Nieuw

Shirley vluchtte van Malmö naar Israël: “Het is niet langer mogelijk om als jood in Zweden te leven”

Shirley vluchtte uit Zweden naar Israël vanwege de islamitische Jodenhaat. Foto: privé.

Nadat de Verenigde Staten, na tientallen jaren van uitstelling, het besluit hadden uitgevoerd om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, heeft de islamitische Jodenhaat zich gemanifesteerd in zowel het Midden-Oosten als hier in Zweden, waar veel migranten uit het gebied te vinden zijn. In steden zoals Malmö is het islamitische antisemitisme een alledaags gebeuren waarmee joden gedwongen worden op te groeien en mee te leven. 27-jarige Shirley Ephraim is een van degenen die er genoeg van hadden en er voor heeft gekozen om naar Israël te emigreren.

Door: mats Dagerlind – Vertaling: ‘Rommel’

In een interview met Aftonbladet vertelt ze dat ze zich veel veiliger voelt in de straten van Israël dan in Zweden. Voordat ze de beslissing nam om meer dan vijf jaar geleden van Malmö naar Israël te verhuizen, had ze al lange tijd niet meer in het openbaar laten zien dat ze een joodse achtergrond had. Dit nadat ze tijdens haar gehele opgroeien lastig werd gevallen vanwege haar afkomst en werd blootgesteld aan haat, mishandelingen, en doodsbedreigingen.

Shirley groeide op in Möllevången in Malmö. Haar vader komt uit Israël, haar moeder uit Zweden. Ze vertelt dat ze een joodse religieuze opvoeding heeft gekregen, maar dat ze een grotendeels een gewoon Zweeds seculier leven leidde.

Het begon op school waar Shirley door de beduidend meer islamitische immigrantenstudenten “verdomde jood” werd genoemd. De auto van de familie werd gevandaliseerd en met spuitbusverf volgekliederd met haatboodschappen zoals ‘jodenzwijn’. Haar schooltijd beschrijft Shirley als getormenteerd door bedreigingen en haat van moslimschoolstudenten.

Shirley vertelt over de constante bezoeken aan de schooldirecteur na het ontvangen van dreigbrieven in haar schoolkastje. In deze brieven stonden dingen zoals “verdomde jood, ik weet waar je woont, we zullen je familie vermoorden”. Ze kreeg de bijnaam  “jodenhoer” en na school wachtten studenten van islamitische immigrantenachtergronden op Shirley om haar te mishandelen, om geen andere reden dan om haar Joodse achtergrond.

Ze kreeg van de school geen werkelijke interesse of steun om er iets aan te doen. De schoolleiding geloofde niet dat ze de capaciteit hadden om het probleem van de islamitische jodenhaat te bestrijden die zich op school manifesteerden.

Uiteindelijk begon Shirley haar joodse achtergrond te verbergen. En ze is niet niet de enige in Malmö en elders in Zweden, wat een sterke demografische kenmerk vertoont van moslimmigranten uit het Midden-Oosten. Het is onmogelijk om een keppeltje of een sieraad met een davidster te dragen, als je niet bespuugd of uitgescholden wil worden, vertelt Shirley, ‘vieze jood’ genoemd worden, mishandeld worden, en nog veel meer.

Ook Shirley’s broer is onderworpen geweest aan mishandelingen door islamitische bendes. Shirley vertelt hoe hij op een bepaald moment naar de politie ging nadat hij op het Malmö-festival was neergeslagen. Maar het politierapport heeft nergens toe geleid.

Op Facebook werden foto’s geplaatst van Shirley en de rest van haar familie met onderschriften waarin ze worden beschuldigd van het doden van Palestijnse kinderen en vrouwen.

Iets meer dan vijf jaar geleden kreeg Shirley er genoeg van. Toen nam ze de beslissing om naar Israël te emigreren en daar een nieuw leven te beginnen. Ze heeft daar geen spijt van gehad. “Hier ben ik vrij, ik kan hier in vrijheid leven,” legt ze uit. Ze woont in Modiin, een kleinere stad tussen Jeruzalem en Tel Aviv, en werkt met marketing.

Hoewel de dreiging van islamitische Palestijnse terroristen aanwezig is, voelt Shirley zich veiliger in Israël dan in Malmö:

– Ik ben hier niet zo bang als in de straten van Malmö. Hier heb ik er vertrouwen in dat burgers heel snel handelen als er iets gebeurt. Hier doet iedereen zijn militaire dienst en leert al vroeg in zijn leven civiele courage. Mensen beschermen elkaar hier. Toen mijn broer in Malmö werd mishandeld, was er niemand die hem hielp.

Shirley is lang niet de enige die als gevolg van de grote islamitische immigratie en de Jodenhaat die het met zich meebrengt het Zweden voor Israël achterliet. Een vergelijkbare trend is ook zichtbaar in andere Europese landen, met name die waar joden in de afgelopen jaren zijn blootgesteld aan islamitische terroristische daden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft in het spoor van de joodse vervolging in Europa de joden actief aangespoord om van daaruit naar Israël te emigreren.

Het land waar de meeste Joden vandaan verhuizen vanwege islamitische Jodenhaat is Frankrijk, dat ook zwaar is getroffen door moslimterrorisme. Maar aanvallen met dezelfde motieven hebben ook plaatsgevonden in België en Denemarken.

En nu gebeurt het ook in Zweden. Afgelopen week werden een synagoge in Malmö en een Joodse kapel in Göteborg blootgesteld aan islamitische antisemitische moordaanslagen. Shirley richt een beschuldigende vinger naar de Zweedse politici, waarvan zij gelooft dat deze verantwoordelijk zijn voor deze ontwikkeling, en tegen de politie, die volgens haar te weinig doet:

“Ik verlies de hoop, dat Malmö wat 20 jaar geleden bestond ooit nog zal terugkomen. Het zal nooit eindigen. Zweden, politici en politie moeten wakker worden en het antisemitisme serieus nemen. Ze moeten hulp van buitenaf nemen, omdat ze deze situatie niet aankunnen. Ik vertel mijn vrienden in Israël regelmatig dat Zweden verloren is. Je kunt niet als jood in Zweden leven.

Een paar jaar geleden wilde de Amerikaanse oud-president Barack Obama een speciale joodse afgezant naar Malmö sturen om ter plekke te weten te komen hoe groot het probleem was met de islamitische Jodenhaat. Dit resulteerde, onder andere, in buitensporige kritiek van de heersende sociaal-democraten in de stad, met Ilmar Reepalu aan het hoofd, die het antisemitisme meer in verdediging nam dan het te veroordelen.

Bovendien heeft het Simon Wiesenthal Centrum een reiswaarschuwing uitgegeven voor Joden om Malmö om veiligheidsredenen te vermijden.

Bron:

https://samnytt.se/shirley-flydde-fran-malmo-till-israel-det-gar-inte-langre-att-leva-som-jude-i-sverige/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jPd5me/det-gar-inte-att-leva-som-jude-i-sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

19 Comments on Shirley vluchtte van Malmö naar Israël: “Het is niet langer mogelijk om als jood in Zweden te leven”

 1. Het is hitler 2.0 voor de joden.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // december 13, 2017 om 17:45 //

  Het is maar de vraag hoelang Israël het vol kan houden Joden uit alle landen uit te nodigen, het is uiteindelijk maar een piepklein landje. Met 8,5 miljoen mensen op slechts 22 vierkante kilometer begint het al aardig druk te worden.

  Like

 3. polderboy // december 13, 2017 om 18:21 //

  Islam is net als roest. Die Zweden denken dat het stopt, als dat dunne laagje Joden is weggevreten. Daar komen ze dan vanzelf wel achter.

  Liked by 1 persoon

 4. Waar haal je 22 vierkante kilometer vandaan? Simpele ziel.
  Alweer hoax

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl, je vergist je met een factor 1000. Israel heeft een oppervlakte van 22.000 km2. UIt mijn hoofd gezegd: Nederland iets van 30.000. De bevolkingsdichtheid hier bij ons, met 17milj inw. is dus stukken groter dan die in Israel. Kleinste landsoppervlakte heeft Vaticaanstad (1/2 km2), grootste Rusland (17 m i l j o e n km2). De oppervlakte van Gaza zal dichter liggen bij je 22 km2.

