Nieuw

Halleluja! Trump gaat vandaag Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen, en begint met het verplaatsen van de ambassade

Jeruzalem - Pixabay.

President Donald Trump zal vandaag aankondigen dat de Verenigde Staten Jeruzalem als de hoofdstad van Israël zullen erkennen en dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een proces zal starten om de Amerikaanse ambassade in Israël naar Jeruzalem te verplaatsen.

Trump zal eerst aankondigen dat de “regering van de Verenigde Staten erkent dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is”, volgens een van de drie hoge ambtenaren die dinsdag met de verslaggevers hebben gesproken.

De functionarissen vertelden dat de verandering een erkenning is van ‘de werkelijkheid’ – zowel de historische realiteit dat Jeruzalem sinds de oudheid de hoofdstad van het Joodse volk is en het Joodse geloof; en de moderne realiteit dat de stad de zetel is van de regering van Israël, met zijn wetgevende macht, hoogste rechter, premier en uitvoerende autoriteiten.

Ten tweede zal Trump het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht geven om het proces te starten van het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Eén functionaris verklaarde dat de richtlijn aan het ministerie van Buitenlandse Zaken vereist dat het een plan hiervoor opstelt “met een minimale extra belasting voor belastingbetalers.” Er werd opgemerkt dat er ongeveer 1000 personeelsleden in Tel Aviv zijn en dat het enige tijd zou duren om een geschikte plek in Jeruzalem te vinden . Eén functionaris verklaarde dat ondanks de hoop op een onmiddellijke verhuizing, het een ‘praktische onmogelijkheid was om de ambassade morgen te verplaatsen’.

“Het zal enige tijd duren om een goede plek te vinden, vanwege beveiliging, faciliteit financiering en het bouwen”, zei een van de hoge ambtenaren.

Ambtenaren benadrukten dat de president geen tijdlijn zou specificeren voor het voltooien en openen van de ambassade, en legde uit dat dit jaren zou duren, geen maanden.

Een ambtenaar zei later dat hij verwachtte dat het niet minder dan drie tot vier jaar zou duren, omdat het bij andere Amerikaanse ambassades minstens zo lang heeft geduurd om te verhuizen. Men merkte op dat de lopende verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Londen acht jaar duurde.

De ambtenaar verwierp de mogelijkheid dat een volgende president de beslissing zou kunnen terugdraaien en voegde eraan toe dat updates zouden worden verstrekt over de voortgang van het plannen, financiering en bouwen van de nieuwe ambassade.

In een verklaring kan men lezen dat Trump hiermee een belangrijke campagnebelofte vervult door Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Hij voegde eraan toe dat een aantal eerdere presidentskandidaten dezelfde belofte hadden gedaan, maar niet hadden gehonoreerd. De ambtenaar verklaarde verder dat de verhuizing een brede tweeledige steun heeft in het Congres, waarbij het wetgevende orgaan op 10 opeenvolgende congressen voor de Jerusalem Embassy Act heeft gestemd. De wet werd voor het eerst aangenomen in 1995.

In antwoord op de vraag of de beslissing van Trump de onderhandelingen tussen Israëli’s en Palestijnen zou doen stoppen, zei een functionaris: “Het uitstellen van de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël heeft gedurende meer dan twee decennia niets geholpen om vrede te bereiken.”

Ambtenaren benadrukten dat geen enkel andere kwestie door het nieuwe beleid zal worden beïnvloed. Trump is “bereid om een ​​tweestatenoplossing voor het geschil tussen Israëli’s en Palestijnen te ondersteunen als beide partijen ermee instemmen”, verklaarde de ambtenaar. “President Trump erkent ook dat de specifieke grenzen van de Israëlische soevereiniteit in Jeruzalem onderworpen zijn aan onderhandelingen over de definitieve status van een dergelijke overeenkomst.”

“President Trump bevestigt opnieuw zijn steun voor de status-quo op de Tempelberg, Haram esh-Sharif,” vervolgde de ambtenaar.

