Nieuw

De EU betaalt Turkije 7.4 miljard tot 2020

De EU heeft zich ertoe verbonden om tegen 2020 ongeveer 7,4 miljard euro aan Turkije te betalen, ondanks de opschorting van de aanvraag van het land om toe te treden tot het Brusselse blok – maar de EU overweegt alleen deze betalingen te verlagen en niet helemaal af te schaffen!

Volgens de eigen website van de EU is Brussel vastbesloten om tegen 2020 4,4393 miljard euro aan Turkije te betalen als onderdeel van het instrument voor pretoetredingssteun – dat is geld dat wordt gegeven aan landen die zich bij de Europese Unie willen aansluiten.

Hoewel de EU in november 2016 heeft besloten om het toetredingsproces van Turkije op te schorten na de acties van president Erdogan in het kielzog van de militaire coup, totdat het land het toetredingsproces volledig beëindigt, moet de EU die betalingen nog steeds nakomen.

Laten we niet vergeten dat honderdduizenden mensen zijn gevangen gezet onder twijfelachtige omstandigheden sinds de mislukte militaire coup – de vrije pers is ontmanteld, leraren, politieagenten en politici zijn massaal vastgezet. De mensenrechten in Turkije liggen aan flarden.

De EU heeft ook beloofd tegen het einde van dit jaar (2017) 3 miljard euro aan Turkije te betalen om de vluchtelingencrisis van het continent aan te pakken.

Christian Berger, de EU-ambassadeur in Turkije, zei dat alle fondsen die vallen onder de EU-deal met Turkije om de vluchtelingencrisis in Europa aan te pakken eind 2017 volledig zullen zijn uitbetaald.

Maar er is een groot probleem met dit – een deel van de deal was dat veel migranten in Griekenland naar Turkije zouden worden overgebracht, maar EU-wetgeving dicteert dat mensen die beweren vluchtelingen te zijn die in een ‘veilig EU-land’ aankomen (Griekenland) recht hebben op verblijf daar. Dus deze migranten hebben redenen om in beroep te gaan tegen elke deportatie naar Turkije.

Bovendien genieten minderjarige migranten nog meer bescherming en veel van hen die in Griekenland aankomen, zijn kinderen.

Het Griekse rechtssysteem is niet uitgerust om de enorme hoeveelheid beroepsprocedures te behandelen, dus deze migranten zullen op zijn minst lang in de EU blijven.

Het ziet er dus naar uit dat de EU zich ertoe verbonden heeft om tegen eind 2017 € 3 miljard aan Turkije te betalen voor een vluchtelingenprogramma dat niet werkt.

Dit is nog een ander voorbeeld van het feit dat de EU miljarden euro’s aan belastingbetalers misbruikt voor nutteloze projecten. Zou dit een deel van de reden kunnen zijn waarom ze proberen Groot-Brittannië een Brexit-scheidingsrekening te laten betalen ergens in de buurt van £ 50 miljard? Het VK is beter af uit de EU – het is financieel en politiek incompetent.

Bron:

http://www.westmonster.com/eu-signed-up-to-pay-turkey-e7-4bn-by-2020/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on De EU betaalt Turkije 7.4 miljard tot 2020

 1. jackvanderveen // december 11, 2017 om 00:27 //

  Heel betrouwbaar, heel betrouwbaar zijn deals met moslimlanden (als het om dwang/eisen en geweld gaat)

  Liked by 1 persoon

 2. Ik dacht dat er nooit onderhandeld zou worden met een terrorist

  Liked by 1 persoon

 3. terror financiering #MOE = #Merkel + #Obama + #Erdogan

  Liked by 1 persoon

 4. De EU steunt het Turkse fascisme ruimhartig.

  Liked by 1 persoon

 5. heel oude deze #MOE

  Like

 6. jungleelephant // december 11, 2017 om 16:52 //

  Dus:een bonus voor de dreigende taal die die Turkse bullebalk uitslaat!

  Like

 7. Simon Borgers // december 12, 2017 om 02:42 //

  Knetter gek dat Brussel en wij maar dokken .Vooral thuis blijven Nederlanders niet gaan Staken stommerikken.

  Like

 8. scherpschutter1943 // januari 23, 2018 om 10:36 //

  Het wordt tijd dat de EU wordt onthoofd, te beginnen met Juncker, als symbool voor de opstand
  der geknechten

  Like

 9. Toppie // juli 7, 2018 om 15:25 //

  Of je bouwt een muur van dat geld en pikt geen mensen meer uit de zee. Zolang ze weten dat ze gered worden uit de zee blijven ze komen in de bootjes.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s