Nieuw

Zweedse staatstelevisie “vergeet” aandacht te schenken aan hakenkruizen op de muren van de vismarkt in Gaza

In de uitzending van SVT Report afgelopen zaterdag om 19:30 werden de kijkers getrakteerd op een buitenlands rapport uit Gaza. De essentie was dat de vis slecht smaakt als gevolg van afvalwater dat in de Middellandse Zee wordt geloosd. De vismarkt heeft zijn gebouwen versierd met nazi-swastika’s, wat echter voor SVT geen nieuwswaarde blijkt te hebben.

In de uitzending praat SVT buitenlandcorrespondent Stefan Asberg met de vissers aan boord van hun boten en wordt ons verteld dat de visstand is afgenomen en dat de vis vaak slecht smaakt als gevolg van watervervuiling. Åsberg bezoekt vervolgens een vismarkt waar hij met de werknemers over het probleem praat.

De kijkers worden aangepraat dat de schuld grotendeels bij Israël moet worden gelegd omdat deze niet toestaat ​​dat de vissersboten verder gaan dan 10 kilometer van de kust, en de inwoners van Gaza geen gratis elektriciteit schenken van zijn elektriciteitsnet. Asberg is minder geïnteresseerd om aan de werknemers te vragen waarom ze hakenkruisen hebben geschilderd op de muren van hun werkomgeving.

Het is bekend dat de nazi’s een sterke positie hebben in de Palestijnse gebieden en heeft dit sinds de Tweede Wereldoorlog gehouden. Het meest aantrekkelijke voor hen is het uitgesproken antisemitisme. Veel moslims in het Midden-Oosten zijn van mening dat joden geen mensen zijn, maar “apen en varkens“. De redactionele schrijver Per Gudmundson van Svenska Dagbladet heeft een paar jaar geleden gerapporteerd over hoe Adolf Hitler’s Mein Kampf de werkelijke bestseller is in de boekhandels, alleen overtroffen door de koran.

Samhällsnytt  heeft getracht de verantwoordelijken van de SVT uitzending te bereiken voor commentaar over de manier waarop zij geredeneerd hebben rond het nieuwswaarderingsoogpunt toen zij besloten geen aandacht te besteden aan de nazi-symbolen en sympathieën. Volgens SVT kan echter niemand de vraag beantwoorden, vanwege het weekend.

Bron:

http://www.friatider.se/rapport-r-kade-filma-hakkors-i-gaza

https://samnytt.se/svt-glommer-uppmarksamma-hakkors-i-inslag-om-fiskmarknad-i-gaza/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6344 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Zweedse staatstelevisie “vergeet” aandacht te schenken aan hakenkruizen op de muren van de vismarkt in Gaza

 1. Één hakenkruisje te zien….wèl wat overdreven dit verhaaltje.

  Like

 2. Je begrijpt de issue niet. SVT is een links-liberale staatstelevisiezender die er niet genoeg van krijgt om iedereen die maar een klein beetje kritiek levert op de rood-groene regering met het stigma nazi te brandmerken, en ze zien overal hakenkruizen. Nog niet zo lang geleden was er een programma op SVT over een kledingrek in een winkel die van bovenaf de vorm van een hakenkruis had. Ze werden helemaal nuts. Het had niet veel gescheeld of ze hadden die winkel verbrand. Maar nu het bij hun vriendjes in Gaza duidelijk op de muur staat – er zijn trouwens meerdere op de muren gekalkt – hoor je ze niet. Dan knijpen ze een linksoogje toe.

  Like

 3. trebor2110 // december 3, 2017 om 23:35 //

  Mahoog even goed kijken dan zie je er 2

  Liked by 1 persoon

 4. jackvanderveen // december 4, 2017 om 03:32 //

  Trebor/Mahoog

  Dan nog een paar dubbele whisky’s en je ziet er vier.
  Dan nog meer whisky’s en je ziet niks meer, want je lampje is uit.

  Liked by 1 persoon

 5. Trebor….sorry,tòch mijn fondsbrilletje eens goed poetsen.

  Like

 6. paulzwueste // december 4, 2017 om 17:55 //

  Beter ’n hakenkruisje te veel zien dan te weinig, zeg ik altijd maar…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s