Nieuw

Duitse regering eist ‘achterdeur’ toegang tot telefoons, computer, auto’s

De Duitse overheid wil technologiebedrijven en autofabrikanten afdwingen de  geheime digitale toegang tot privéauto’s, computers, telefoons en andere producten aan beveiligingsdiensten over te dragen.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, heeft voor volgende week een voorstel opgesteld voor een conferentie van de minister, waarin hij oproept tot “de wettelijke plicht voor derden om geheime bewaking toe te staan”.

Volgens Redaktions Netzwerk Deutschland, (RND), zou het voorstel de macht van de staat om zijn burgers te bespioneren “drastisch uitbreiden”.

Naarmate de technologie vordert en steeds geavanceerdere beveiligingssystemen om privacy te beschermen worden toegevoegd aan apparaten wordt het in de loop der tijd steeds moeilijker voor beveiligingsdiensten om in digitale apparaten in te breken.

Sommige elektrische sleutels voor moderne auto’s zijn nu zo geavanceerd dat ze de eigenaar kunnen waarschuwen wanneer het voertuig nauwelijks wordt geschud.

De minister van Binnenlandse Zaken wil deze functie kunnen uitschakelen wanneer de staat het gerechtvaardigd acht om zich met een privéauto te involveren als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek.

De wet heeft echter de potentie om veel verder te kunnen gaan, waarschuwen critici.

De Maizière wil ook dat de beveiligingsdiensten de mogelijkheid hebben om elk apparaat dat met internet is verbonden te bespioneren en eist dat technologiebedrijven de overheid “achterdeur” toegang geven tot computers, tablets en smart-tv’s.

“De plannen van de minister van Binnenlandse Zaken klinken als een Orwelliaanse nachtmerrie. Binnenkort zullen alle flats in Duitsland worden uitgerust met apparaten die potentiële afluisterapparatuur zijn”, vertelde Konstantin von Notz, fractievoorzitter van de Groene Partij, aan Der Spiegel.

“We moeten heel hard nadenken over het feit dat we een land zijn met twee dictaturen in zijn recente geschiedenis”, voegde hij eraan toe.

“Willen we in een land leven  waar geen privacy is en waar de staat kan interfereren waar het technologisch mogelijk is?” vroeg hij.

Het wetsvoorstel is “een frontale aanval op de digitale en fysieke veiligheid van alle burgers”, vertelde Frank Rieger, woordvoerder van de Chaos Computer Club (CCC) aan netzpolitik.org.

“Toegang tot het IT-systeem van een auto betekent gevaar voor leven en ledematen – het is een letterlijke moordschakelaar,” voegde hij eraan toe.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/12/02/german-government-backdoor-access-phones-computer-cars/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Duitse regering eist ‘achterdeur’ toegang tot telefoons, computer, auto’s

 1. Duchesne // december 2, 2017 om 22:41 //

  Alles uitschakelen, geen smartphone meer en voor eind van het jaar VPN en prepaid internet met nieuwe account, natuurlijk aangemaakt in buitenland. Verder Tomtom weggoien en kaart kopen, en met twee compies werken voor prive en verplichte deelname aan de wereld. Ben benieuwd hoe de wereld het gaat doen als de stroom uitvalt….

  Like

 2. Opdracht vanuit Brussel en Duitsland neemt het voortouw?

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // december 2, 2017 om 23:21 //

  Tijl wordt tegenwoordig al nijdig als hij haar ziet, hij verkeerde altijd in de veronderstelling dat ze een stuk ouder was dan hij, sinds kort ben ik erachter dat ze 3 jaar jonger is. Godverde#$%&

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // december 2, 2017 om 23:41 //

  Overigens zal het voor vrouwtje Merkel wel vertrouwd terrein zijn zo’n overheid die alles weet en bepaalt, het is net de DDR hè meid ? Waar zijn toch die idealistische moordenaars als je ze nodig hebt ?

  Liked by 1 persoon

 5. Daar zijn ze hier ook allang over aan het nadenken.
  Dat duurt echt niet zolang meer hier voordat het wel mag.

  https://www.security.nl/posting/539294/Minister%3A+Politie+mag+computersysteem+auto+niet+binnendringen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: