Nieuw

AfD schuift opnieuw stukje verder op naar rechts

De Duitse rechts-populistische partij AfD heeft europarlementslid Jörg Meuthen en Bondsdag-fractieleider Alexander Gauland tot nieuwe voorzitter gekozen. Daarmee schuift de partij weer wat op naar rechts. In de top van de partij zit nu geen vertegenwoordiger meer van de realpolitieke koers, waar ex-partijleidster Frauke Petry ooit voor stond.

In een turbulente strijd om de koers en de macht binnen de partij slaagde gisteren, op een partijdag in Hannover, de als relatief gematigd bekendstaande voorzitter van de Berlijnse afdeling, Georg Pazderski, er niet in om als nationaal voorzitter verkozen te raken. Hij werd later wel verkozen tot vicevoorzitter. Andere vicevoorzitters waren Bondsdag-parlementsleden Kay Gottschalk en Albrecht Glaser.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/afd-schuift-opnieuw-stukje-verder-op-naar-rechts~a0bbae1a/

Doe mee met 929 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5812 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on AfD schuift opnieuw stukje verder op naar rechts

 1. polderboy // december 3, 2017 om 09:06 //

  Ondertussen brengt het “links liberale” Goethe instituut in Qatar, waar Al Qaradawi zijn thuisbasis heeft, een “geestelijke”, die heel wat uitspraken heeft gedaan waar Hitler zelfs nog wel een beetje van zou schrikken, het Duitse “racisme” tegen “moslims” onder de aandacht.

  Veel aandacht dus voor het geschrift “anti-Pegida”, waar op Duitse “racisten” wordt losgegaan:
  http://www.gulf-times.com/story/573060/German-literary-critic-to-present-Anti-Pegida

  Daarbij vraag ik me af, als de nazi’s er nu zouden zijn, je er nog tegen zou kunnen ageren?
  Nee, dan was je een racist geweest, een nazifoob.
  Immers iets tegen de nazi’s hebben, zou betekenen dat je iets tegen Duisters zou hebben, wat strafbaar is als je mensen tegen Duitsers zou ophitsen, en daarnaast hebben nazi’s recht op hun levensovertuiging (of godsdienst) volgens de grondwet.
  Maar die speciale troepen van de waffen-SS dan, met die uitroeiingskampen? Dat zijn geradicaliseerde, fundamentalistische, salafistische, extremistische nazi’s, die niks te maken hebben met de gematigde nazi’s. Die radicalen pakken we aan, alleen als ze iets fout doen.
  En die nazi’s die andere landen omver werpen dan? Dat zijn rebellen, die we steunen, in de Nazistische (democratische) Lente.
  Maar lui zoals Hitler dan, of Al Qaradawi, de laatste met honderden miljoenen aanhang, die de meest racistische en fascistische uitspraken doen? Die hebben recht op hun vrijheid van meningsuiting, in het kader van de vrijheid van de godsdienst of de levensovertuiging.

  Politiek gevaarlijke tijden vind ik, waar je alle kanten op kan gaan.
  Of regel neukende juristen, meestal lui die ons besturen, daar de oplossing voor zijn?
  Ik denk van niet, want juist die fascisten zoals Al Qaradawi en Hitler waren en zijn goed in bikkelhard regels uitvoeren, zonder enig rechtsgevoel. En regel neukende juristen doen dat ook graag.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: