Nieuw

Trump’s Jeruzalem-erkenning is gegrond op eerdere resoluties van beide partijen en Obama

De hysterie in Zweden over het “besluit” wat Donald Trump nu heeft genomen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël is gebaseerd op de onwetendheid van het feit dat dit besluit over deze kwestie al verschillende keren eerder is genomen en dat Trump nu slechts een reeds beklonken beslissing formeel heeft uitgevoerd.

Door: Björn Norström – Vertaling ‘Rommel’

In dit artikel presenteer ik de feiten om het debat te nuanceren – van emoties en onwetendheid tot rationaliteit en kennis. Het feit is dat Trump een overweldigende steun heeft voor de erkenning voor Jeruzalem van zowel de beide politieke partijen in het Amerikaanse Congres, als van de voormalige president Barack Obama.

Donald Trump’s erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is voor niemand in de Amerikaanse politiek een verrassing. Bovendien is de erkenning een verkiezingsbelofte.

Het “besluit” in kwestie is niet eens een besluit, maar slechts een herhaling van verschillende eerdere besluiten die met overweldigende steun van zowel politieke partijen als Barack Obama zijn genomen. Trump herhaalde alleen de inhoud van een reeds gegrondveste Amerikaanse wet, met de materie van een recente resolutie van de Senaat, de materie van officiële partijprogramma’s van politieke partijen, en de wil van Barack Obama.

Helaas verschijnt deze belangrijke informatie niet in het feitenresistente en emotionele Zweedse debat, aangedreven door incompetente media en hun onwetende buitenlandse correspondenten in de Verenigde Staten.

De Republikeinse partij heeft al lang voordat Trump op het politieke toneel verscheen in zijn partijprogramma ingeschreven dat Jeruzalem de eeuwige hoofdstad van Israël is, en is dus verankerd in het officiële beleid en het partijprogramma van zijn eigen partij.

Zelfs de Democratische Partij heeft in zijn laatste vier partijprogramma’s Jeruzalem ingeschreven als de hoofdstad van Israël, lang voordat Trump zich met politiek begon te bemoeien. De erkenning door Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is dus verankerd in het officiële beleid en het partijprogramma van zijn tegenstander.

President Barack Obama benadrukte in 2008 in een krachtige toespraak voor de buitenwereld dat Jeruzalem de onverdeelde hoofdstad van Israël moet zijn. Vóór de presidentsverkiezingen van 2012 benadrukte Barack Obama het belang van de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël in het programma van de Democratische Partij. De erkenning door Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël is dus geworteld in de wil van de links-liberale president Barack Obama.

Het Amerikaanse Congres richtte in 1995 reeds een wet op die tot doel had de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. De wet in kwestie erkent ook Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Deze wet ontving overweldigende steun van beide partijen, zowel in de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. President Bill Clinton verzette zich echter tegen de wil van het Amerikaanse volk en weigerde de wet uit te voeren. Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël is dus verankerd in een reeds door het Congres gevestigde grondwet.

Nog in juni 2017 stemde de Amerikaanse senaat met 90-0 (tien senatoren onthielden zich om verschillende redenen van stemmen) ten gunste voor een resolutie dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël is dus verankerd in een onlangs gekozen resolutie in de Senaat, unaniem gesteund door zowel de Republikeinse als de Democratische Partij.

Hieraan moet worden toegevoegd dat een aantal van dezelfde democratische senatoren, waaronder Diane Feinstein en Bernie Sanders, die deze zomer voor de resolutie hebben gestemd, plotseling tegen de erkenning door Trump zijn van dezelfde resolutie waar zij voor hebben gestemd.

Het is een feit dat Trump niet echt een onverwachte beslissing heeft genomen – of zelfs maar een besluit – over deze kwestie, maar precies heeft gehandeld zoals de Republikeinse en Democratische Partij evenals Barack Obama sinds 1995 hebben gewenst.

Bron:

https://samnytt.se/trumps-jerusalem-erkannande-grundas-i-tidigare-beslut-av-bada-partierna-och-obama/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Trump’s Jeruzalem-erkenning is gegrond op eerdere resoluties van beide partijen en Obama

 1. Henk der Niederlànder // december 8, 2017 om 10:12 //

  Tja de linkse kranten laten met liefde en plezier doorschemeren dat het een idee van Trump was.
  Dat is natuurlijk ook een manier van demoniseren.
  Deze truc word maar al te veel gebruikt door het linxe journaille.

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // december 8, 2017 om 10:35 //

  Op de hogere kakschool, de naloper van de kakschool dus in gemene kringen bekend als de lagere school het vak bijbelse geschiedenis reeds onderwezen met onderbouwing dat het zo is en dat de rest er niet toedoet ook Trump niet, waarvan akte.
  Koffie……

  Like

 3. Republikein // december 8, 2017 om 12:05 //

  Niet gevonden hoor, dat filmpie met de imam.

  Like

 4. polderboy // december 8, 2017 om 14:24 //

  De enige reden dat Jeruzalem voor moslims belangrijk is, is omdat anderen er hun heilige plaats hebben, en teken van respectloosheid hebben ze er ooit een haatschuur gebouwd.
  Ze hebben al Mekka en Medina, dat ze netjes respecteren, en in Jeruzalem schoppen ze altijd een teringbende:
  http://en.apa.az/world-news/asia-news/israel-uses-force-to-disperse-palestinian-protests.html

  Like

 5. polderboy // december 8, 2017 om 15:43 //

  Ook in Bethlehem maken moslims er een zootje van, blijkt in dit artikel:
  https://www.reviewjournal.com/news/nation-and-world/mass-protests-erupt-across-muslim-world-to-protest-us-israel/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: