Nieuw

Omdat in Iran de gevangenis op haar wacht: Voetbalster Shiva Amini vraagt ​​asiel aan in Zwitserland

Foto: Collage © Jouwatch

De Iraanse voetbalster Shiva Amini heeft asiel aangevraagd in Zwitserland, omdat ze bij haar terugkeer in Iran een gevangenisstraf moet uitzitten. Haar misdaad – ze heeft tijdens een vakantie in Europa zonder hoofddoek en in korte broek met vrienden voetbal gespeeld.

De 28-jarige was in maart in Zwitserland op vakantie en nam deel aan een spontaan wedstrijdje voetbal met haar mannelijke vrienden. Foto’s van het voetbalspel bereikten de sociale media en vingen onmiddellijk de aandacht van Iraanse zedenprekers.

Dientengevolge werd ze onmiddellijk uit het Iraanse 5-koppige nationale damesteam gezet en werd haar ook verboden om andere teams te trainen of met hen te spelen.

– Ik kan niet meer teruggaan naar Iran. Ik word op de luchthaven gearresteerd en beland in de gevangenis, zegt Shiva Amini.

Ze woont nu ondergedoken in een Zwitsers asielcentrum, omdat de Iraanse autoriteiten haar daar ook zoeken. Ze hebben reeds de ouders en andere familieleden in Iran bezocht, om de exacte locatie van de jonge vrouw te achterhalen.

Sinds de publicatie van de onschuldige voetbalfoto’s zonder islamitische bedekking, wordt ze in Iran beschouwd als “een bedreiging voor de Iraanse revolutie”.

– Een hoge functionaris heeft me beschuldigd van samenwerking met de oppositie en met anti-islamitische groeperingen, vertelt de Iraanse.

De situatie werd slechter toen het Amerikaanse televisiestation “Voice of America” haar kwestie in het Perzisch-talige kanaal zaak oppikte en daarover berichtte.

– Ik zou vandaag niet opnieuw het risico nemen. Ik hou van mijn ouders en mijn land. Ik had een goed leven in Iran, betreurt Shiva Amin haar onvrijwillige leven in Zwitserland.

Mijn ouders denken dat de Zwitserse regering me heeft aangeboden om hier te werken als sportleraar. Ze zijn al oud en daarom kon ik ze niet de hele waarheid vertellen, zegt Shiva Amini.

Elke dag begint de jonge vrouw met een hardloop. Als het mooi weer is speelt ze voetbal met andere asielzoekers:

– Ze zijn niet erg atletisch, dus ze zijn niet echt een uitdaging voor mij. Maar zonder voetbal en sport is mijn leven zinloos, verduidelijkt de Iraanse.

Ze is in het bijzonder teleurgesteld over het gedrag van al diegenen die haar en haar team tot nu toe hebben gesteund:

– Zolang ik met mijn team prijzen en medailles won, stonden ze aan mijn kant. Nu heeft iedereen zich afgewend en zegt niets om me te verdedigen. Het was niet eens een officiële wedstrijd waar ik Iran vertegenwoordigde, zegt ze in een interview met de Iraanse activiste en journaliste Masig Alinejad van My Stealthy Freedom, die nu in de Verenigde Staten in ballingschap leeft.

Maar dat doet er niet toe voor de Iraanse autoriteiten. Ze beschuldigen haar vooral van het spelen met mannen.

– We leven tenslotte in een islamitisch land, dus je kunt niet alleen voetballen met jongens. Zelfs met een hoofddoek zou je niet toegelaten worden, aldus hun argument.

Keer op keer worden vrouwelijke atleten die in het buitenland niet de strenge Sharia-wetten en kledingvoorschriften strikt naleven het doelwit van de Iraanse autoriteiten en morele voogden. Ze worden uitgesloten van sport- en nationale teams.

Sinds de Iraanse revolutie van 1979 heerst de sharia wetgeving in het land, volgens welke vrouwen niet onverhuld in het openbaar mogen verschijnen, en het ze ook verboden is om met mannen, die geen familie zijn, te zingen, dansen of hen aanraken.

Bron:

http://www.journalistenwatch.com/2017/12/13/weil-im-iran-das-gefaengnis-wartet-fussballspielerin-shiva-amini-beantragt-in-der-scweiz-asyl-beantragt/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Omdat in Iran de gevangenis op haar wacht: Voetbalster Shiva Amini vraagt ​​asiel aan in Zwitserland

 1. ISLAM IS VREDE IS LIEFDE ???

  Like

 2. copywriter // december 14, 2017 om 10:20 //

  De werkelijke reden is natuurlijk dat ze er veel te aantrekkelijk uitziet.

  Like

 3. Deze manier van totale controle over burgers is ook hier al bezig, het begint altijd met…..voor uw veiligheid…waken wij…..en uiteindelijk ben je ene dictatuur ingegleden waar iedereen over iedereen waakt….en ergens lieden zitten te wachten om iemand te mogen straffen, simpelweg omdat straffen bevestigd wie de baas is.

  Volgens mij zijn ze in Iran hard toe aan een revolutie, die er ook zal komen, ongeveer als hier de Sharia is ingevoerd als hoofdmiddel van rechtspraak…..

  Liked by 2 people

 4. Wat een beauty, helaas wonende in een compleet gestoord, achterlijk, sadistisch, middeleeuws, moorddadig, psychopathisch islamitisch land.
  Ook in dit land dachten linksen, door te heulen met de islamisten, aan de macht te komen.
  Met de komst van de moordenaar Khomeini werd echter ook over hun lot beslist, ze werden voor hun hulp bij de islamitische revolutie bedankt en stuk voor stuk een kopje kleiner gemaakt.

  Like

 5. Republikein // december 14, 2017 om 12:58 //

  Ik heb nog een etage vrij.

  Like

 6. @Republikein hoeveel vierkante meter ? lmao

  Like

 7. Republikein // december 14, 2017 om 19:02 //

  8×8 imo.

  Like

 8. Je mag inderdaad niet alleen met mannen voetballen, alleen met vrouwen, of met de man waar je verkering mee hebt, of met familie. Is een betere rede dan het hoerige feministische atheïsme zonder moraal, waar vrouwen alleen een stuk vlees zijn. Daar staat tegenover dat je niet aan een vrouw mag komen die er westers uit ziet. Er spreekt een beschermende waarde voor de vrouw uit.

  Like

 9. @Ivan
  Perzische vrouwen zijn vaak ook mooi.

  Liked by 1 persoon

 10. heb hier nog 4 hectare, mooi afgelegen zonder ook maar een mislim in het vizier.
  Kan ze ook nog fijn voetballen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s