Verslaggevers kregen ook te horen dat “afdelingen en agentschappen een robuust beveiligingsplan hebben ontwikkeld” om de veiligheid van Amerikaanse burgers en middelen te waarborgen in geval van gewelddadige protesten tegen de beslissingen van Trump.

Eén functionaris verklaarde nadrukkelijk dat president Trump ‘zeer gedetailleerde’ besprekingen heeft gevoerd met leiders uit het Midden-Oosten over zijn Jeruzalem beslissing, en herhaalde zijn sterke verlangen naar vrede.

President Trump zal woensdagmiddag om 13.00 uur (19:00 uur in Nederland) vanuit het Witte Huis zijn aankondigingen doen.

Bron:

http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/12/05/hallelujah-president-donald-trump-will-recognize-jerusalem-as-capitol-of-israel-begin-moving-embassy/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5827 Articles)
Altijd in oppositie.

27 Comments on Halleluja! Trump gaat vandaag Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen, en begint met het verplaatsen van de ambassade

 1. Afrikanen doen alles voor een paar kwartjes:

  Like

 2. polderboy // december 6, 2017 om 08:10 //

  Vergeet niet da de volksvertegenwoordiging in de VS het besluit al in 1995, 22 jaar geleden, heeft genomen:
  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-jerusalem-israel-embassy-us-move-palestine-abbas-president-latest-news-updates-a8093361.html

  Like

 3. Erdogan, denk om je bloeddruk, ouwe nazi.

  Like

 4. Semper paratus // december 6, 2017 om 12:15 //

  Fantastisch bericht! Iedereen die Israel zegend zal zelf ook gezegend worden. Idereen die Israel vervloekt, zal zelf ook vervloekt worden! Erdorat zal het zwaar krijgen, samen met de andere Israelhaters zullen zij zich zwaar vertillen aan deze steen.

  Like

 5. Esperanza // december 6, 2017 om 12:20 //

  Doen we een liedje bij. Zal Avida ook blij mee zijn.

  Like

 6. En ook vandaag is de hele wereld weer tegen de boze Trump opgestaan. Wat heeft hij vandaag verkeerd gedaan? De vredesplannen (van de mohammedanen????) voorgoed verknalt. Het is elke dag wel raak. Misschien dat hij het nog een beetje goed kan maken door nu eindelijk eens die arme rohinja mohammedanen te gaan beschermen tegen die wrede boeddhisten. Zoals de VN (= Saoedi-Arabië) het ook eist.

  Liked by 1 persoon

 7. polderboy // december 6, 2017 om 13:26 //

  Ondertussen wel veel dreigementen in de email van Trump aangekomen, i.v.m. zijn voornemen:
  Saud: “Ernstige provocatie van alle moslims over de hele wereld!!”
  Abbas:”Gevaarlijke consequenties.”
  Jordaanse koning: ‘Ondermijning van het vredesproces.”
  Om de woorden kracht bij te zetten, hebben de Palestijnen alvast “de driedaagse van de totale razernij” afgeroepen.
  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-42245289

  Het gewelddadige Mekkaanse kartel, met bendeleden die zich over de hele wereld verzamelen in hun clubhuizen, roepen daarmee alweer tot geweld op natuurlijk.

  Dat heeft natuurlijk niks met islam te maken, want dat is een vredelevende religie.

  .

  Liked by 2 people

 8. Hoera de hele linkse kliek en hun bezetters hebben weer wat te bachen.

  Liked by 1 persoon

 9. polderboy // december 6, 2017 om 15:21 //

  Overal moslims die dreigen met de bekende hel en verdoemenis. Een lid van de Erdogan Turken regering:
  “De VS werpt de wereld in het een vuur zonder einde.”
  https://www.theguardian.com/world/2017/dec/06/trump-to-plunge-middle-east-into-fire-with-no-end-with-jerusalem-speech

  Tja, als de kereltjes hun zin niet krijgen, dan gaan ze helemaal Antifa, en dreigen gelijk Timmermans van de EU met de totale chaos.

