Nieuw

Rode Kruis verordent verwijdering crucifixen

Pixabay.

Vrijwilligers zijn in het geweer gekomen tegen de hulpverleningsorganisatie het Rode Kruis omdat ze de opdracht hebben gekregen om de crucifixen van de muren van hun afdelingen te verwijderen, zodat de organisatie een grotere seculiere uitstraling krijgt.

De Belgische afdelingen van de internationale hulporganisatie hebben een e-mail ontvangen van het Provinciaal Comité van het Rode Kruis in Luik om alle crucifixen te verwijderen. André Rouffart, president van het Rode Kruis in Verviers: “We werden gevraagd om de principes van het Rode Kruis te respecteren”, en geen onderscheid te maken tussen ras of religieuze overtuiging, schrijft 7sur7.

Rouffart zegt dat er tegenstand was van vrijwilligers en andere leden tegen deze maatregel, maar bagatelliseert het probleem met de woorden: “Ik vind het een storm in een glas water.”

Verschillende vrijwilligers spraken met de Belgische omroep RTL en maakten hun verontwaardiging over de beslissing duidelijk: “Laat de dingen blijven zoals ze zijn. We zeiden vroeger ‘Kerstvakantie’, nu is het ‘wintervakantie’. De kerstmarkt in Brussel is ‘winterpret’ geworden.”

“Speciaal voor een bepaald deel van de bevolking – vanwege de moslims – zijn de kruisen verwijderd uit de onderkomens van het Rode Kruis, in het bijzonder in die van Verviers”, voegde de vrijwilliger eraan toe.

De verordening komt kort na de vereiste verwijdering van een kruis in Frankrijk dat zich boven een standbeeld van de heilige Johannes Paulus II bevond. De opdracht leidde bij veel mensen tot grote verontwaardiging en bracht de Poolse en Hongaarse regering ertoe om een aanbod te doen het kruis te adopteren.

Het hooggerechtshof van Frankrijk verordend verwijdering van kruis boven het standbeeld van Paus Johannes Paulus II omdat het beledigend is voor moslims

“Dergelijke maatregelen moeten worden beschouwd als pogingen om de beschaving en cultuur van het continent te verdrijven”, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

In Ierland heeft de katholieke priester Desmond O’Donnell de christenen opgeroepen om het woord ‘Kerstmis’ volledig uit hun vocabulaire te schrappen, met de bewering dat de commercialisering van de feestdag de oorspronkelijke christelijke betekenis heeft vervangen.

Terwijl de oude kersttradities worden vervangen, zijn er nieuwe opgedoken – inclusief antiterreurbarrières gehuld in kerstpapier en felrode bogen in de stad Bochum, Duitsland, ter voorkoming van radicale islamitische terreuraanvallen zoals het bloedbad op de kerstmarkt in december 2016 in Berlijn.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/12/04/belgian-red-cross-demands-branches-remove-crucifixes/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6344 Articles)
Altijd in oppositie.

12 Comments on Rode Kruis verordent verwijdering crucifixen

 1. Wel, GODVERDOMME , en nu weg met het rode kruis.
  Smerige organisatie die in plaats van liefdadigheid pure politiek bedrijft.
  Weg ermee.

  Liked by 2 people

 2. reageerbuis // december 4, 2017 om 22:58 //

  Worden nu bij de Rode Halve Maan ook de manen verwijderd?

  Liked by 1 persoon

 3. Waar maak ik me eigenlijk boos om?
  Als het rode kruis haar kruis verwijdert (kruis van medeleven en naastenliefde) dan is ze haar bestaansrecht kwijt.
  Geen collectant is nog welkom.
  RIP rode kruis.

  Liked by 1 persoon

 4. Rode kruis is ook erg voor de asielparasieten ik geef ze alleen een grote bek als ze langs komen.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // december 4, 2017 om 23:55 //

  Ik hoop dat een hoop van de vrijwilligers hier hun consequenties uit trekken en stoppen met hun vrijwilligerswerk, dan kan de directie lekker zelf hun handen uit de mouwen steken. Er staan vast een hele hoop muzelmannen te trappelen om hun te helpen…. Oh wacht !!

  Liked by 1 persoon

 6. templars2017 // december 5, 2017 om 02:42 //

  Wat een enorme domme fout , ga dit idiote idee eens verkopen wereldwijd, je zal wat gaan zien gebeuren ,in de meeste Europese landen zijn ze zo laf en onderdanig aan de zandvlooien dat ze er hun ziel aan zouden verkopen ,of reeds verkocht hebben, maar ga eens naar de essentie van het geheel ,het RODE KRUIS, de ware aard en betekenis alsmede de oorsprong ligt in zijn naam zelf!!!!Het ganse concept ligt in de Christelijke originele waarden ,als dit gedaan wordt dan verloochenen ze zichzelf en al hetgene waarvoor ze ooit hebben gestaan.
  Omdat de druk ,politiek en andere, gelegd wordt op weer een element van onze samenleving gaan de verantwoordelijken er zonder slag of stoot mee akkoord om te plooien voor iets die met het rode kruis helemaal niets te maken heeft!!!
  Dit is de grootste verkrachting van morele en zedelijke waarden die ik ooit heb gezien ,best zou zijn om die ganse directie de laan uit te sturen en er een te benoemen die vecht voor de waarden van een organisatie die een dergelijke wereldwijde impact heeft.

  Liked by 1 persoon

 7. Als er geen strongman in de linkse gelederen opstaat, die de ogen van zijn ”medegelovigen” opent, en laat zien dat ze hun land aan het verraden en weggeven zijn, zijn wij, de de verliezers.
  En Het Rode Kruis, moet zich terugtrekken uit moslimlanden, ( scheelt ook weer hopen kidnappingen )De moslimlanden, moeten hun eigen ” Rode Kruis ” oprichten, genaamd ” De Rode Halve Maan” stichting of zo,om hun mede gelovigen bij te staan noodsituaties, maar dat zal niet gebeuren, ze willen het rode kruis alleen overnemen, ( zelf iets nieuw beginnen is hun vreemd) met al hun vrijwilligers en het is dus goedkoper om het rode kruis in het Rode Kruis embleem/vlag te vervangen door een rode halve maan, Dat zal wel gebeuren, let maar op
  Wat gek, ik krijg steeds meer een hekel om s avonds naar onze maan te kijken

  Like

 8. Shadow1100 // december 5, 2017 om 10:20 //

  Denk in Allah’s naam (of was het vroeger in Gods naam?) aan het riante salaris van de Rode Kruis bestuurders en de voorzitter………

  Like

 9. paulzwueste // december 5, 2017 om 14:24 //

  Wat heb je liever een kruis of ’n betonblok voor je kop…?

  Like

 10. @ Feniks wel eens aan gedacht waar het Rode kruis zn financien vandaan krijgt ?
  DOD Department of defense Usa vandaar dat ze ook altijd een spreekverbod hebben als het over zaken zoals syrie gaat of in irak .
  Na ww2 waren ze ook heel erg behulpzaam met het verstrekken van info bijvoorbeeld aan grote verzekerings maatschappijen zodat deze levens verzekeringen van joden niet hoefden uit te keren .
  Het is niets anders dan een veeg obnder het tapijt en imago schadebeperkings bedrijf .

  Like

 11. Sinds dat ik weet dat het Rode Kruis “samenwerkt” met de rode halve maan, dwz. het RK betaald en de RH strijkt met de eer, geef ik er geen cent meer aan.
  Het RK zou christenen in nood moeten helpen, dan kan de RH de moslims bedienen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Chrislam – Europa onderwerpt zich aan de islamisering van Kerstmis

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s