geld inleveren , aan de z, g , vluchtelingen die ze helemaal niet zijn , we halen en betalen onze moordenaars en cultuur vernietigers , zijn we daarom bevrijd , om nu geruisloos bezet te worden , door de sharia liefhebbers , zo dat ze kinderen van af 9 kunnen neuken , en ongelovige vrouwen verkrachten , want ook DAT mag volgens de sharia , als je om financiële reden voor de sharia kiest , krijg je dus dat er ook gratis bij .

  Like

 13. Laat idd maar komen.
  Sharia is geen recht, maar laat maar komen, des te eerder komt de duidelijkheid.

  Like

 14. @Ivan, ik vind het mooie woorden, maar welke context staan ze in? groet Duchesne

  Like

 15. Gerrit Tienkamp // december 20, 2017 om 04:04 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogden reageerde:
  Tijd om de Revolutie te starten

  Like

 16. Breaking !

  Vandaag is in de rechtbank uitgesproken dat motorbende ” Bandidos” verboden word. Nou verbieden rechtbanken nogal vaak iets en schijnen ze graag straf te geven, liefst ook nog geld te willen maar in dit geval is de motivering gewoon geweldig !

  Waarom geweldig? Uiteindelijk gaat het om het verbieden van een groep die bestaat bij het recht op vrijheid van vereniging en vrijheid van meningsuiting…..

  Het is de motivatie van de rechtbank die klinkt als een klok……: het stimuleren en plegen van geweld en het verheerlijken ervan…..leden die uit de club willen stappen worden met geweld afgestraft…..om die reden is er een inbreuk van op het recht van vereniging……en word de “bende*” vervolgd en verboden….

  Nou vraag ik U, is dit een veroordeling waar je iets mee kunt of is dit een veroordeling waar je iets mee kunt?

  Waarom kun je hier iets mee? Nou, alle genoemde punten zijn misschien van toepassing op de Bandidos maar exact dezelfde punten zijn ook van toepassing op de Islam……plus nog een berg andere zaken zoals het propaganderen van moord, verkrachting en plundering, mishandeling en het verheerlijken en de steun aan terrorisme, inbreuk op de grondwet en op mensenrechten, uitsluiting op basis van geloof en geslacht, etc…etc….een moslim die een ander geloof wil gaan belijden moet worden vermoord, zo duidelijk staat het in hun sekteboek. Op zich al genoeg voor het verbod op Islam, net als de uitspraak dat allen niet moslims moeten worden gedood of tot slaaf worden gemaakt….slavernij is verboden, net als moorden. Het staat er, ze zeggen het letterlijk iedere vrijdag en…..JOEPIE…..nu is er dan de jurisprudentie die niemand wilde uitspreken….DANK JE WEL RECHTERS…..

  Als de Bandidos MC zowel nationaal als internationaal verboden worden op basis van deze uitspraak, dan is bij gelijke strekking van onderzoek en strafbaarheid de Islam nu ook een verboden “bende”…..

  Gelijke monniken, gelijke kappen. En nu zullen we dus kunnen zien of de Nederlandse wet ook werkelijk gelijk is voor alle burgers. Het precendent is nu geschapen, de juridische grond om de Isalm te stoppen is er, nooit gedacht dat de Bandidos Nederland zouden redden….

  Hulde.

  Mijn dag is goed begonnen…..😆

  *bende omdat origineel de Bandidos geen MC op hun rug hadden maar MG, wat stond voor motorcycle gang…..

  Like

 17. @ Duchesne

  Die gedachte kwam bij mij ook op. Maar fijn dat jij het op ‘papier’ zet. Kan ik er een artikeltje van maken.

  Like

 18. Graag gedaan !

  Like

 19. Vind het trouwens typisch dat MC ’s zo worden gepakt maar dat allochtone bendes kunnen gedijen en de overheid er met een wijde boog omheen loopt….een MC is een duidelijk herkenbaar iets en daarom doelwit, hierna komt de duivenmelker aan de beurt of de korfbalclub, na de PVV stemmer natuurlijk, of de kritische burger…..zolang het maar Autochtoon is natuurlijk….