  Like

 6. trebor2110 // december 13, 2017 om 18:50 //

  Tijl het is iets groter
  Oppervlakte 22.072 km²
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABl

  Hasan waarom jij gelijk schelde Tijl heeft gewoon een foutje gemaakt met je hoax .

  Liked by 1 persoon

 7. ReaGluurder // december 13, 2017 om 18:54 //

  In Israel zelf doemt ook allerlei “gedoe” op. De orthodoxe bevolking heeft gem. 7 kinderen, de seculieren 2 à 3. In ong. 2050 is zo’n 50% van de bevolking orthodox. Net als nu zal zo ong. 20% arabisch zijn. Nu al zijn er spanningen in steden waar de orthodoxen in de meerderheid zijn. In Beth Shemesh bv. hangen allerlei restricties in de stad waar vrouwen zich aan moeten houden. 70% van de orthdoxe bevolking leeft van uitkeringen, de arabieren ook nogal eens. Ook willen de orthodoxen amper het leger in. Er zijn nu al wekelijkse protesten van orthodoxen tegen de dienstplicht. Ook dreigt Israel overbevolkt te raken. Nu wonen er zo’n 9 miljoen mensen. In ong. 2055 zal dat verdubbelt zijn, verwacht men. Men adviseert nu al om niet meer dan 2 kinderen te nemen. Wel eens uit de mond van een Israeli gehoord; Als de problemen met de buren er niet waren, gingen we misschien onderling wel de strijd aan.

  Liked by 2 people

 8. trebor2110 // december 13, 2017 om 18:57 //

  Israel l
  Religie 76,0% joods
  16,6% moslim
  2,1% christen
  1,7% druus
  Nederland
  Religie (lees verder):
  55,1% geen gezindte,
  23,7% rooms-katholiek,
  10,2% protestants,
  5% islamitisch,
  6% overige[3]
  Goh in Israel het zo gehate land door moslims wonen zelfs meer moslims dan in Nederland

  Liked by 3 people

 9. trebor2110 // december 13, 2017 om 18:58 //

  Israel l
  Religie 76,0% joods
  16,6% moslim
  2,1% christen
  1,7% druus
  Nederland
  Religie (lees verder):
  55,1% geen gezindte,
  23,7% rooms-katholiek,
  10,2% protestants,
  5% islamitisch,
  6% overige[3]
  Goh in Israel het zo gehate land door moslims wonen zelfs meer moslims dan in Nederland

  En toch voelt en is Shirley daar veiliger

  Like

 10. Zeg maar gerust een reken fout, aandoenlijk dat je opkomt voor de minder bedeelden, dat dan weer wel.

  Like

 11. trebor, hasan probeert zichzelf als superieur te verheffen, normaal bijverschijnsel voor inteelt imbecielen.

  Like

 12. Esperanza // december 13, 2017 om 19:02 //

  Ach, moet kunnen, Tijl vergist zich een beetje en vergeet een paar nullen. 😉

  Like

 13. Maar daarentegen kregen we wel een nul op bezoek.

  Like

 14. Het zou ook kunnen zijn dat aangesprokene aan het inferieur syndroom lijdt, waarom altijd schuld aan ander?

  Like

 15. Je maakt jezelf hier lekker populair Hasan. Je bewijst toch maar weer hoe en waaruit je brein is ontwikkeld. Jammer kerel. Gemiste kans. Zal dus wel een genetisch defect zijn. Het wordt je niet kwalijk genomen. Je weet niet beter. Maar het irriteert wel.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // december 13, 2017 om 23:17 //

  Potjandoppie nou heb ik me toch een keer vergist, ik zag de punt aan voor een komma, niet 22,072 maar 22.072
  Maar ja ik heb intussen Hasan wel grote blij gemaakt ! Ga nou je sjgaap maar weer neuken knul.

  Like

 17. Piet Karbiet // december 14, 2017 om 10:36 //

  Het zijn de kanaries in de koolmijnen maar onze bestuurders hebben bewust koolrapen n de oren gestopt. Misselijkmakend links tuig is het.

  Like

 18. Dus ?? Zij kan immers nog wegvluchten, kunnen wij dat ook ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s