Nieuw

Berlijn: grote munitievondst in parkeergarage onder moskee bij Kerstmarkt

Een parkeergarage bij een Berlijnse kerstmarkt is door de politie bestormd na de ontdekking van twee zakken kogels.

In de buurt van een kerstmarkt in Charlottenburg, Berlijn, werd op zondagavond een grotere hoeveelheid munitie gevonden – groot alarm! De politie spreekt van een “gevaarlijke situatie”.

Volgens BILD-informatie meldde de huurder van een ondergrondse parkeerplaats bij Spandauer Damm zich bij de politie. Naast zijn geparkeerde auto, achter een stapel winterbanden, had hij per ongeluk een kleine plastic zak ontdekt. Daarin zaten 200 stuks nieuwe munitie, kaliber 7.65.

De cartridges zaten in verzegelde plastic zakken in de originele dozen. De chauffeur overhandigde de munitie aan de agent van een patrouillewagen.

“Vanwege de nabijheid van de opslagplaats voor munitie tot de kerstmarkt en het feit dat boven de ondergrondse parkeergarage een moskee is, wordt een gevaarlijke situatie verondersteld”, staat er in een politiemelding die Bild kon zien. De politieagenten waarschuwden hun collega’s van de staatsveiligheid, de criminele politie en forensisch personeel.

Honderden officieren met explosieve opsporingshonden haastten zich naar de locatie. De veiligheidsdiensten onderzoeken de moskee om te bepalen of er misschien sprake is van een islamitische dreiging voor de Kerstmarktbezoekers.

vorig jaar reed een Merkel-moslim Kerstmarktbezoekers dood in Berlijn

De munitie werd onderzocht en beoordeeld op sectie 24 van de forensische wetenschap. De onderzoekers hopen op DNA-sporen. De politie neemt het zekere voor het onzekere: ’s avonds arriveerde er meer oproerpolitie op de kerstmarkt van Charlottenburg. Ze zochten in het park naar meer wapens of munitiedepots.

“Tot nu toe zijn er geen verdere vondsten. Het is onduidelijk aan wie de gevonden munitie toebehoort, “zei politiewoordvoerder Winfrid Wenzel. De locatie van de munitie is een plaats met een beroemd verleden: tot een paar jaar geleden was er ook het clubhuis van de motorclub “Hells Angels Nomads”.

BILD >>

Een Duitse woordvoerder van de politie bevestigde de vondst, maar de officieren spraken tegen ​​dat de tas een link had naar de kerstmarkt.

De woordvoerder zei ook dat het incident niet wordt behandeld als terreurgerelateerd.

Hij zei: “Er wordt altijd munitie gevonden in Berlijn.

“Iemand heeft waarschijnlijk hun kelder leeggehaald en iets gevonden van hun grootvader.” (Eeeuh, Bild berichtte dat het nieuwe munitie was, Fub)

Het komt echter nadat Islamitische Staat (IS) haatdragende berichten heeft verspreid onder zijn geheime jihadistische berichtengroepen, waarin wordt opgeroepen tot aanvallen op kerstmarkten.

The Express >>

h/t @CDHVDS

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

15 Comments on Berlijn: grote munitievondst in parkeergarage onder moskee bij Kerstmarkt

 1. Henk der Niederlànder // december 11, 2017 om 01:06 //

  Dat kan helemaal niet een terreurgerelateerde vonst zijn want het is gevonden bij een kerstmarkt en daarbij recht boven de bovengenoemde parkeergarage is een moskee waarvan iedereen voor de volle 100% weet dat daar alleen gebabbeld word over vrede.
  Ik snap niet goed wat dit artikel moet insinueren.
  Maar jah zal wel aan mijn snappert liggen.

  Liked by 6 people

 2. Tijl Uylenspiegel // december 11, 2017 om 01:59 //

  Laat mij eens een gok doen; straks wordt er gezegd dat er een aanslag op de moskee is voorkomen. Het is natuurlijk maar een idee en ik hoop niet dat ik ze op een idee breng maar daders worden toch niet gevonden dus kun je er elke gewenste draai aan geven.
  Zal mij benieuwen !

  Liked by 5 people

 3. Republikein // december 11, 2017 om 04:30 //

  Dus eigenlijk loos alarm.
  Enfin, hullie zouden het wel goed in de gaten blijven houden, denk ikke.

  Like

 4. Wat een opluchting dat die munitie gevonden is. Stel je voor dat die moskeet aangevallen was. Dat zou vreselijk zijn. 😉 Nee, heeft niets met terreur/ islam te maken. Vrolijk Kerstfeest.

  Like

 5. polderboy // december 11, 2017 om 09:17 //

  Die 200 stuks 7.65 is wel bedoeld voor een militair wapen.
  Dit jaar hebben we gezien wat een jihadgroep van enkele honderden, die Marawi binnen kwamen onder de vermomming een vredelievend congres voor de god van de vrede te organiseren, kunnen aanrichten. Samen met de daar al aanwezige jihadisten die reeds allerlei munitiedepot’s hadden aangelegd in moskeeën, heeft er een maanden durende guerrilla oorlog plaatsgevonden in die stad, waarbij 400.000 mensen geëvacueerd moesten worden.
  De zaak werd bemoeilijkt, door dat men veel gijzelaars had.

  Nu Merkel soms een impulsieve aanval krijgt, en dan bijvoorbeeld 1 miljoen mensen uitnodigt, en ongekozen top bestuur als Timmermans in Buitenhof dat uitlegt als solidariteit, waaraan ook Polen en Hongarije moeten voldoen, dus solidair zijn met de ongecontroleerde impulsiviteit van machthebbers in West Europa, omdat die landen anders eruit getrapt kunnen worden (zijn woorden), is er een probleem..
  Overigens zei Timmermans ook nog dat de EU, hij dus, ruim 90% van de publieke investeringen in Hongarije doet, m.a.w. ze zijn afhankelijk van hem en Merkel, en ze doen maar wat hij en Merkel zeggen.
  Overigens co financiert de EU 90% van de publieke investeringen in Hongarije, wat neerkomt op geschat 35% van het totaal, voor zover ik snel zag. En die 4 miljard waar het om gaat kun je als land zonder EU garantie als co-financier ook wel zelfstandig met obligatie leningen op de internationale markt bijeen krijgen. Het zal een wat hogere risico-opslag vergen, maar de despoot Timmermans kan dus niet dwingen tot overgave van bijvoorbeeld Hongarije.

  En de kosten voor die risico opslag kun je afwegen tegen de risico’s op Marawi toestanden, en nog vele andere kosten effecten, zoals van het creëren van no go zones, frequente aanslagen, mislukte integratie, groeiende criminaliteit, verlies van toeristen inkomsten, neergang van onderling vertrouwen in de maatschappij, groeiende haat tegen bevolkingsgroepen et cetera.

  Het ergste is nog dat Timmermans grenzen en handel vereenzelvigt met immigranten beleid.
  Hij denkt, zoals hij zich in Buitenhof uitliet, dat immigranten beleid hetzelfde is als vrijhandel.
  In de 60er jaren, toen in de Benelux de vrijhandel floreerde, kende men nauwelijks een arriverende immigrant, die hier een poging deed voor asiel, omdat die regel niet bestond.

  Mijn vraag is, manipuleert Timmermans bewust, of gelooft hij zelf in zijn eigen leugens?

  Liked by 1 persoon

 6. In Berlijn, werd op zondagavond een grotere hoeveelheid munitie gevonden. Heeft niets met islam te maken (Kuch).

  Like

 7. “Hij zei: “Er wordt altijd munitie gevonden in Berlijn.”

  Ach natuurlijk. Niks aan de hand dus, doorlopen.
  Ik moet soms oppassen dat ik er niet op sta tijdens het wandelen, zoveel slingert er rond.
  Wie raakt er nou niet zo gemiddeld in een maand een kistje kwijt tijdens het boodschappen doen.

  Like

 8. De regeringen hebben het downplayen van islam terreur tot religie verklaard.

  Like

 9. Piet Karbiet // december 11, 2017 om 12:17 //

  Raar artikel. Explosieve opsporingshonden?

  Liked by 1 persoon

 10. ongelovige // december 11, 2017 om 12:37 //

  Shit! Gisteren iets ergs gebeurt. Stond bij de frietenboer, begon die te zeiken of ik er uitjes bij wilde en ketsjup. Ik was er zzo druk mee. Naar huis, nog wat gedronken met me vrouw, in bed gedoken … en NET voordat het kwam, schoot het me te binnen!! Kogels laten staan bij die frietenbakker. Gvd. Straks maar eens gaan kijken of ze er nog staan. Anders maar even bij de wouten langs of er een eerlijke vinder is.