  Ik denk dat het een soort van veilig scoren is wat hier gebeurd, een groep die zichtbaar is aanpakken omdat sommige leden strafbare feiten plegen. Een soort voorschotje van de overheid op de sleepwet, zodat iedere eigen burger straks als een potentiele crimineel kan worden behandeld. En dan noemen ze Kim Yong extreem…

  Ik vraag me af of hier de bevolking met het verbieden van de Bandidos gediend is, behalve dan dat het een optie bied om de regering uit hun tent te lokken inzake Islam, want alle ten laste leggingen zijn exact wat Islam ook is, dus logica zegt dat die nu ook kunnen en horen te worden geprocesteerd*….

  *(zelf bedacht woord, afgeleid uit het Engels, Processed, ofwel door de gehakt molen getrokken,)

  Like

 20. Lars024 // mei 31, 2018 om 10:14 //

  @Duchesne: Kwade opzet van ‘onze’ lokale, landelijke en EU overheden. Waarom? Omdat o.a. MC’s, zodra het echt mis gaat in ook ons land, het eigen volk zouden beschermen tegen de moslim hyena’s. En dat moeten we toch niet willen, aldus ‘onze’ overheden.

  Vandaag (31-5-2018) op het journaal dat nu de Hells Angels aan de beurt zijn om ontmanteld te worden. Had er maar gestaan ‘Hells Angela’.

  Like

 21. Lars024 // mei 31, 2018 om 10:39 //

  BTW: “De uitspraak van het Europese Hof van Justititie zal naar verwachting de komende maanden komen.”

  Dus weet iemand wat die uitspraak was en waar te lezen??

  Like

 22. Scrutinizer // mei 31, 2018 om 10:41 //

  “maar als alle partijen in een civielrechtelijk zaak willen dat de Sharia-wetgeving wordt toegepast, moet dit gebeuren.”
  Prima. niks op tegen.
  Punt is natuurlijk dat partijen van tevoren heus wel weten waarin een rechtspraak resulteert (hier: Grieks leidt tot vrouw erft alles en Sharia leidt tot zussen krijgen een deel), dus kiest wie daar belang bij heeft het nationaal recht en dan willen dus niet ALLE partijen het Sahria recht, dus schieten ze nog niets op met deze verworvenheid.
  Het wordt pas gevaarlijk als consensus niet vereist is men zou stellen dat als 2 zussen kiezen voor Sharia en 1 echtgenote voor Grieks dat dan bij meerderheid beslist wordt dat het Sharia wordt. Zolang echter het Nationall recht prevaleert wanneer ook maar 1 iemand niet eens is met een alternatieve keuze, betekent het defacto dat er geen keuze is.

  Like

 23. Ik verbaas me iedere dag meer. De idioten zullen best voor de sharia stemmen; ze zijn gekocht en betaald. Ze kosten weinig, paar Soros centen en ze vermoorden eigen ouders en koters.

  Fortuyn werd doodgechoten, niet door de idioot Volkert. maar door de staat. Ik denk dat hij teveel het contract uit 1974 met Saoudia en van 1995 “treaty of Barcelona” in de weg zat.
  Dat de staat opdrachtgever was, is zelfs voor een idioot duidelijk.

  De staat bestaat uit linkse ambtenaren, die vooral zichzelf dienen.
  Zo zal het ook in Brussel gaan.

  Zo ver:
  –kritiek op islam is een misdrijf;
  –nationalisme en patriotisme zijn verboden
  –de massa media zijn volledig onder controle
  –de publieke fora–twitter, facebook zijn verworden door meer censuur als in de Hitler tijd of onder communisme tot huisvrouwen sites waar je kan discusieren over aardappels en geraniums

  heb je enige kritiek op islam–b.v. vind je dat kinderverkrachting of moord niet mag–wordt je permanent gebanned door twitter–(zie @PHM van de)

  Burgeroorlog is eminent.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s