Nieuw

Asielneger schoot Zweed neer – vrijgesproken door gerechtshof

© Polisen

Nadat hij samen met gemaskerde vrienden een feestelijkheid overviel en de gastheer met een startpistool in zijn been schoot, werd de 21-jarige Afrikaan veroordeeld tot 1 jaar en 9 maanden gevangenisstraf. Maar nu is hij door het gerechtshof vrijgesproken.

Fenixx heeft al eerder geschreven over de aanval die begin september plaatsvond tijdens een feestje in een villawijk in Gävle.

Terwijl het feest in de tuin van een villa bezig was, doken er opeens vier gemaskerde Afrikanen op, gewapend met hockeyclubs, en begonnen de gasten lastig te vallen. Ze wilden weten van wie een auto was die bij de villa stond geparkeerd.

Het pistool wat tijdens de aanval gebruikt is. © Polisen

De 21-jarige, die uit Eritrea komt, begon te schreeuwen dat de Zweden “racisten” waren en trok toen een revolver, wat later een startpistool bleek te zijn, waar hij hen mee bedreigde. De gastheer die het feest had georganiseerd handelde toen bliksemsnel en probeerde de Afrikaan te ontwapenen, wat eindigde met een schot in zijn been.

“Iedereen is racist!”

– Hij keek scheef naar me. Ik moest mezelf beschermen. Het zijn allemaal racisten! zei de 21-jarige over de schietpartij tijdens het verhoor met de politie.

In oktober veroordeelde de districtsrechtbank van Gävle de Eritrees tot een jaar en negen maanden gevangenisstraf, voor grove mishandeling en verboden vuurwapen- en messenbezit. Het is ook duidelijk geworden dat de man die is beschoten met een rubberen kogel onherstelbare schade heeft opgelopen.

Zenuwwegen en pezen van het slachtoffer kunnen onherstelbare schade hebben opgelopen. © Polisen

Maar het vonnis is door het gerechtshof geseponeerd – en heeft de 21-jarige vrijgesproken voor ernstige mishandeling.

In zijn hoger beroep beweert de Afrikaan dat hij niet wist dat het mogelijk was om kogels af te vuren met het startpistool, die hij eerder op de dag had “meegenomen van een kinderdagverblijf”, en dat het alleen zijn bedoeling was geweest om de man met het geluid van het pistool te laten schrikken.

“Wist niet” dat het wapen was geladen

Het gerechtshof van Norrland schrijft in zijn onderzoekrapport dat het startpistool niet bedoeld was om projectielen te schieten, en dat er een metalen hindernis in de loop zat wat het afvuren van metalen kogels belette. Wat het mogelijk maakte om met het wapen toch kogels te schieten was dat het schot werd afgelost met een elastische rubberen kogel.

Volgens de rechtbank is het echter niet bewezen dat de Afrikaan wist dat het pistool geladen was met rubberen kogels.

“Het is dus niet bewezen dat hij wist dat de kans zeer groot was dat het wapen schade kon aanrichten omdat het was voorzien met rubberen kogels, of dat hij wist dat het slachtoffer om een ​​andere reden zou worden verwond toen hij het wapen afvuurde”, schrijft de rechtbank in zijn arrest.

Dit is de reden waarom de 21-jarige is vrijgesproken voor grove mishandel. Hij werd wel veroordeeld voor verboden vuurwapen- en messenbezit. Maar die straf viel veel lager uit – een maand in de gevangenis.

Bron:

http://www.friatider.se/sk-t-svensk-och-skyllde-p-rasism-nu-frias-han-av-hovr-tten

Doe mee met 933 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6022 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on Asielneger schoot Zweed neer – vrijgesproken door gerechtshof

 1. Kan niet lang meer duren of ze zetten een prijs op het hoofd van elke blanke.

  Liked by 2 people

 2. Die prijs bestaat al +/- 1400 jaar, onthoofding

  Liked by 1 persoon

 3. Een patrouille hield ’s nachts rond twee uur een auto met drie inzittenden aan. De bestuurder zou zich verdacht hebben gedragen. Tot verbijstering van de agenten bleek een onthoofd lijk in de kofferbak te liggen. De inzittenden verklaarden volgens Het Nieuwsblad de auto nog maar net in bezit te hebben.
  http://www.telegraaf.nl/nieuws/1401963/onthoofd-lijk-in-achterbak

  Like

 4. jackvanderveen // december 7, 2017 om 13:03 //

  Omdat men niet wist dat men met betreffend mes een keel kon doorsnijden wordt de slager vrijgesproken. Zoiets dergelijks lees ik hier als argument.

  Liked by 2 people

 5. Op de elektrische stoel er meer en heeeel langzaam opvoeren gvd. !!!

  Liked by 1 persoon

 6. Ik lees het arrest zo; de burger dient zich voor zijn/haar veiligheid en zijn/haar naasten adequaat te bewapenen.
  De politie kan U namelijk pas te hulp schieten als u slachtoffer bent van geweld jegens U, Uw naasten of Uw eigendommen.
  Indien U de aanvaller(s) met uw wapen heeft verdreven of uitgeschakeld adviseren wij U alle sporen uit te wissen, het wapen zoek te maken en plaats delict zo snel mogelijk te verlaten.
  U loopt namelijk een gerede kans door een rechtbank veroordeeld te worden voor het opkomen voor lijf en goed, dat sinds de laatste Europese richtlijn, in de volksmond beter bekend als het Juncker/Merkel decreet, zeer stringent zal worden nageleefd, met name als kwetsbare minderheden van Uw agressie slachtoffer zijn of slachtoffer kunnen worden.
  Een en ander kan worden bestraft met levenslange gevangenisstraf, confiscatie van Uw eigendommen en ontneming van Uw kiesrecht.
  U kunt nu niet meer als verweer voeren, dat U niet bent gewaarschuwd.

  Liked by 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel // december 8, 2017 om 00:23 //

  Ben altijd benieuwd hoe zo’n advocaat zich na zo’n “overwinning” voelt, zou hij trots zijn op zichzelf ? Zou hij werkelijk vinden dat het recht zijn loop heeft gehad ? Kan het me niet voorstellen, het moet toch een redelijk intelligent persoon zijn die academisch geschoold is, die moet toch zelfstandig kunnen denken ? Ach, laten we maar hopen dat hij het volgende slachtoffer wordt. Misschien dat hij dan weer met beide benen op aarde landt.

  Liked by 1 persoon

 8. … staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Shore…i say, fuck the Government!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s