Nieuw

Google gaat met zijn censuurbijl hakken om YouTube politiek correcter te maken

Foto: SCBY.

Google gaat zijn oorlog opvoeren tegen wat volgens hem ongepaste inhoud is op de YouTube-videosite; waar men zich al enige tijd vooral richt op de conservatieve en rechtse stemmen, en daarbij de mogelijkheid verwijderd om voor de clip reclame te vertonen – en zodanig de gelegenheid voor de auteur ontneemt om inkomsten te genereren met de betreffende clip – of zowel de videoclip als het volledige videokanaal verwijderd.

De drempel voor wat als ongepast wordt beschouwd is de afgelopen tijd ook geleidelijk verlaagd.

Nu breidt de internetgigant het perstoneelbestand uit met 10.000 mensen die de inhoud op YouTube individueel gaan bekijken. Men gaat ook de technische surveillance op de site versterken.

“Menselijke waarden zijn cruciaal voor het maken van contextuele beslissingen over inhoud”, schrijft Susan Wojcicki, CEO van Youtube, in een post op de website van het bedrijf.

Wojcicki wordt beschreven als extreem feministisch en is niet populair bij gebruikers van Youtube. Toen ze haar eigen video uploadde met als doel te luisteren naar wat de gebruikers zelf denken wat goed en slecht is met de site, kreeg het meer dan 100.000 negatieve reacties (duimen omlaag) vergeleken met slechts 12.000 positieve.

Bron:

https://www.theguardian.com/technology/2017/dec/04/google-youtube-hire-moderators-child-abuse-videos

https://samnytt.se/google-storsatsar-pa-att-gora-youtube-mer-politiskt-korrekt/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.178 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8194 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Google gaat met zijn censuurbijl hakken om YouTube politiek correcter te maken

  1. Dat zal voor een aantal producers behoorlijk pijn gaan doen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s