Nieuw

Egyptische advocaat cel in, veroordeeld wegens het aanzetten van mannen om vrouwen te verkrachten die gescheurde spijkerbroek dragen

De zeer controversiële en uiterst uitgesproken conservatieve advocaat Nabih al-Wahsh moet drie jaar de gevangenis in en is beboet voor 20.000 Egyptische ponden ($ 1.130) voor het aanzetten van mannen om vrouwen te verkrachten die gescheurde spijkerbroek dragen.

Al-Wahsh maakte de opmerkingen op de nationale televisie in oktober waar hij verklaarde dat het de nationale plicht van de Egyptenaren was om vrouwen te verkrachten die gescheurde spijkerbroek droegen.

“Ben je blij als je een meisje ziet lopen terwijl ze de helft van haar achterste laat zien?” Al-Wahsh zei tijdens het televisiedebat over de kwestie van prostitutie op 19 oktober. “Ik zeg dat wanneer een meisje zo rondloopt, het een patriottische plicht is om haar seksueel te kwellen en een nationale plicht om haar te verkrachten.”

Officieren van justitie beschuldigden El-Wahsh van het verstoren van de openbare orde en het schaden van het publieke belang met zijn opmerkingen. Egypte heeft pas in 2014 seksuele intimidatie strafbaar gesteld, met een maximumstraf van zeven jaar gevangenisstraf, bericht Ahram.

Al-Wahsh is geen onbekende wat controverses betreft en noemde eerder de Holocaust ‘ingebeeld’ en is openlijk antisemitisch, en zei op een ander televisiekanaal: ‘Als ik een Israëliër zie, zal ik hem doden’. Uit een VN-peiling in 2013 bleek dat 99 procent van de vrouwen in Cairo minstens één keer in hun leven seksuele intimidatie had gemeld, meldde Daily News Egypt.

Bron:

https://www.rt.com/news/411752-egyptian-lawyer-jailed-fined-rape/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8719 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Egyptische advocaat cel in, veroordeeld wegens het aanzetten van mannen om vrouwen te verkrachten die gescheurde spijkerbroek dragen

 1. Ik kan me niet aan het gevoel onttrekken dat deze uitspraak verricht is met een oog op het Westen. Waarschijnlijk zullen veel Egyptische moslimmannen het eens zijn met deze advocaat.

  Like

 2. De ontwikkelingshulp zal wel weer op zijn.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // december 3, 2017 om 01:45 //

  Je moet toch wel ernstig van het padje zijn wanneer je iets dergelijks zegt. Rijp voor een gedwongen plekje op de gesloten afdeling van een inrichting (gekkenhuis zeiden we vroeger)

  Like

 4. Republikein // december 3, 2017 om 02:09 //

  Tbs.

  Like

 5. Duchesne // december 3, 2017 om 15:46 //

  Ik zie ene politieke gevangen en nergens amnestie of de EU die sanctie aanbied….hoe triest is het gesteld met onze waarden…..laten we alle wetten dan ook maar lozen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s