Nieuw

Feministisch expert: De helft van de Zweedse mannen “mist empathisch vermogen” om anderen te begrijpen

Bijna de helft van de Zweedse mannen denkt dat de #Metoo-campagne geheel of gedeeltelijk overdreven is. Blijkt uit een onderzoek van Novus. De Zweedse staatstelevisie, SVT, heeft hiervoor de volgende verklaring gepubliceerd: Ze missen empathisch vermogen, en moeten daarom “gedwongen” worden om alle getuigenissen van de vrouwen te lezen.

De Novus-enquête laat zien dat bijna de helft van de Zweedse mannen denkt dat de oproep in #Metoo geheel of gedeeltelijk overdreven is.

Op de verklaring “Ik vind het buitensporig”, antwoordt 45 procent van de mannen dat ze hiermee volledig of gedeeltelijke instemmen.

Wat is de verklaring daarvoor?

SVT heeft ervoor gekozen om Ulric Jansson te interviewen, een feministische man die de gendergelijkheid voor de mannen belicht. Hij antwoordt het volgende:

– Deze mannen missen het empathische vermogen om een ​​ander levensperspectief te zien dan hun eigen, omdat ze nooit zijn gedwongen om het te doen. Ze kunnen zich gewoon niet voorstellen hoe het is om een ​​vrouw te zijn.

Hij is verder van mening dat het een ‘mannelijk fenomeen’ is om gewoon ergens naar te kijken en daar een mening op te baseren. Ulric Jansson vindt dat iemand “hen [mannen] moet dwingen elk getuigenis te lezen”.

Het enige probleem is dat 30 procent van de vrouwen het zelf ook eens is met de bewering dat de Metoo-oproep overdreven is.

45 procent van de respondenten is ook van mening dat #Metoo geheel of gedeeltelijk “een heksenjacht op mannen” is. Zelfs daar is 30 procent van de vrouwen het eens met deze claim.

Bron:

http://www.friatider.se/svts-expert-h-lften-av-svenska-m-n-saknar-empatisk-f-rm-ga

Doe mee met 933 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6022 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Feministisch expert: De helft van de Zweedse mannen “mist empathisch vermogen” om anderen te begrijpen

 1. In de laatste alinea moet in plaats van ‘respondenten’ ‘mannen’ staan en in plaats van ‘het eens met deze claim’ zou er ‘het mee eens’ moeten staan. ZIe de originele tekst. De bewering die er nu staat, is trouwens ook nog eens erg raadselachtig.

  Like

 2. Klopt. Was vanavond niet echt in vorm.
  Beetje lamlendig. Zal straks beter mijn best doen, maar ik ga eerst even een paar uurtjes slapen.

  Like

 3. Bijna de helft van de Zweedse mannen?
  Of wordt hier bedoeld: mannen met een Zweeds paspoort?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s