  Liked by 1 persoon

 11. Deze voorraad munitie is dus per toeval ontdekt. Maar bij een gerichte en massale inval door een uiteraard zwaar bewapende politiemacht bij een aantal als radicaal bekend staande moskeeën zou de vangst wel eens een stuk groter kunnen uitvallen.

  Niet alleen munitie, maar ook enorme hoeveelheden automatische vuurwapens en diverse chemicaliën, die er op zouden wijzen dat de radicale Islam beter is voorbereid op het uitbreken van een burgeroorlog dan onze verweekte Westerse samenleving.

  Die samenleving lijdt namelijk massaal aan het Timmermans-syndroom, een kwaal waar geen kruid tegen gewassen is of men zou alsnog een stevige injectie moeten krijgen van het populisme-vaccin, waar de Overheden overigens streng op tegen zijn.

  De z.g. solidariteit van Timmermans gaat zo ver dat hij zelfs militante moslims hier welkom heet in het kader van een ruimhartige oplossing van het vluchtelingenprobleem.
  Vergeleken met Timmermans was een figuur als Anton Mussert een naïeve padvinder die nog enig gevoel had voor het behoud van onze nationale identiteit.

  Politici en bestuurders die menen dat moskeeën de symbolen zijn van een vredelevende religie zijn of psychisch niet in orde, of zijn opportunistische collaborateurs die hun eigen volk menen te mogen verkopen in het kader van internationale vrijhandel, afgedwongen omvolking, diversiteit, de strijd tegen de vergrijzing en andere Linkse dogma’s.

  De voormalige Oostbloklanden zullen ongetwijfeld niet gaan toegeven aan de intimidatie- en chantagepolitiek van Brussel en Straatsburg. Want na 45 jaren van communistische overheersing is men niet genegen daar talloze moskeeën te gaan bouwen, ook al worden die gefinancierd vanuit Saoedi-Arabië.

  Juncker, Merkel, Timermans etc. zijn de hoofdverantwoordelijken voor het eventueel uitbreken van een burgeroorlog in West-Europa met aantekening dat een land als Zweden al heeft gecapituleerd voor de religieuze baardmannen.

  Ooit brak er in Frankrijk een revolutie uit tegen de heersende elite van de adel, kerk en het Vorstendom. Een dergelijke spontane volkswoede kan in de nabije toekomst ten deel vallen aan de zelfbenoemde bureaucraten en technocraten in Brussel die menen hun Linkse hobby’s te kunnen uitoefenen ten koste van de veiligheid van de autochtone bevolking.

  Like

 12. Gerrit Tienkamp // december 11, 2017 om 15:17 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 13. ReaGluurder // december 11, 2017 om 16:18 //

  Mosketen en wapens is niet zo’n vreemde combi hoor! Menig moskeet in het MO (en ook hier???) wordt ook gebruikt als wapenopslag. De Al-Aksamoskeet op de Joodse Tempelberg werd ook als wapendepot gebruikt, totdat Israel ingreep en de boel leeghaalde.

  Like

 14. templars2017 // december 11, 2017 om 17:03 //

  Nieuwe munitie 7.65 cal. ,waar zou dat voor zijn geweest?
  Het is het caliber van een ak 47.
  De munitie lag onder een moskee ,slim gezien ,bij een eventuele zoeking in de moskee zou er niets gevonden zijn.
  Nu , van wie waren die patronen en waarvoor ? twee vragen die waarschijnlijk nooit een antwoord gaan krijgen.
  Maar nieuwe munitie is samenspraak met een moskee ruikt toch verdacht veel naar terrorisme in de maak, moslimterrorisme uiteraard.
  Laat dit nu samenvallen met de kerstmarkten en dan kan je toch een beeld voor ogen trekken dat niet zo fraai is .
  De dreigementen die geuit zjjn bij het vluchten onder bescherming van al die IS strijders naar Turkye laatstleden ,waarvan niemand nog weet waar ze zijn, krijgen met dit soort incidenten een realistische bijklank.
  Het zal daar wel niet bewaard zijn geworden om vuurwerk af te steken met nieuwjaar of toch? ,het is natuurlijk te zien wat je onder vuurwerk verstaat , de islam visie is niet de onze ,dus in deze periode van vrede is alles mogelijk , maar veel goeds moeten we er niet van verwachten……..

  Like

 15. 200 stuks is natuurlijk niks en is een kleine vondst en geen grote.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Lijstjestijd: De Oorlog tegen Kerstmis in het Hele Westen 2016 – 2017

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s