Nieuw

Gemeente dwingt moeder kinderen op 5 december naar school te sturen

Door: Jitske-Sophie Venema

De gemeente Ridderkerk dwingt een moeder haar kinderen naar school te sturen op 5 december. Omdat zij dit vorig jaar weigerde in verband met de sinterklaasviering, ontving zij een brief.

In de brief staat met dikgedrukte en onderstreepte letters: ‘Nu het sinterklaasfeest weer voor de deur staat en school het dit jaar op 5 december 2017 van 8.30 tot en met 12.00 uur zal vieren, wil ik u met klem erop wijzen dat het een onderdeel is van het lesprogramma en dat de kinderen aanwezig moeten zijn op school.’

De brief is ondertekend door een leerplichtambtenaar, die de moeder er vervolgens op wijst dat thuis blijven geen optie is. Indien de kinderen ziek gemeld worden op of rond 5 december, dan móet het gezin die dag naar de huisarts. Daarna moet dit schriftelijk worden gemeld bij school en de leerplichtambtenaar, voorzien van de naam en het telefoonnummer van de dokter.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/gemeente-dwingt-moeder-kinderen-op-5-december-naar-school-te-sturen~a48ed4a2/

Doe mee met 929 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5812 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Gemeente dwingt moeder kinderen op 5 december naar school te sturen

 1. Uitstekend. Je leeft in NL, het is een schooldag, dus je kind moet gewoon naar school.
  Wat is het PROBLEEM?

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // december 1, 2017 om 04:23 //

  Een psychiater is toch ook een soort dokter?

  Like

 3. jackvanderveen // december 1, 2017 om 07:35 //

  Zijn de nederlandse kindertjes thans zo bang van St. Nicolaas, dat ouders hen derhalve maar thuis houden.
  Je kind zou ook eens een posttraumatisch St. Nicolaassyndroom ontwikkelen. Wel een primeur heeft de ouder daarmee, dat wel weer.

  Like

 4. shidaian // december 1, 2017 om 08:01 //

  tjongejongejonge dat het zo moet gaan. De dwaasheid tentop om je kind thuis te houden van school om zo’n reden. Logisch dat ze op de leerplicht wordt gewezen

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // december 1, 2017 om 17:27 //

  Erg slim is het ook niet om dat aan te vragen, ze had ze gewoon thuis moeten houden als ze dat zo graag wilde en mocht er gebeld worden gewoon zeggen “Oh ik dacht dat het een vrije dag was, sorry hoor ik ben helemaal pardon, nou tot morgen dan maar hè daaag” of niet aannemen dat kan ook.

  Like

 6. polderboy // december 2, 2017 om 14:33 //

  Ouders en scholen mogen de kinderen wel thuis houden bij religieuze “verplichtingen” in Nederland, of een andere levensovertuiging(!):
  https://www.ad.nl/binnenland/bij-religieuze-verplichtingen-hoeft-een-kind-niet-naar-school~abb36cb7/

  Daarvoor zijn twee dagen beschikbaar. Daar moet je dan wel schriftelijk een aanvraag voor indienen, of de school kan besluiten de boel collectief dicht te gooien.

  Als het jouw opvatting is om met je kinderen het Sinterklaas feest te vieren, welk feest in Anglicaanse landen als Santa Claus gevierd wordt, waarbij Sinter Klaas model schijnt te hebben gestaan voor Santa Claus op Kerstmis volgens sommigen, welk kerst feest ook een menging is van een oorspronkelijk niet christelijk feest met christelijke gebruiken, dan is er wat voor te zeggen dat je iemand op die dag dan ook vrij geeft, in het kader van de 2 keuzedagen.
  Het Sinter Klaas feest heeft wel iets van een religieus tintje en kan samenhangen met de levensovertuiging dat het gewenst is op dat feest samen met de familie door te brengen.

  Waarom alleen een feestdag voor een religieuze “verplichting”? Er staat immers ook andere levensovertuiging, en noem mij nu maar eens welke levensovertuiging of andere religie mensen echt “verplicht” tot regels volgen, zoals de sharia regels dat eisen van haar volgelingen?

  M.a.w. geef andere mensen dan ook het recht binnen die 2 dagen (mits ze niet reeds in het collectief van de school zijn gebruikt) hun keuze te maken. Die brief van die vrouw is helemaal niet zo gek.

  Trouwens, ze gaat op die dag toch geen dieren staan te offeren door hun kop open te snijden voor de een of andere offer god, liefst samen met de kinderen op het balkonnetje drie hoog achter?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: