Nieuw

Exodus: Joden ontvluchten voorsteden in Parijs als gevolg van vloedgolf van antisemitisme

Pixabay CC0 Creative Commons

Terwijl Europa blijft stuiptrekken door niveaus van antisemitisme die het sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer heeft waargenomen worden Frans-joodse gezinnen in de voorsteden van Parijs uit hun huizen verdreven.

De Parijs-forensenkrant 20 Minutes beschrijft een “interne exodus” van Joden uit het departement Seine-Saint-Denis gedurende 2017, en zegt dat het een teken is van een grote bezorgdheid dat Franse joden, net als hun broers en zussen in heel Europa, het steeds moeilijker krijgen met de veranderende demografische kenmerken op het continent om hun geloof te belijden.

De krant meldt dat joden hun huizen aan de noordoostelijke rand van Parijs verlaten om te ontsnappen aan de openlijke vijandigheid die de Franse premier Edouard Philippe op zondag veroordeelde als “diepgeworteld”. De krant meldt:

Deze ‘interne uittocht’ is moeilijk te kwantificeren, maar het is duidelijk dat veel synagogen van Seine-Saint-Denis vanwege een gebrek aan mensen gesloten zijn. In Pierrefitte heeft de rabbijn sinds zijn aankomst dertien jaar geleden een daling van 50 procent geconstateerd in de congregaties. Een soortgelijk verhaal wordt verteld in Bondy, waar de opkomst op Yom Kippur (de heiligste dag van de Joodse kalender) in het laatste decennium van ongeveer 800 tot 400 is gedaald.

De leider van de synagoog Bondy zag een “verslechterende atmosfeer” in de afgelopen 15 jaar tijdens de uittocht: “Het is moeilijk uit te leggen, het zijn provocaties, lijkt het erop”, klaagde hij. “Er zijn plaatsen waar we ons niet welkom voelen.”

Zijn waarnemingen spiegelen die van 12 maanden geleden in het nabijgelegen Raincy, waar de plaatselijke rabbi Moshe Lewin zei dat hij vreesde dat hij een van de laatste Joodse leiders in Seine-Saint-Denis zou kunnen zijn.

“Wat me ontsteld, is dat in sommige delen van Frankrijk de Joden niet langer vreedzaam kunnen leven, en dat slechts vijf minuten van mijn huis, sommigen gedwongen zijn om hun kippas (schedelkapsels) of hun Davidster te verbergen,” zei hij.

Het gevoel van ‘niet welkom zijn’ is niets nieuws voor Franse Joden. In 2015 registreerde journalist Zvika Klein de reacties tijdens zijn wandeling in de straten van Parijs terwijl hij een traditionele kippa draagt. Zie het resultaat hieronder:

Klein wijst later op de ironie dat Parijs vandaag een stad is “waar keffiyeh-dragende mannen en gesluierde vrouwen op elke straathoek Arabisch spreken ” maar waar “soldaten op elke straat patrouilleren die een Joodse instelling huisvest.”

Sammy Ghozlan, de president van de Joodse gemeenschapsveiligheidsorganisatie BNCVA, vertelde 20 Minutes dat het van vitaal belang is “om het antisemitisme dat we dagelijks ervaren niet te onderschatten.”

“Lange tijd werden de symbolen van Joden het doelwit – tegenwoordig worden mensen zelf het doelwit,” zei Ghozlan.

Steeds meer joden voelen zich zo onveilig dat ze nu het gevoel hebben dat hen geen andere keuze overblijft dan voor hun eigen veiligheid naar Israël te verhuizen.

Ze zetten een trend voort die in het afgelopen decennium tienduizenden Joden het land heeft zien doen verlaten.

Meer dan 5.000 emigraties werden in 2016 geregistreerd,  bovenop het record van 7.900 die in 2015 vertrokken zijn, en 7.231 in 2014. In totaal zijn sinds 2006 40.000 Franse joden geëmigreerd, volgens cijfers geciteerd door AFP.

Bron:

http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/12/15/exodus-french-jews-forced-islamists-anti-semitism-rises-across-europe/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Exodus: Joden ontvluchten voorsteden in Parijs als gevolg van vloedgolf van antisemitisme

 1. Esperanza // december 15, 2017 om 15:30 //

  Zijn hier meer op zijn plaats, m’n comments van elders.
  Dus drop ze hier ook nog maar ff.

  Esperanza // december 15, 2017 om 15:09 //
  Hoogleraar aan Universiteit van Utrecht : ‘Joden zijn parasieten, profiteurs en nare mensen’.

  http://joodsactueel.be/2017/12/15/programma-kinderen-van-de-collaboratie-maakt-verschillende-reacties-los/

  Esperanza // december 15, 2017 om 15:15 //
  Belgische actualiteit:

  “Ik kan me niet indenken dat Hitler een crimineel was”

  https://www.demorgen.be/tvmedia/zijn-we-niet-te-zacht-voor-de-kinderen-van-de-collaboratie-b9299512/

  Esperanza // december 15, 2017 om 15:25 //
  ‘Blijkt een oud-hoogleeraar.

  Maar gesteld nu dat deze uitspraak over moslims zou gaan? Wilders staat voor minder voor het hekje…

  http://joodsactueel.be/2017/12/15/universiteit-utrecht-distantieert-zich-volkomen-van-tollenaere/

  Like

 2. ReaGluurder // december 15, 2017 om 15:46 //

  Die hele kloteZooi in Den Haag, Brussel, Parijs, Londen, Berlijn zijn hier medeschuldig aan! Dit zag je 40 jaar terug al aankomen, maar we moesten niet zeuren (discrimineren!!) En nu is er geen redden meer an! De Joden kunnen nog vluchten/vertrekken naar hun vaderland. Ons landje is verkloot!

  Like

 3. Een prelude voor de nieuwe oorlog in het Westen.

  Like

 4. trebor2110 // december 15, 2017 om 18:54 //

  Toch lijkt het mij niet verstandig als alle joden naar Israel vluchten , dan zitten ze met z,n allen op 1 plek en is het makkelijk om er een kernbom op te gooien

  Like

 5. paulzwueste // december 15, 2017 om 19:21 //

  We realiseren ons allemaal dat deze voortdurende waanzin waarin wij leven op ’n goede dag in ons gezicht gaat ontploffen.
  De volkomen onnatuurlijke leefwijze die onze politici ons hebben opgedrongen, zullen wij met de moed der wanhoop te neer slaan…!!!
  Later zullen onze kinderen hun kinderen vertellen in wat voor een gemeen-hypocriet–versluierde oorlogssituatie Europa al die jaren verkeerde.

  Like

 6. paulzwueste // december 15, 2017 om 19:21
  ‘…….We realiseren ons allemaal dat deze voortdurende waanzin waarin wij leven op ’n goede dag in ons gezicht gaat ontploffen….’

  Stel dat dit echt zo is, dat ‘realiseren van’,……….wat is er dan in Nederland gaande?
  Is de meederheid van de Nederlanders dan dusdanig masochistisch aangelegd dat zij tijdens verkiezingen willens en wetens op die partijen stemmen die deze wanorde voorstaan cq aanmoedigen,………of worden wij qua verkiezingsuitslagen volledig genept…??!
  Duzzz,…….. wat zal het zijn?

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Exodus: Joden ontvluchten voorsteden in Parijs als gevolg van vloedgolf van antisemitisme — | BIBLESPACE 2

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s