  Liked by 2 people

 10. Deze is mooier gemaakt, vind ik

  Liked by 1 persoon

 11. Die kende ik nog niet, Fubar.
  Dat loopt tenminste niet allemaal door een auto-tune programma.

  Like

 12. Like

 13. Duchesne // december 6, 2017 om 19:23 //

  EN….hij heeft net woord grhluden, de eerste Amerikaanse president sinds 1941 die ook een woord weer een woord maakt.

  President Trump, you have made Americans proud again, a man a man, a word a word.

  Green card please…..or a shitload of arms and ditto ammo from your depots here in Europe for the Europeans…….

  Like

 14. Duchesne // december 6, 2017 om 19:40 //

  …en ja, te vroeg gejuichd, gelijk 6 maanden uitstel voor de ambassade, maar in elk geval de erkenning. Nu nog de erkenning dat Moslims niks met Jeruzalem te maken hadden tot ze hun Koran bedachten ergens in 673 of daaromtrent….

  …en een H bom op Mekka, een op Ankara , is dat ook gelijk duidelijk. Islam is geen vrede, Islam is terreur, vanaf vers 1….

  Like

 15. Like

 16. Like

 17. @ Duchesne // december 6, 2017 om 19:40 //
  Gisteren hadden ze het erover dat het waarschijnlijk niet eerder gebouwd wordt dan 2020

  Like

 18. Verplaatsing van de ambassade van de VS binnen Londen heeft 6-8 jaar geduurd.

  Like

 19. Langere versie dan hierboven:

  Like

 20. Voor al die linkse rukkers:

  Like

 21. ongelovige // december 6, 2017 om 21:43 //

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1400779/15-jaar-cel-voor-spekblok-in-moskee
  Rooie-ratten-sharia-“rechter” veroordeelt man die spek in moskee gooide tot 15 jaar. “normaal” moet je daar 5 moorden voor plegen. Hoop dat de klootzak-collaborateur in zijn eigen stront mag stikken.

  Like

 22. trebor2110 // december 6, 2017 om 23:37 //

  Zingt Trump nou All i want for chrismas is Jew of you ??

  Like

 23. Like

 24. Esperanza // december 7, 2017 om 00:07 //

  Trebor, gelieve Trump niet met Zappa te verwarren. 😉

  Like

 25. trebor2110 // december 7, 2017 om 00:30 //

  Like

 26. polderboy // december 7, 2017 om 08:54 //

  In de New York Times kun je de volledige speech lezen en beluisteren.

  Samenvattende wijst Trump op het besluit de ambassade in Jeruzalem te verplaatsen, dat door een overweldigende meerderheid!! van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging (congres+senaat) 22 jaar geleden is genomen.
  Gedurende 22 jaar hebben Presidenten van de VS dat besluit tegengehouden. Reden om de volkswil tegen te houden, was omdat er vrede beloofd werd. Als de VS het besluit tot uitvoering zou brengen, zou die vrede er niet komen, en als de President van de VS schijt zou hebben aan de volkswil, zou hij van de moslims vrede krijgen.
  Na 22 jaar aan het lijntje gehouden te zijn, vindt Trump het wel genoeg, en bekrachtigd dat besluit eindelijk. Hij stelt verder dat vrede zijn wens is.

  De wereld leiders, zoals de ambtenaren te Brussel steevast in diverse bladen hier worden genoemd, zien dat anders.
  Maar goed, die weten dat de volkswil van hun EU burgers bestaat, maar dat daar onmogelijk rekening mee gehouden kan worden, omdat het volk dom is.
  Als bewijs schrijven ze er dagelijks pagina’s vol over in zogenaamde intellectuele media. door te wijzen op die achterlijke Trump, die toch alleen maar gekozen kan zijn door een wel heel erg achterlijk zootje imbecielen.
  Gabriel in Duitsland wijst ondertussen op de verslechterde situatie met de VS. Tja, hoe kan dat toch? Het antwoord weet hij wel, die imbeciel Trump en dat imbeciele volk van hem. Die moeten leren gehoorzamen aan Hamas en die knalkabouters: dat doen ze in de EU ook.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Halleluja! Trump gaat vandaag Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen, en begint met het verplaatsen van de ambassade — | BIBLESPACE 2

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: