Nieuw

Aandachtsoorlog en giftige identity politics creëren Verzetscultuur

Door: Adjiedj Bakas

Als ik in de media, zoals afgelopen week in het tv-programma Goedemorgen Nederland, de Goebbelliaanse propaganda tegen Sint en Piet hekel, krijg ik steevast duizenden steunbetuigingen van gewone mensen, blank en zwart. Zwarten die pro-Piet zijn worden door de nieuwe fascisten uitgescholden en weggehoond als verraders. Blanken die goedwillend en totaal niet racistisch zijn, melden eerlijk dat ze door dit gedoe een hekel aan negers e.a. gepigmenteerde mensen hebben gekregen.

De Surinaamse Nederlander Sonny Heijden zegt: “Ik ben het zat, die Zwarte-Pietenhaat. Ik kan wat vrienden aan je voorstellen die het met me eens zijn, want jij kan ons helpen dit gedram te beëindigen. Ik kan het niet meer alleen. Verschillende donkere mensen die tegen Zwarte Piet zijn, proberen mij om te praten. En als ik antwoord dat ik voor Zwarte Piet ben, word ik uitgescholden en voor slaaf uitgemaakt. Ik heb alle anti Piet-types uit mijn vriendenkring en sociale media geschopt. Ik vier gewoon Sinterklaas met Zwarte Piet erbij.” Heijden is maar een van de tienduizenden gewone zwarte mensen die geen enkel probleem met Piet hebben. Het CBS meldt dat de bulk van Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders nu PVV stemt.

Lees verder:

https://www.linkedin.com/pulse/aandachtsoorlog-en-giftige-identity-politics-cre%C3%ABren-adjiedj-bakas/?trackingId=zyiOfRmjcD96yDfA6sKfzA%3D%3D

Addendum:

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8305 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Aandachtsoorlog en giftige identity politics creëren Verzetscultuur

 1. Dit is toch wel een van de beste artikelen die ik ooit gelezen heb. Werkelijk alle linkse hypocrisie in het linkse zwartenpietengezeur wordt genadeloos blootgelegd.

  Like

 2. Haat schept enorme afstand,roept haat op,als ik donkere kindjes blij zie zijn met Sint en zwarte Piet,verbroedert dat,is schattig om te zien,dat zij er net zo goed plezier aan beleven en het net zo leuk vinden als blanke kindjes,gewoon hetzelfde feest een feest vinden. Gewoon zwarte Piet als een goede vriend zien en we ons niet laten afpakken.

  Like

 3. Samen met moslims al die haatlui ook het land uitschoppen

  Like

 4. shidaian // december 5, 2017 om 20:55 //

  Van dit aretikel werd ik blij

  Like

 5. paulzwueste // december 6, 2017 om 15:37 //

  Uitermate helder geschreven artikel door een Nederlandse Surinamer die midden in de problematiek van zijn gekleurd en blank volk leeft.
  Tot nu toe nog niet zo’n waarachtig overzicht van die totale smerige linkse actievoering gelezen.
  Hulde, bravo!!!

  Like

 6. Zelf ook mee gemaakt met een Antilliaan.
  Maakte altijd grapjes over negers, lachte zelf mee, totdat ze met dat zwarte piet gezeik begonnen.
  Ineens had ie een hekel aan blanken, en niemand deugde meer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: