Nieuw

Europese Unie bedreigt technologiebedrijven met strengere regulering tenzij ze ‘extremistische inhoud’ sneller verwijderen

De Europese Unie (EU) heeft techbedrijven gedreigd met verdere regulering, tenzij ze volgens een rapport sneller “extremistische inhoud” aanpakken.

“We zijn er nog niet”, verklaarde EU-veiligheidscommissaris Julian King over het zo snel mogelijk verwijderen van “extremistische inhoud”. “We zijn nu twee jaar verder op deze weg; om onze eindbestemming te bereiken, moeten we nu ons werk versnellen.”

EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken, Dimitris Avramopoulos, voegde daaraan toe: “Het is haalbaar om de tijd die het kost om inhoud te verwijderen tot enkele uren te verkorten.”

“Er is veel ruimte voor verbetering, in deze samenwerking om nog betere resultaten te produceren, te beginnen met de rapportage van de bedrijven, die regelmatiger en transparanter moet worden,” verklaarde Avramopoulos.

In hun rapport staat: “Als de EU niet tevreden is met de verdere vooruitgang bij het verwijderen van extremistische inhoud door technologiebedrijven, die voornamelijk in de VS gevestigd zijn, zal het volgend jaar met een wetgeving komen over deze kwestie.”

Hoewel een online haatspraak-wet op 1 januari al in Duitsland in werking treedt, verklaarde de commissie dat ze een lappendeken van nationale wetgeving over dit onderwerp wilde vermijden, waarbij ze de voorkeur geeft aan een zelfregulerende aanpak.

De EU heeft al regelmatig populaire technologiebedrijven gestraft en in juni werd gemeld dat Google na een antitrustonderzoek een boete van 9 miljard dollar van de Unie zou krijgen.

In oktober gaf de EU Amazon opdracht om bijna 300 miljoen dollar te betalen voor een zogenaamd “illegaal belastingvoordeel”, terwijl ook werd gemeld dat Google, Facebook en Twitter “broddelden” om verdere regelgeving in de Verenigde Staten te stoppen.

Bron:

http://www.breitbart.com/tech/2017/12/07/european-union-threatens-tech-companies-with-regulation-unless-they-remove-extremist-content-faster/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6344 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Europese Unie bedreigt technologiebedrijven met strengere regulering tenzij ze ‘extremistische inhoud’ sneller verwijderen

 1. Tijl Uylenspiegel // december 8, 2017 om 02:41 //

  Dat heet censuur, daar begint het meestal mee, het wordt dan normaliter gevolgd door propaganda maar dat hadden we al en velen schijnen dat normaal te vinden. Nou ja dan zullen ze wel een paar tandjes opschakelen.

  Like

 2. En de “echte” extremisten met hun uitlatingen en daden worden met rust gelaten, geruststellende gedachte, dat wel.

  Like

 3. censuur en democratie gaan heel goed samen, vraag maar aan antifa.

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // december 8, 2017 om 20:52 //

  Bij Amazon gaat het om belastingontwijking c.q. ontduiking:
  https://www.washingtonpost.com/news/business/wp/2017/10/04/amazon-ordered-to-pay-nearly-300-million-in-back-taxes/?utm_term=.df849a24d9bf
  Breitbart haalt hier zaken door elkaar volgens mij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s