Nieuw

Polen, Hongarije en Tsjechië worden voor het Europees Hof van Justitie gebracht

De EU commissie heeft vandaag besloten Hongarije, Polen en de Tsjechische Republiek voor het Europees Hof van Justitie te brengen voor het weigeren om de beslissing te navolgen de vluchtelingen tussen EU-lidstaten te herverdelen.

– We zijn nu gedwongen om Hongarije, Polen en de Tsjechië voor het gerecht te slepen omdat ze weigerden solidariteit met Griekenland en Italië te tonen en van daaruit asielzoekers op te nemen, zei eerste vice-voorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie op een persconferentie in Brussel.

In de herfst van 2015 besloten de EU-landen om Griekenland en Italië te verlichten en van daaruit 100 000 asielzoekers te herverdelen in andere landen. Maar de drie landen, Hongarije, Polen en Tsjechië, hebben zich verzet tegen het opnemen van vluchtelingen.

Hongarije en Slowakije waren van mening dat de EU niet bevoegd is om een ​​land te dwingen vluchtelingen op te nemen en gingen in beroep tegen het EU-arrest, maar verloren.

Als de drie landen door het Europees Hof van Justitie veroordeeld worden, riskeren ze hoge boetes.

De Europese Commissie heeft vandaag ook een beroep gedaan op de EU-landen om te proberen de verdeeldheid over het gemeenschappelijk asielbeleid te overwinnen.

Het meest controversiële voorstel – herziening van de zogeheten Dublinverordening – is dat EU-landen gezamenlijk verantwoordelijkheid moeten nemen en dat iedereen gedwongen wordt om vluchtelingen te ontvangen, maar hier zijn de meningsverschillen groot.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6837882

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6344 Articles)
Altijd in oppositie.

12 Comments on Polen, Hongarije en Tsjechië worden voor het Europees Hof van Justitie gebracht

 1. Like

 2. Duchesne // december 8, 2017 om 00:11 //

  Snappen die “intelligente” mensen in Brussel niet dat de weg van dwang ook een weg van afscheid is….de eU gaat barsten, en dit is een scheur….

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // december 8, 2017 om 00:14 //

  Vanmorgen las ik het bericht ook in de krant en ik vraag me af hoe ze het verdere verloop voor ogen zien. Als er strenge boetes worden opgelegd die de landen waarschijnlijk niet kunnen voldoen dan rest hun nog maar een stap en dat is eruit stappen. Ook eventuele straffen daarvoor kunnen ze niet voldoen. Van een kale kikker kun je geen veren plukken. Benieuwd wanneer Timmermans en consorten daar ook achter komen.

  Liked by 1 persoon

 4. De Brusselse fascistenkliek schaamt zich nergens voor.
  Bijkomend voordeel het eind van de EU komt in zicht.

  Liked by 1 persoon

 5. Dit is echt te gek voor woorden Polen is nu de best draaiende economie van heel de e.u nu we de vruchten kunnen plukken van al die centjes die in Polen zijn geïnvesteerd gaan we er nu voor zorgen dat ze er uit stappen,.
  Wat een domme gasten zijn het daar in Brussel dit zijn geen leiders
  Dus e.u weg er mee wat een rotzooi.

  Liked by 1 persoon

 6. templars2017 // december 8, 2017 om 02:14 //

  Als de EU deze landen gaat dwingen om te doen wat zijn opleggen dan gaan ze zich in de eigen voet schieten.
  Wat een warboel is die EU eigenlijk , ze laten een lidstaat toe om politieke gevangenen te hebben (Spanje) en aan de andere kant gaan ze lidstaten dwingen om mee te werken aan hun eigen ondergang .
  Ze zien de onvrede van de bevolkingen binnen de unie over de beslissingen die die unie heeft of wil gaan nemen en toch volharden zij in de boosheid.
  Als je een beslissing moet afdwingen dan is dat geen echte democratie maar een vermomde dictatuur, wat is de volgende stap?
  Misschien ieder gezin die een kamer vrij heeft dwingen om één of meerdere vluchteling(en) op te nemen en indien je weigert een grote boete geven ,het lijkt idioot maar het is hetzelfde principe.
  Het sociaal weefsel van de unie begint te ontrafelen ,eens dit stuk is dan volgt de rest van de teleurgang snel.
  De heersende elite ,op Europees en op nationaal vlak is volledig de pedalen kwijt ,ze laten feiten gebeuren die volledig indruisen tegen hun eigen vooropgestelde regels, dit overgoten met het verheerlijken van minderheden zoals de islam ,de lgbt crimi’s het linkse milieubeleid en nog veel meer zorgen ervoor dat de levenskwaliteit van de inheemse Europese bevolkingen drastisch naar beneden gaat .
  Alles draait op volle toeren om de minderheidsfracties naar een ongekende hoogte te brengen ten koste van al die gene die ervoor hebben gezorgd dat juist die minderheden een platform konden krijgen.
  Het motto leven en laten leven zou nu wel eens in ons nadeel kunnen werken , want alles gaat in de richting die het merendeel van ons niet wil, doch door de minderheden de kans te geven om ook een plek te krijgen in de samenlevingen hebben de meesten zich miskeken op de machtshonger en de ware intenties van die minderheden ,in plaats van mee te werken aan een omgeving waar voor iedereen een plaats was hebben ze vertrouwen die hen is gegeven misbruik om zelf de dicterende macht te worden.
  Dit was een vergissing die onwetend is gemaakt doch die zeer moeilijk te herstellen valt.
  De vrees dat de EU geen lang leven meer beschoren is komt dagelijks dichterbij……..

  Like

 7. Republikein // december 8, 2017 om 13:12 //

  Niet opdagen, je hebt het druk met andere zaken.

  Like

 8. Gewoon laten kletsen die dronken lappen en hoeren van de bankiers.

  Like

 9. Republikein // december 8, 2017 om 14:04 //

  Like

 10. Horatius // december 8, 2017 om 19:49 //

  Niet betalen die boetes of gewoon verrekenen met de eveneens verplichte bijdrage voor de Ontwikkelingssamenwerking in EU-verband.

  En wat gaan die bureaucraten in Brussel doen als deze landen hardnekkig blijven weigeren te betalen?
  Uit de EU schoppen of een Europees leger bestaande uit linkse activisten er op af sturen?

  Deze landen verdienen op zeer korte termijn navolging. Dus Mark Rutte, toon je ballen en wees solidair met deze Verzetsstrijders tegen de islamisering van Europa!

  Helaas moeten wij vrezen dat Rutte, als het schoothondje van Angela Merkel zich bereid gaat verklaren de vluchtelingen op te nemen die al klaar stonden naar de betreffende landen te worden gedeporteerd.

  Gedeporteerd? Ja zeker, want die vluchtelingen zelf willen helemaal niet naar deze landen!

  De sociale voorzieningen zijn daar stukken minder dan hier in West-Europa, er zijn daar ook geen moskeeën, laat staan radicale imams voor de geestelijke verzorging.
  En het regelmatig inlopen van bomschoenen wordt daar ook al niet op prijs gesteld, dus gaan wij er toch weer voor opdraaien.

  Een schrale troost staat ons nog te wachten bij de komende Kerstboodschap van onze Koning.

  ‘Laten wij ons solidair verklaren met alle behoeftigen vanwaar ook ter wereld die een dringend beroep komen doen op onze gastvrijheid’.
  ‘Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als ieder gezin in ons land minimaal 1 vluchteling onderdak zal bieden voor onbepaalde tijd.’
  ‘Dit om de ergste nood te kunnen lenigen en zodoende ook nog een vuist te maken tegen het oprukkende populisme: het grote gevaar voor onze zo hard bevochten Vrijheid en Democratie!’

  Het betreft hier uiteraard slechts een voorlopig concept wat ons bij toeval in de handen is gekomen. Dus wijzigingen voorbehouden: bijvoorbeeld i.p.v. 1 vluchteling per gezin minimaal 2 vluchtelingen.

  Voorlopig nog op vrijwillige basis, verplichte inkwartiering is nog niet aan de orde, maar op termijn zeker niet uitgesloten.

  Like

 11. @horatius : Maar iedereen begrijpt toch wel dat in het kader van gezinshereniging die éne persoon per huishouden eigenlijk één gezin betekende (6 kinderen, 2 vrouwen). En als je dan niet tenminste 3 van je 4 kamers aan die arme stakkers geeft kun je zo de bak in wegens… wait for it… racisme. Vuile facist.

  Like

 12. Horatius // december 9, 2017 om 11:43 //

  @Karel,
  Het risico op die gezinshereniging moet men dan maar incalculeren, je krijgt er dan ook een hoop voor terug.

  Exotische maaltijden, uiteraard zonder varkensvlees, bereid door een vrouw met een hoofddoek of gehuld in een boerka. De oudste zoon van het inwonende gezin heeft zich meester gemaakt van de afstandsbediening van de TV en zijn vader eist op hoge toon de pincode van de bankpas van de gastheer.
  Op de vrijdag gezamenlijk naar het vrijdagmiddaggebed om een sfeer van solidariteit te scheppen en de lokale imam is ook iedere dag welkom om wat geestelijk voedsel te verschaffen.

  De linkse goedmens zal dit scenario ongetwijfeld goed bevallen en zal t.z.t. zelf het voorbeeld gaan geven als de nood hoog is gestegen. Want naar voorzichtige schattingen staan 20 miljoen Afrikanen en 10 miljoen militante moslims klaar in de startblokken om z.g. onze cultuur te verrijken.

  Onze Koning zal het voorbeeld geven door een van zijn paleizen ter beschikking te stellen na een grondige renovatie. Gefinancierd door onze bevolking, want ook het Koningshuis heeft de afgelopen jaren flink de broekriem moeten aanhalen.

  Wij maken hier wel grappen over maar een Jesse Klaver zou het kwijl uit de bek lopen bij deze voorstellen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Polen verwerpen de ‘EU-bezetting’: Stemmen gaan op voor een Polexit terwijl Brussel het land onderdrukt

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s