Nieuw

Elites hebben burgers onderschat met referendumwet

Door: Blondemevrouw

Sinds juli 2015 kent Nederland de Wet raadgevend referendum. Dat geeft burgers de mogelijkheid om, nadat een wetsvoorstel in Tweede en Eerste Kamer is aangenomen, binnen een beperkte termijn 300.000 handtekeningen in te zamelen en daarmee een raadgevend referendum af te dwingen.

Kernwoord is uiteraard ‘raadgevend’ en 300.000 handtekeningen verzamelen in enkele weken leek onmogelijk. Zo is de wet dan ook ontworpen; de burgers van Nederland moesten denken dat ze vanaf 2015 meer invloed op politieke besluiten zouden krijgen, dat er meer sprake zou zijn van democratie, maar in de praktijk moest het nagenoeg onmogelijk zijn om dat werkelijk te realiseren.

Tot het referendum over Oekraïne aantoonde dat de Nederlandse burgers dat wel degelijk voor elkaar konden krijgen. Vervolgens toonde Mark Rutte (VVD) namens de elites hoe ondemocratisch de Nederlandse politiek is en hoe groot de hekel aan invloed vanuit het volk is.

Nu moet de Wet raadgevend referendum snel verdwijnen.

Zonder referendum wordt namelijk niet opnieuw keihard aangetoond dat politiek Den Haag de wens van het volk volledig negeert en er van volksvertegenwoordiging in de praktijk geen sprake is.

In juni 2005 is in Nederland voor het eerst in 200 jaar een landelijk raadplegend referendum gehouden over het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa. Het Nederlandse volk zei massaal NEE tegen het overdragen van soevereiniteit aan de megalomane, dictatoriale Europese Unie. 61,5% van de Nederlanders met stemrecht heeft de overheveling van vrijheid en rechten aan de EU afgewezen.

Vervolgens liet toenmalig premier Balkenende (CDA) enkele oppervlakkige wijzigingen doorvoeren, waaronder de naam van het verdrag, om de Europese Grondwet als het Verdrag van Lissabon alsnog goed te keuren namens Nederland. Dit keer zonder opnieuw de burgers te raadplegen via een referendum natuurlijk.

Belazeren van het volk, dat kunnen de elites als geen ander.

Zowel het houden van het referendum in 2005 als het invoeren van de Wet raadgevend referendum in 2015, bewijzen dat de elites in Den Haag de burgers enorm onderschatten. Men dacht het volk te kunnen manipuleren in een JA in 2005 en men dacht dat de Nederlandse burgers nooit binnen 6 weken 300.000 handtekeningen zouden kunnen verzamelen.

Onderschatting alom en de machthebbers zaten er volledig naast.

Het volk ziet de eigen kracht nog niet, verenigt zich nog te weinig, maar heeft veel meer macht dan men denkt. Natuurlijk zijn we opzij geschoven na betreffende referenda, natuurlijk is onze soevereiniteit afgenomen, natuurlijk lijkt het steeds weer alsof we niets te zeggen hebben, natuurlijk word je daar als burger moedeloos van.

De kern voor de elites was ‘raadgevend’.

De kern voor de burgers is ’verenigd’.

Zodra we besluiten samen te strijden voor onze rechten en vrijheden, zullen we winnen.

Want wij zijn met meer….

Bron:

https://steemit.com/nl/@blondemevrouw/elites-hebben-burgers-onderschat-met-referendumwet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Elites hebben burgers onderschat met referendumwet

 1. Riet van Dongen. // december 6, 2017 om 23:34 //

  Ik ben vóór referebda. In Zwitserland funcionneert het al 400 jaar! De regels zijn in hun Grondwet vastgelegd. Zo is er een referendum gehouden over de toetreding tot de EU.
  Zwitserland heeft een aparte status binnen de EU. Je zou het een proefperiode kunnen noemen.

  Liked by 1 persoon

 2. Bob Fleumer // december 6, 2017 om 23:45 //

  Je kunt olie en water niet mengen je kunt klutsen tot je een ons weegt, zodra je stopt valt het weer uit elkaar, dat is ook het geval met de EU, Juncker is een grote klutser maar als hij of zijn opvolger stopt is het over met de EU, jammer dat zij niet beseffen dat er met water en olie ook heel goed te leven valt.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // december 7, 2017 om 00:19 //

  Maar ja nu zitten we met freule Kasja Ollongren de Hillary van de Lage Landen dus nu kunnen we referenda wel vergeten (dat denkt zij althans)

  Like

 4. Piet Karbiet // december 7, 2017 om 14:29 //

  The Horror. En dat gore klusje laten ze dan ook nog een opknappen door een Zweedse Bilderbergheks. Gore demofoben.

  Like

 5. paulzwueste // december 7, 2017 om 19:46 //

  Rutte moet zo snel mogelijk als premier worden afgevoerd en berecht…!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s