Nieuw

Alleen blanken mogen ‘Piet’ spelen – Alicia ‘te zwart’ om roetveegpiet te spelen

Vier jaar lang speelde Alicia Suárez uit Utrecht met veel plezier voor Zwarte Piet bij een groot bedrijf, maar dat is nu afgelopen. Het bedrijf wil volgend jaar alleen nog met roetveegpieten werken en de uit Colombia afkomstige Alicia past met haar van nature donkere huidskleur niet in dat plaatje.

„Vlak voor het feest begon, werd mij medegedeeld dat ik volgend jaar niet meer hoef te komen omdat er dan alleen nog met roetveegpieten gewerkt wordt”, vertelt Alicia aan Metro. „Als ik dat ook zou doen, zou ik toch worden geassocieerd met een Zwarte Piet en dat wil dat bedrijf niet meer.”

Metro >>

Doe mee met 933 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8485 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Alleen blanken mogen ‘Piet’ spelen – Alicia ‘te zwart’ om roetveegpiet te spelen

 1. shidaian // december 3, 2017 om 18:41 //

  wat een dwaze wereld wordt dit toch.

  Like

 2. Dan geven ze haar toch as-vegen ipv roet-vegen……

  Like

 3. bedrijven die aan zulke politiek meedoen mogen van mij gisteren nog faiiliet gaan. het zegt wel alles over het bestuur in zon bedrijf

  Liked by 2 people

 4. Poeh, dit is wel een dilemmadingetje in de Pietendiscussie. Wat doen we met die zwarten als Zwarte Piet? Laten meedoen is racisme, en weigeren is discriminatie. Ben benieuwd hoe ze zich hieruit gaan draaien.

  Liked by 2 people

 5. Misschien kan ze als genderneutrale Kerstdinges figureren.

  Like

 6. Misselijk makend kutbedrijf…dàn de Marine,daar blijven de pieten mooi zwart.Geen gezijk zegt de cdt.
  .

  Liked by 1 persoon

 7. templars2017 // december 4, 2017 om 01:10 //

  In feite discrimineert het bedrijf in kwestie ,als het meisje een bruine huidskleur heeft en het bedrijf verbied haar dit te gebruiken is dit discriminatie.
  Als ,zoals ze het zelf aangeeft ,ze graag haar nog zwarter maakt om te kunnen zwarte piet spelen en het bedrijf staat dit niet meer toe ,dan is er niet alleen discriminatie maar ook nog eens een beknotting van haar eigen wil ,dit ruikt sterk naar moderne slavernij!!
  Dit bedrijf geeft blijk om bestuurd te zijn van een stel angsthazen die bij het minste op de rug gaan liggen en de pootjes omhoog steken ,vol overgave natuurlijk.
  Zij beslissen over het doen en laten en het vrije denken van één en /of meerdere medewerkers!!
  Het is jaren goed gegaan ,maar nu dicteert de policor brigade zus en zo en het bedrijf heeft zoveel lef als een natte zak en geeft toe aan de eisen , dit is dus een policor bedrijf…..te mijden dus.

  Liked by 1 persoon

 8. jackvanderveen // december 4, 2017 om 03:40 //

  Mensen wwigeren op basis van kleur dat is dus de reinste discriminatie. Populair gezegd doet dit bedrijf aan rascisme, al zijn donkere huidskleuren geen rassen, maar blanken met een bovenmatig pigment in hun donder.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s