Nieuw

Duitsland: Te gevaarlijk – Maatschappelijk werkers mogen niet meer in vluchtelingenwoningen binnen

Het Social Assistance Office München heeft officieel de consultatie van vluchtelingen door maatschappelijk werkers in opvanghuizen zonder veiligheidspersoneel afgeschaft. De maatschappelijk werkers werden zelfs teruggeroepen uit huizen waar ze werkten in kinder- en jeugdwerk, meldt de Süddeutsche Zeitung.

De stad rechtvaardigde deze maatregel in een brief aan haar pedagogische medewerkers met de toename van ‘verbale agressie, ongepast sociaal gedrag en bedreigingen’. De regel zou sinds 7 november al bestaan.

Andrea Betz, verantwoordelijk voor vluchtelingenhulp aan de “Innere Mission München”, bekritiseert het besluit als een “gevaarlijk voorbeeld”, omdat juist de inzet van veiligheidspersoneel angst bij de vluchtelingen teweegbracht, juist door de inzet van veiligheidspersoneel zouden de sociaal werkers in gevaar gebracht zijn, meldt “Süddeutsche Zeitung”.

Vluchtelingen die van plan waren om sociaal werk te gebruiken, moesten nu alleen de maatschappelijk werkers bezoeken, wat naar verluidt slechts zelden gebeurt. Het stadsbestuur overweegt naar verluidt om maatschappelijk werkers nu alleen nog in paren naar de accommodaties te sturen.

In de tussentijd wachten 13.000 huishoudens in München met de hoogste prioriteit voor gemeentelijke huisvesting. Maar slechts 3.000 appartementen kunnen per jaar worden toegewezen.

Bron:

https://vladtepesblog.com/2017/12/15/germany-too-dangerous-social-workers-not-allowed-in-munich-refugee-homes-anymore/

https://www.focus.de/politik/deutschland/muenchen-sozialarbeiter-duerfen-nicht-mehr-allein-in-fluechtlingsunterkuenfte_id_7984466.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Duitsland: Te gevaarlijk – Maatschappelijk werkers mogen niet meer in vluchtelingenwoningen binnen

 1. polderboy // december 17, 2017 om 23:54 //

  Met al die veiligheidsconflicten hier in West Europa, zoals nu weer in München, wordt het toch wel tijd voor de inzet van VN blauwhelmen lijkt me.
  We kunnen ook nog een tijdje wachten natuurlijk, en later een aanvraag doen voor die blauwhelmen, na de vredesonderhandelingen, op het moment dat we als vluchteling vanuit Oost Europa weer naar huis terug kunnen keren naar West Europa, en met de door de VN vergaarde gelden van donorlanden aan de wederopbouw kunnen beginnen in de voor ons aangewezen etnische enclaves.

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // december 18, 2017 om 00:45 //

  Een volgende stap ,eerst de hulporganisaties zoals hier Innere Mission Munchen laten de boel op poten zetten en dan geleidelijk aan de organisatie duidelijk maken dat ze er niet meer nodig zijn ,dat ze het zelf wel gaan regelen.
  Zolang het verbaal geweld is valt dat nog mee ,alhoewel ,niemand wordt graag verrot gescholden door diegene die je probeert te helpen.
  Maar het is duidelijk eens ze voet aan wal hebben willen ze enkel nog hun uitkering en voor de rest mogen alle organisaties oprotten.
  En hier gaan ze nog een poging doen om die gozers tot inkeer te brengen ,levensgevaarlijk als je het mij vraagt…………

  Liked by 1 persoon

 3. bp633livenl // december 18, 2017 om 14:33 //

  Dat tuig hoort niet in Europa.
  verder niks aan toe te voegen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s