Nieuw

Kanselier Merkel – een empathische nul

Jouwatch Beeldmontage

De ellendige behandeling van onze staat en vooral van onze kanselier met de slachtoffers en overlevenden van de bloedige aanslag op de Breitscheidplatz in Berlijn kent zijn gelijke niet. De terroristische aanslag was gisteren een jaar geleden. De slachtoffers namen die dag de gelegenheid om een open brief aan mevrouw Merkel te sturen. Deze brief, die gisteren in veel gedrukte en online media werd gepubliceerd, heeft waarschijnlijk geen effect op onze bondskanselier, omdat het geschreven is in een objectieve taal die het ware drama, het lijden en de wanhoop van degenen die het moeten verduren verbergt.

Door: Claudio Michele Mancini – Vertaling: ‘Rommel’

Het is duidelijk dat er na een jaar niet veel gebeurd is met betrekking tot terrorismebestrijding, het monitoren van daders of bedreigingen van islamisten. Nu geven tientallen onderzoeksinstanties die zich bezighouden met de aanslagpleger Anis Amrin de schuld aan elkaar van tekortschieten, slordigheid, nalatigheid en onvermogen. De staat draagt, zoals altijd, geen verantwoordelijkheid. Maar wie is de staat in dit geval?

Het zijn ambtenaren, functionarissen, hoofden van autoriteiten en politici, die altijd bij zulke tragische gebeurtenissen als eerste vertegenwoordigers voor de camera’s verschijnen en met condoleances rondstrooien alsof het pepernoten zijn. Het zijn die opgerukte vertegenwoordigers van de staat die zichzelf in het centrum plaatsen en met hun valse betrokkenheidsverklaringen en geposeerde uitdrukkingen de gelegenheid aangrijpen om krokodillentranen in de media te vergieten. Gekunstelde praatjes en woordgebruik, kleine kalmeringspillen, zoals financiële steun, overbruggingsgeld voor precaire gevallen, worden snel en gemakkelijk beloofd, ze rollen als voorgekauwde tranquillizers over hun lippen. De publieke golf van ongenoegen, die een dreigende tsunami zou kunnen worden, moet in goede banen worden geleid.

Maar tot op heden heeft de overgrote meerderheid van de overlevenden nog geen cent gezien. Ze vechten zich zoals altijd een weg door een verwarde jungle van bureaucratie met ingewikkelde vragenlijsten, berekeningsvoorschriften voor pensioenen, en worden gebombardeerd met inkomensvragenlijsten. Smartengeld? Iedereen die te veel verdient staat met lege handen. Alleenstaande moeders, van wie de kostwinner nu wordt vermist, werden met minibedragen weggestuurd. Bij meer dan 50% van de getroffen slachtoffers zijn de vergoedingen negatief ontvangen. De anderen vechten nog steeds.

En boven alles staat een autistische kanselier, die met haar betreurenswaardige gebrek aan empathie het nog steeds niet is gelukt de families haar persoonlijke medelijden te betuigen. De verontwaardiging van de slachtoffers is des te groter nu duidelijk is geworden dat de aanslag mogelijk was gemaakt door de massale mislukkingen van de autoriteiten, het onvermogen van hoge ambtenaren, de onverantwoordelijkheid van sommige ministers en de onvoorstelbare slordigheid van onderzoekers.

In een tijd waarin de dreiging door islamisten was toegenomen, is verzuimd “de verwarde regelgevende structuren te hervormen” en “de aanslag op de Breitscheidplatz is ook een tragisch gevolg van de politieke passiviteit van haar regering”, schrijven de betrokken familieleden in hun brief aan de kanselier. Maar die houdt zich stil. Verder klagen de betrokkenen dat ze door de staat niet ondersteund werden na de aanval op 19 december 2016, hoewel men dit in volle herdenkingszalen en kerkdiensten volmondig beloofd had, dat de politiek hun volledig zou steunen. Nauwelijks was de spookachtige hype minder geworden en de mond vol met beloften politici verdwenen van het toneel en gingen in de verdedigingsmodus. Het is om te kotsen als je over de gevoelsverrotting van onze politieke klasse nadenkt, die niets anders doet dan voor zichzelf zorgen.

Wat is het voor een land waar particuliere organisaties, en zelfs de Britse vrachtwagenchauffeurs, geld en donaties moeten inzamelen voor de ernstig gewonden, burgerinitiatieven voor appartementen moeten zorgen, omdat de slachtoffers de huur niet kunnen betalen? Waar is de zorg van een kanselier, die alle hefbomen in werking zou moeten zetten om het totale falen van een staat goed te maken? Nergens! In plaats daarvan wordt door een zielloze bureaucratie hindernissen gebouwd om elke vraag af te weren of te vernietigen.

Geachte mevrouw Merkel, ik sluit me vol verontwaardiging en woede aan bij de slachtoffers van de Breitscheidplatz, en spreek mijn volledig gebrek aan begrip voor uw gedrag uit. Was het niet mogelijk om een ambt in de staatskanselarij aan te wijzen om persoonlijke brieven te schrijven en ze naar de rouwenden te laten sturen? Ontbreekt het aan begrip? Aan mededogen? Om deel te nemen aan het lijden van het ergste lot? Ik denk dat een leider die niet eens voldoet aan de minimale vereiste van menselijke hulp, die niet weet wat hij zijn burgers in nood verschuldigd is, niet geschikt is voor een dergelijke functie. Je moet je bureau opruimen en weggaan.

Bron:

http://www.journalistenwatch.com/2017/12/03/kanzlerin-merkel-eine-empathische-null/

Doe mee met 933 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6022 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Kanselier Merkel – een empathische nul

 1. Wordt het niet eens hoogtijd dat de Duitsers deze narcist de bak in donderen???
  Dat mens maakt heel Europa kapot,en met haar al die idioten die haar beleid volgen.

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder // december 4, 2017 om 12:25 //

  Inderdaad Lucie.
  Hetzelfde als de grachtengordeldieren die denken hun zogenaamde wijsheid te moeten opdringen.
  Veel in de media betekend omzet.
  Merkel denkt nog steeds veel in de media meer politieke macht maar ze heeft niet begrepen dat haar kulverhaal doorgeprikt word door de zogenaamde populisten’ waarbij opgemerkt mag worden dat deze populisten zich het kulverhaal niet meer op de mouw laten spelden.

  Liked by 1 persoon

 3. ongelovige // december 4, 2017 om 12:51 //

  Merkel heeft het bijna gehad. En niet vanwege de socialisten, want die komen wel helpen voor een paar mooie baantjes. Maar de Bayerse CSU heeft laatst flink klappen gehad want de Bayern zijn di immigratie beu. Als de CSU het mens niet meer steunt kan ze inpakken en daar ziet het nu naar uit.

  Like

 4. “Ook hier ben ik ijskoud – als het Duitse volk niet bereid is mij in te zetten voor zijn zelfbehoud, goed: Dan dient het te verdwijnen!”

  Like

 5. Merkel was Cheffin Propaganda van de Oostduitse Stasi. Het is onbegrijpelijk dat in september nog zoveel Duitsers op deze ossi stemden. De volgende verkiezingen zal zij echter niet winnen. Zelfs bij het slaafse Duitse volk zijn de ogen open gegaan voor de ellende waarin zij het land heeft gestort met haar debiele “Wir schaffen das”.

  Like

 6. Binnenkort is Merkel weg. Dan hebben we alleen de foto’s nog.
  http://www.wwtdd.com/2015/12/angela-merkel-is-times-person-of-the-year

  Like

 7. bp633livenl // december 4, 2017 om 18:33 //

  Merkel heeft overal schijt aan net als Rutte.
  Denk maar niet dat die binnenkort weg is als kanselier want dat mens is zo glad als een aal in een emmer snot.
  En hoop maar niet op de CSU want die gaan gewoon weer achter Merkel aanlopen want het is toch bekend dat Duitsers graag achter een führer aanlopen ook al is het een communist[e]
  Het maakt ook helemaal niks uit welke regering er komt want behalve de AFD zijn ze allemaal voor de vernietiging van Duitsland door nog jarenlang moslims naar binnen te halen, ook de oppositie doet hier grif aan mee.
  Zoals Göring-Ekhard van de grünnen een tijdje geleden zij: niemals mehr Deutschland.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s