Nieuw

Berlijn: GroenLinks eist hoofddoeken voor leraressen

Leraren in scholen in Berlijn streven naar neutraliteit. Hoofddoek of kruisketting zijn taboe. De Groenen noemen de praktijk een “Kulturkampf”. Neutrale educatie mag niet worden gekoppeld aan kledingvoorschriften.

De Berlijnse Groenen willen een concept ontwikkelen voor de succesvolle integratie van immigranten. Er zijn veel onderwerpen waar aan gewerkt kan worden, zei voorzitter Werner Graf op het congres in Berlijn. “Het is belangrijk dat we dit opnemen in een totaalconcept op senaatsniveau.”

Volgens dit moet bijvoorbeeld de erkenning van kwalificaties worden verbeterd, integratiecursussen opnieuw worden ontworpen en kinderen sneller worden opgenomen in kinderdagverblijven en reguliere schoolklassen. Ondersteuning voor sportverenigingen en betere samenwerking met migrantenorganisaties zijn ook opgenomen in de motie, die unaniem werd goedgekeurd door de afgevaardigden.

De Groenen vallen ook de neutraliteitswet aan, die leraren verbiedt religieuze symbolen te dragen. Onlangs hebben verschillende islamitische hoofddoekdragers, die als leerkracht waren afgewezen, in het rechtsgeding een schadevergoeding gekregen. Het onderwijs moet neutraal zijn, maar dit kan niet aan kledingvoorschriften worden verbonden, betoogt de partij.

“Ik zou graag zien dat leraressen hoofddoeken dragen op scholen in Berlijn”, zei voormalig voorzitter Bettina Jarasch. “Wat we nodig hebben, zijn voorschriften die effectief de manipulatie van religies bestraffen, in plaats van een culturele strijd om de hoofddoek.” Het onderwerp is zeer controversieel in de partij. Het verwachte debat tussen de 130 afgevaardigden was echter grotendeels afwezig.

Lees verder:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article171200477/Berliner-Gruene-fordert-Lehrerinnen-mit-Kopftuch.html

(de rest van het stuk is een terugblik op hun afgelopen regeerperiode in Berlijn, waarin ze zichzelf schouderklopjes uitdelen)

Uitslag poll in Die Welt is duidelijk:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8719 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Berlijn: GroenLinks eist hoofddoeken voor leraressen

 1. Tijl Uylenspiegel // december 4, 2017 om 23:58 //

  Wat een tuig is het toch.

  Like

 2. Henk der Niederlànder // december 5, 2017 om 00:11 //

  Jah de groenen hebben 15 jaar geleden al bezworen dat ze de Duitse identiteit zullen ausradieren.
  Je kon hierop wachten.

  Like

 3. polderboy // december 5, 2017 om 02:18 //

  “Wat we nodig hebben, zijn voorschriften die effectief de manipulatie van religies bestraffen.”

  Vraag me af hoeveel de politicologe af weet van religies, met name degene waar ze het wellicht over heeft.

  Verder is het wel een achterlijk zootje schapen op de keper beschouwd, die GroenLinks geitenbreiers, want er zal er niet eentje met zijn zogenaamde suprematistische elitaire studentenhoofd uit de hoogstaande intellectuele GroenLinks massa opstaan om eens even door te vragen wat ze ermee bedoelt. “Manipulatie, hoe dan? En welke religies dan? Wat voor soort voorschriften dan?”

  Like

 4. templars2017 // december 5, 2017 om 02:29 //

  Die geiteneukers van GroenLinks hebben er geen bal van gesnapt, de hoofdoek IS een teken van geloofsovertuiging ,enfin toch die van de zandvlooien, maar ze gaan niet ophouden .
  Al wat we kennen moet en zal vervangen worden door wat zij willen wat het wordt , die groene gif zaaiers behandelen ieder probleem als een nagel ,dus hebben ze enkel een hamer nodig om het op te lossen.
  Jammerlijk genoeg zijn wij die tegenpruttelen de grootste nagels……………..

  Like

 5. polderboy // december 5, 2017 om 03:01 //

  Ze krijgen toch steeds meer moeite met hun principes handhaven bij Groenlinks.

  Outfits stralen immers ook een overtuiging uit. Ook voor de klas. En waarmee je voor de klas staat, wekt de indruk aan leerlingen dat het prima is.
  Daarom zal niemand in zijn waffen-SS uniform voor de klas mogen gaan staan. Het kan wel een uitmuntende leraar zijn, maar het “symbool” dat het uniform kenmerkt is immers niet acceptabel.
  En het symbool dat weergeeft dat de wetten uit de Koran juist zijn, en uitgevoerd moeten worden wel dan? Want dat is nu net wat die islamlanden onderscheid van de rest, en ook die ideologie, waar ze een god aan geplakt hebben.

  Natuurlijk, in islamitische landen en regio’s, zoals binnenkort ook Berlijn, moeten ze zelf maar hun sharia wetten volgen.
  Maar als in de VS bijvoorbeeld een president besluit om Jeruzalem als hoofdstad te erkennen van Israël, dan moet hij dat natuurlijk ook zelf weten met zijn volk. Net zoals ze in islamlanden en Berlijn zelf maar moeten weten wat ze doen, Maar dat accepteert de islamitische liga dus niet. En daarom gaan ze dreigen als een stelletje Don Corleone’s.
  En dat is nu net dat “subtiele” verschil, waar diverse symbolen voor staan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s