Nieuw

Zweedse overheid gaat websites die etnische herkomst van criminele verdachten melden verbieden

Zweden heeft voorgesteld een verbod in te stellen voor het openbare gebruik van Lexbase, de zoekmachine voor legale documenten, die wordt gebruikt om de etnische afkomst van Zweedse criminele verdachten te identificeren.

Volgens de Zweedse regering zijn de door de website vrijgegeven gegevens te gevoelig voor het publiek en moeten ze alleen worden beperkt tot professionals zoals advocaten, journalisten en onderzoekers. Eerder werd de website beschermd onder de Zweedse Freedom of Expression Act, maar de nieuwe wetgeving zou kunnen beperken welke gegevens ze mogen vrijgeven, meldt Dagens Industri.

In een verklaring op hun website schreef Lexbase: “Het recht om deze openbare documenten gemakkelijk te lezen via Lexbase zal, als het voorstel wordt goedgekeurd, voorbehouden zijn aan professionals, zoals advocaten, journalisten en verschillende bedrijven.”

Terwijl minister van Justitie Morgan Johansson zei dat journalistieke activiteiten niet zouden worden aangetast, liet hij de definitie van wat ‘journalistieke activiteit’ inhoudt open voor discussie.

Al vele jaren heeft de Zweedse overheid de verzameling van statistieken met betrekking tot de etnische of religieuze achtergrond van criminelen stopgezet, waardoor het moeilijk is voor onderzoekers om de juiste mate van migrantencriminaliteit vast te stellen, in tegenstelling tot misdaden gepleegd door inheemse Zweden.


In nauwelijks vier maanden meer dan vijfduizend asiel-gerelateerde ‘Code 291’ misdaden door de Zweedse politie in de doofpot gestopt


Sommigen, zoals politieagent Peter Springare, hebben beweerd dat de meerderheid van ernstige misdaden wordt begaan door migranten of individuen met een migrantenachtergrond. Anderen hebben vrijheid van informatieverzoeken gebruikt om misdaden van geval tot geval te bekijken en de mate te onderzoeken waarmee misdadigers die overzee zijn geboren betrokken waren.

Eén onderzoeksproject probeerde alleen naar gevallen van groepsverkrachting in Zweden te kijken en ontdekte, door gerechtelijke documenten te onderzoeken, dat negen van de tien gedwongen verkrachtingen werden gepleegd door asielzoekers en personen met een migratieachtergrond.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/12/05/swedish-government-ban-websites-list-ethnic-origin-criminal-suspects/

Doe mee met 929 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8277 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Zweedse overheid gaat websites die etnische herkomst van criminele verdachten melden verbieden

 1. Henk der Niederlànder // december 5, 2017 om 21:21 //

  Moet zo ongeveer tegenover de Zweedse regering geen zwaar geschut ingezet worden.
  Deze gekkigheid loopt zwaar de spuigaten uit.
  Mischien had de noorse Breivik toch gelijk om dat linkse gespuis een koekje van eigen deeg te geven.
  Zo doorgedraaid als hij was.

  Like

 2. Waarom kiezen die Zweden alleen maar criminelen in de regering?.

  Like

 3. Henk, Breivik wist goed waar die mee bezig was.

  Like

 4. Geloof mij maar: de enigste manier om de regering weg te krijgen is door ze uit hun ivoren torens te jagen. Breivik was geen voorbeeld. Maar geloof het of niet: een andere manier werkt never.

  Like

 5. Breivik wist heel goed wat hij deed en het was beter als wat ze nu doen : toekijken!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: