Nieuw

Bedreiging

Wij zijn in het westen bevoorrecht maar moeten onze ogen niet sluiten voor bedreigingen van buitenaf. Er is daarbij een verschil tussen wat mensen werkelijk als bedreiging ervaren en de dingen die minder tastbaar maar minstens zo gevaarlijk zijn.

Het toenemen van de invloed van de islam en de almaar toenemende immigratie worden terecht gezien als de grootste bedreigingen waar we voor staan. Zeker, dat zijn directe gevaren waar nodig iets aan gedaan zou moeten worden, het vervelende daarvan is dat het nog lang niet door iedereen als een reële gevaren wordt gezien of ervaren, dat staat een oplossing in de weg.

Een minder tastbare maar misschien wel veel grotere bedreiging is de overbevolking, niet zozeer van Europa of zo u wilt het westen maar van de wereld. Onze consumptie in het westen is gigantisch, zeker in vergelijking met andere delen van de wereld. In China met zijn extreem grote bevolking is de welvaart in rap tempo aan het toenemen en houdt ook de toename van consumptie gelijke tred.

De vraag is hoelang er nog voldoende voedsel geproduceerd kan worden om aan de toenemende vraag te voldoen. Dat lijkt een “Ver van mijn Bedshow” maar dat is het zeker niet. Je hoeft alleen maar te kijken naar Afrika, het hele continent is in beweging gekomen, de vooruitzichten op hun eigen continent zijn abominabel en dus gaat men op zoek naar een beter leefklimaat. Europa is met zijn ongekende welvaart een onvoorstelbare trekpleister, als je in Afrika een dag niet werkt heb je een dag niet te eten bij wijze van spreken, hoe anders is dat bij ons ! Wij kennen zelfs beroepswerkelozen (nietwaar Antifa ?) dus ja geef ze eens ongelijk dat ze deze kant op willen komen.

Globalisering zou je het met een mooi woord kunnen noemen maar er zitten nogal wat haken en ogen aan, een sociaal systeem zoals wij dat kennen is onhoudbaar als grote groepen van buitenaf dat komen kannibaliseren. Gek genoeg zijn juist de socialisten die het in het leven hebben geroepen daar blind voor terwijl je daar toch waarachtig geen economisch wonderkind voor hoeft te zijn. Onze sociale maatschappij is gebaseerd op solidariteit en het draagvlak is nu reeds flink aan het afbrokkelen. Dat kan nog wat worden als grote groepen van buitenaf daar wel van willen profiteren terwijl ze aan de andere kant niet van plan of niet in staat zijn daaraan bij te dragen. Je kunt dan heel moreel verheven roepen “de wereld is van iedereen” maar dat zou dan toch niet moeten gelden voor hetgeen wij met elkaar hebben opgebouwd.

Daarbij werkt het ook als een enorme magneet, de achterblijvers krijgen te horen hoe het hier werkt dus het laat zich raden dat dat aantrekt. Zeker er bestaan steden die qua inwonersaantal ons land overstijgen maar dat moet geen streven maar een schrikbeeld zijn. Het aantal steden met 20 miljoen of meer inwoners neemt hand over hand toe.

Los van het feit dat het dan nagenoeg onleefbaar wordt kan het milieu dat op geen enkele manier aan, nu al worden varkens gefokt in heuse fabrieken waarin ze geboren worden, waar ze opgroeien en uiteindelijk geslacht. Los van de problemen die het met zich meebrengt zit er ook een ethische kant aan, iets wat technisch mogelijk is wil nog niet zeggen dat je het dan ook maar moet willen doen.

Gewassen worden genetisch gemanipuleerd en zijn op die manier voor van alles en nog wat immuun, nadeel is dat het zichzelf daarna niet meer kan vermenigvuldigen. Pitloze druiven ! Hoe verzin je het. Maar voor het zaad moet je wel aankloppen bij de producent. Het schijnt op korte termijn niet schadelijk te zijn voor de mens, op de lange duur ? Ja dat weten we dus nog niet.

Al die miljarden mensen moeten eten en drinken en niet te vergeten piesen en poepen, waar haal je het vandaan en waar laat je het ? En stel dat we het echt zo ver laten komen op aarde, hoe zorg je dan dat alle neuzen dezelfde kant op blijven wijzen, zelfs in ons kleine landje lukt dat nu al voor geen meter ! Hoe nu verder ?

 Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Bedreiging

 1. We moeten een dikzakkenbelasting gaan invoeren. Om die veelvreters financieel te straffen voor hun vreetzucht. Zodat ze een beetje indimmen en wat overlaten voor de rest van de wereld. We nemen een normgewicht van een slanke mooie man, ik dus, en iedereen die daar boven komt die moet als zijn geld aan mij, ik bedoel, aan de staat geven. Dan kunnen ze ook geen eten meer kopen en vallen af. Een win-win oplossing.

  Like

 2. Ik zie trouwens op Nature Channel nog steeds heleboel dieren die we kunnen opvreten.

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // december 3, 2017 om 02:25 //

  Het loopt de spuigaten uit.

  Twee vrienden tegen elkaar:
  “Ik ga een geit kopen!”
  “Een geit kopen? Waar moet je dat beest dan laten, je woont op een flat!”
  “Nou in de zomer dan zet ik dat beest op het balkon.”
  “En in de winter dan?”
  “Dan laat ik hem gewoon binnen.”
  ” En die stank dan ?”
  ” Oh, daar moet die geit maar aan wennen!”

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // december 3, 2017 om 02:32 //

  Ja van mij mag je niet verwachten dat ik daar tegenin ga rommel, ik ben pas sinds een paar jaar op het gewicht dat bij mijn lengte past, daarvoor zat ik er altijd (ruim) onder.

  Like

 5. Duchesne // december 3, 2017 om 13:12 //

  Helemaal mijn idee Tyl, ik denk dat behalve het gevaar van Islam, een stijgende criminaliteit en alle uitwassen van de twee gecombineerd nog niet de lading dekken die op ons afkomt. Eten is de voorwaarde voor leven, en ik de landen in het Oosten hebben wel voldoende om hun bevolking te voeden en een overschot, als ze niet willen handelen met het westen dan komt enkel al daarvan oorlog, iets wat toch wel in het vat zit voor die regio juist vanwege dat eten. En dan is het de vraag of ze sterk genoeg zijn voor een overstoming van hongerige plunderende west Europeanen….

  Eten, afval, energie en drinkwater, dingen die altijd slechter worden als er meer mensen op elkaar zitten. Ook een wapen op dat vlak, hoe zou Den Haag of Amsterdam er vandaag en morgen uitzien als net voor het donker de gastoevoer stopt? Koude nacht, het zelfde als de stroom niet meer werkt, want dan werkt de verwarming ook niet meer. Door opzet of door het niet plegen van onderhoud omdat het winst opleverd, de oorzaak kan verschillend zijn. Zo kwetsbaar is je omgeving en juist door hoe we wonen is er geen alternatief. Privatisering was een slecht idee, de toekomst zal het bevestigen….

  Like

 6. Duchesne, wanneer de pleuris uitbreekt is land het meest waardevolle wat je kan hebben.

  Like

 7. Duchesne // december 3, 2017 om 18:22 //

  Beste Skeeter, land heeft alleen waarde als je er iets op kunt verbouwen dat je kunt eten en als je in staat bent dat eten gedurende het proces van groei tot oogst en daarna in opslag te beschermen. Het is eenvoudiger te nemen dan te verbouwen, dus er zullen veel ogen meekijken en wachten tot de oorgst er is. Land in eigendom hebben is relatief, als de overheid beslist jou grond nodig te hebben bepaald de overheid de prijs. Die kan in tijden van ellende de waarde hebben van een papiertje waarop staat dat je op een later tijdstip iets krijgt van de overheid.

  En wat als je land hebt en er komt een zooi plunderend tuig langs, ga je dan de boel verdedigen of vlucht je? Velen onderschatten de kracht van een groep en hun eigen weerbaarheid. En geweld, hoe ga je om met iemand die vriendelijk lachtend op je afkomt maar waarvan je weet dat het een potentieele vijand is, laat je die zo dichtbij komen dat hij met een schot of messteek jou kan afmaken of schiet je zodra hij binnen bereik is, ongeacht of hij of zij lacht en de hand uitsteekt?
  Land hebben is mooi als er crisis komt en geld is niets meer waard, maar dan is ook orde en recht zoek, politie blijkt vaak de grootste crimineel te zijn in een crisis, dus nogmaals, waar is je zekerheid? En het bezit van land is niet voldoende, je moet er ook iets van rendement uit kunnen halen, dus beplanten of verhuren, maar dan…..bij beplanten heb je zaaigoed nodig, machines en brandstof. Brandstof is beter dan geld in crisis, dus snel schaars en duur…..

  Uiteindelijk is bezit dat vast ligt net zo kwetsbaar als roerende goederen, begin jaren twintig waren vele rijke famillies blut maar hadden wel stapels aandelen in de kluos van allerlei ondernemingen in Rusland en het midden oosten. Waardeloos papier door de streep van ene pen, land en bedrijven genationaliseerd, weg en foetsie.

  Land en bezit kunnen dus gewoon een last worden. Het ligt eraan hoe stabiel je regering is en hoe sterk je leger. Noorwegen heeft stabiliteit, Zwitserland heeft het en daarna moet je Europa uit. Nou ja, misschien is ijsland ook wel stevig…..

  Volgens mij is de beste investering in je leven kennis en kunde opdoen en gezondheid, en dan hebje een stabiele basis voor een toekomst, de kunst is de juiste lokatie te vinden waar stabiliteit een vast gegeven is. Moeilijk maar niet onmogelijk.

  Like

 8. Duchesne // december 3, 2017 om 18:34 //

  P.s. Europa heeft absoluut geen stabiliteti, Nederland ook niet, de laatste aanslag op eigen huis bezitters en de grepen in de pensioenkassen zijn daar treffende voorbeelden van. Politici die dat doen hadden op het schavot moeten staan maar zijn met volle zakken met pensioen terwijl vele ouderen steeds minder krijgen. Wat je ertegen kunt doen is die volle zakken niet meer laten genieten van hun gestolen goed, hun lot koppelen aan dat van de rest van de bevolking. Dan pas krijg je een omslag in gedrag en iets van respect voor de eigen burgers. Tot die tijd is dat er niet, en ook geen stabiliteit. Eie volgend jaar de belastingaangifte 2017 invult denkt dat allesklopt, wie echter de belastinggids 2017 in papieren vorm aanschaft (ik heb ‘m, 2032 pagina’s, ben op de helft en heb evenveel fouten als pagina’s gevonden, dus geen schrijffauwten maar echt structureel ) met regels die verwijzen naar niet meer bestaande voorwaarden, kortom, er klopt in de diepte geen zak van. Onhoud dat als je aangifte doet, en doe je via opgestuurde formulieren aangifte dan kom je heel andere mogelijkheden tegen dan via de internet versie. Het goed invullen van de aangifte is zelfs door “experts” niet meer goed te doen, want er is teveel wat iedere keer en zelfs tussentijds binnen het jaar veranderd en niet klopt. Het is eigenlijk een schande dat men nog durft belasting te heffen via dit systeem. Dit is een vorm van instabiel bestuur dat tekenend is voor de gehele overheid. Het is een puinzooi.

  Like

 9. Duchesne, land hoef je niet perse te hebben waar de crisis heerst. Natuurlijk heb je wel gelijk dat niets veilig is, daar kom je nooit onderuit.

  Like

 10. “En geweld, hoe ga je om met iemand die vriendelijk lachtend op je afkomt maar waarvan je weet dat het een potentieele vijand is.”
  als je ooit in Zuid Afrika hebt geleefd (vooral onder de boeren) ben je waarschijnlijk hier al goed op voorbereid.

  Like

 11. Duchesne // december 3, 2017 om 19:28 //

  Skeeter, ik sta open voor nieuwe ideenen of inzichten. Ik denk dat de als Europeanen de rangen moeten gaan sluiten, net bericht gehad dat in Helmond pogingen worden gedaan door donker types om automobilisten te stoppen in het donker om te beroeven, midden op de weg in de stad…..Het zijn geen Pieten maar lijkt er wel op, het zal met dit weer en donker steeds meer gebeuren, een probeert de auto te stoppen, anderen erin te kruipen. Kinderen gaan met de fiets naar school, zijn prooi en we horen er niets over maar dat is om de bevoking kalm te houden. En de slachtoffers vinden nergens meer een podium want censuur is er niet voor niets. Wat eeennwaanzin en een verlies van onze wereld.
  De nieuwe realiteit is ook in Nederland aangekomen….

  Like

 12. duchesne , google voor de zuidafrikaanse flame thrower onder je auto voor geroosterde kaffer.
  Carjacking was orde van de dag daar.
  Je denkt toch niet dat ze opeens iets nieuws hebben uitgevonden.
  Ben ook ooit in SOWETO geweest, met een geladen jachtgeweer binnen bereik, zo kwam je daar weer levend uit.

  Like

 13. Duchesne // december 3, 2017 om 22:15 //

  HA skeeter, goeie braai, zoiets kan ik wel zelf maken maar ik denk dat de APK hier moeilijk over doet, zeker als je al op gas rijd….maar ik heb beeld en geluid, ik denk dat er een andere optie is via een bovenrail, ik had al een soort systeem bedacht voor de wielkasten, maar dan met poeder blusser, ook lastig met ademen….
  Helaas kun je hier moeilijk jezelf verdedigen zonder in een beklaagdenbank te komen, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Mijn favorist is de Rhodesische caliber 12 tegen inbreker, met chain and balls.

  Ooit gesolliciteerd bij het 42 van de SADF, maar via de ambassade werd gesteld dat er op dat moment niet werd gehuurd. Wel nog enkele delen van paratus ontvangen, en een gesprekje met mijn toenmalige commandant bij de KL, die snapte het wel maar moest politiek correct mij afraden dat spoor verder te volgen…
  De weinige Afrikaners die ik ken hebben wel een bepaalde hardheid die hier ontbreekt, en een woordenschat van twee bladzijden. Zulke mensen zouden hier goud waard zijn in de toekomst, ik geloof dat ze visa voor Hongarije kunnen krijgen op permanente basis maar ik ben er niet zeker van. Het zou emigreren naar Hongarije een stuk interessanter maken en meer zekerheid voor de toekomst bieden. Strijdbare mede taalgenoten. Af en toe baal ik van de gelatenheid van de Nederlanders. Meer buikvet dan lef en meer groeven in de kont van het zitten dan in
  het gezicht van het knokken.

  Like

 14. Duchnese, die Afrikaners hebben die hardheid inderdaad en wel uit noodzaak.
  Je leert het zeer snel wanneer je in een overvloed van haat leeft.
  Is de rhodesische 12 hetzelde als rodhesian jungle shot?

  Like

 15. Duchesne // december 4, 2017 om 08:34 //

  Skeeter, ik heb altijd begrepen dat die lading voor huisverdediging was omdat inbraaken moord dezelfde strafmaat hadden en je dus bij inbraak een heel groot risico liep om te worden gedood. Ik denk trouwens toch dst inbrekers die een huis binen gaan om in te breken terwijl er mensen thuis zijn een confrontatie niet uit de weg gaan en beried zijn tot geweld met mogelijk de dood tot gevolg, met andere woorden, het zijn geen inbrekers meer maar rovers met moord in gedachten. Het antwoord is simpel, iemand die thuis is en inbrekers aantreft heeft mijn inziens het recht om deze lieden te doden omdat er sprake is van zelfverdediging.

  Wat betreft het car jacken, het is vooral instappen, ongeacht of er kinderen in de wagen zitten en dwingen als taxite fungeren met afgifte van geld en andere spullen, met als verkapte boodschap dood als je niet luisterd. Mijns inziens maakt dat ook dat je met alle middelen deze lieden mag afweren.

  Like

 16. Duchesne,car jacken gebeurde gewoon bij een verkeers licht onder dwang van een AK47 of iets dergelijks, jij eruit hun erin. Iemand die ik peroonlijk ken heeft er nog 2 beloond met lood achterin hun kop.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s