Nieuw

Commissaris van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties dringt aan op abortus voor baby’s met het syndroom van Down

Archieffoto. Pixabay

Een lid van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft gepleit voor het gebruik van abortus om baby’s met het syndroom van Down en andere handicaps te elimineren, als een “preventieve maatregel” om “de handicap te vermijden”.

Tijdens een vergadering van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties zei Yadh Ben Achour, een Tunesische jurist en commissielid, dat men een voorvechter kan zijn voor gehandicapte mensen, terwijl men abortussen van foetussen met blijvende beperkingen aanmoedigt.

De commissaris, op video vastgelegd, verdedigde het onschendbare recht van vrouwen op abortus, vooral wanneer bij haar kind het syndroom van Down of een andere handicap is vastgesteld, schrijft Breitbart.

Mr. Ben Achour zei in het Frans:

Als je een vrouw vertelt: “Je kind heeft Dow …” – hoe heet het dat? Downsyndroom, Dawn-syndroom – als je haar dat vertelt, of dat het voor de rest van zijn leven voor altijd een handicap heeft, zou je deze vrouw duidelijk moeten maken … het zou voor haar mogelijk moeten zijn om abortus als een preventieve maatregel te gebruiken om de handicap te voorkomen.

Terwijl hij zichzelf omschreef als “een fervent pleitbezorger van gehandicapten”, benadrukte Ben Achour dat de overheid al het mogelijke moet doen om de gehandicapten te beschermen “en ervoor te zorgen dat ze een leven hebben, een mogelijk bestaan”.

“Maar dat betekent niet dat we moeten accepteren dat we ​​gehandicapte foetussen laten leven,” zei hij. “Dit is een preventieve maatregel.”

Pleiten voor abortussen van gehandicapte kinderen “betekent niet dat we tegen gehandicapten zijn of dat we gehandicapte kinderen niet zullen helpen als ze gehandicapt worden geboren,” zei Ben Achour.

De commissaris ging verder met zijn onderstelling dat het belangrijkste verschil ligt in het vaststellen van de handicap voordat het kind wordt geboren, zodat het kan worden geëlimineerd, omdat de samenleving daarna verplicht is om het recht op leven van het kind te verdedigen, zelfs als het kind een genetische afwijking heeft.

“Dit is dus waar we het verschil zullen vinden tussen de geboorte van een mens. Zodra hij is geboren, is het klaar; met een handicap of zonder handicap moet hij blijven leven, en we moeten zijn recht op leven absoluut beschermen,” zei hij.

“Dus wij verdedigen het recht van gehandicapten, maar we kunnen de handicaps vermijden, en we moeten er alles aan doen om ze te vermijden”, voegde hij eraan toe. “En dit is niet tegenstrijdig.”

Als reactie op de toespraak van Ben Achour maakte een jonge vrouw met het syndroom van Down daarop haar eigen YouTube-video, met de suggestie dat de commissaris zich verontschuldigt voor zijn “vreselijke opmerkingen”.

“Ik ben een mens zoals jij,” zei de vrouw, alleen geïdentificeerd als Charlotte. “Ons enige verschil is een extra chromosoom.”

“Mijn extra chromosoom maakt me veel toleranter dan u, mijnheer,” zegt ze. “Als andere erfelijke eigenschappen, zoals huidskleur, zouden worden gebruikt om een ​​groep mensen uit te roeien, zou de wereld het uitschreeuwen. Waarom schreeuwt u niet wanneer mensen zoals ik moeten uitsterven? Wat hebben we gedaan om te zorgen dat u wilt dat we verdwijnen?”:

“Voor zover ik weet, haat, discrimineert of pleegt mijn gemeenschap geen misdaden,” zegt Charlotte. “Wat u suggereert is eugenetica. Het is walgelijk en slecht.”

“U moet zich verontschuldigen voor uw vreselijke opmerkingen,” vervolgde de vrouw. “U moet ook als expert worden verwijderd uit het Mensenrechtencomité. U bent geen expert over het syndroom van Down. U, mijnheer, spreekt niet voor mijn gemeenschap.”

“Ik zal voor de rest van mijn leven vechten voor ons bestaansrecht,” zegt ze.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6354 Articles)
Altijd in oppositie.

13 Comments on Commissaris van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties dringt aan op abortus voor baby’s met het syndroom van Down

 1. Tijl Uylenspiegel // december 1, 2017 om 01:58 //

  Bij mijn weten wordt daar in Nederland indien gewenst op gecontroleerd bij een beginnende zwangerschap en bestaat de mogelijkheid om het dan te laten aborteren. Maar er is natuurlijk wel een keuze mogelijkheid.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben het niet eens met de stellingen uit dit artikel. Mensen moeten het recht hebben om abortus te kunnen plegen indien zij dit wensen. Zeker, wanneer duidelijk is, dat hun toekomstige boreling een zware genetische afwijking heeft.
  Vroeger wist men dit niet en kwam men er pas achter, wanneer het kind geboren werd.
  Tsja, wat moet je dan ? Het minste is, zo een kind een leefbare omgeving te schenken. Dat gebeurde en gebeurt nu nog altijd. Dat heet : respect voor leven. Maar met de nieuwere medische inzichten is zulk een respect juist verdergaand, wanneer men in een vroegtijdig stadium besluit om een abortus te plegen. Immers, een leven lang leed wordt hiermee voorkomen. Wie zijn wij om iemand op te zadelen met zwaar problematisch zieke gevallen, die geen enkele kans op beterschap hebben ? Moet iemand daar zijn hele leven voor op offeren ? Alleen vanwege een visie dat abortus niet ‘hoort’ ?
  Laat de mensen die dit wél wensen, vooral hun kinderen ter wereld brengen. Maar geef anderen, die dit niet wensen, de ruimte, om in een vroegtijdig stadium de zwangerschap af te breken.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande reacties, maar wil toch even opmerken dat ik in de redevoering Ben Achour een pleidooi proef om preventief een eventuele handicap vast te stellen voordat het kind wordt geboren, en mocht dit het geval zijn te elimineren. “maar we kunnen de handicaps vermijden, en we moeten er alles aan doen om ze te vermijden”. Dat klinkt toch wel een beetje resoluut.

  Like

 4. Republikein // december 1, 2017 om 04:27 //

  De ziekte van Dow Jones elimineren.

  Like

 5. jackvanderveen // december 1, 2017 om 07:44 //

  Adolf Hitler heeft onverwachte supporters, uit de hoek van de mensenrechten zelfs.
  Die BEN ACHOUR zou zo een moslim kunnen zijn van het beroerde ras. Pleitbezorger voor kinderrechten maar wel eerst een aantal afmaken voordat ze het levenslicht zien. Het blijft een schande en straf Alla’s voor vele moslims.
  Alhoewel ik het idee niet verkeerd vind. Helaas wel de hoek van waaruit de suggestie wordt gedaan.

  Like

 6. shidaian // december 1, 2017 om 08:09 //

  Raad van Mensenrechten……….. wordt een steeds twijfelachtigere organisatie.

  Like

 7. Zijn ouders hebben van dit recht geen gebruik gemaakt…?

  Like

 8. Islamieten in de zorg zijn al bezig de inheemse bevolking te elimineren.
  https://www.crimesite.nl/verpleger-verdacht-van-meer-levensdelicten/

  Like

 9. Inderdaad heel jammer dat dit tuig van de VN voor zgn. mensenrechten niet geaborteerd is,dit zijn de echte nazis,zoals Adolf Hitler dat zag,wat is het volgende??? De homo’s???

  Like

 10. Republikein // december 1, 2017 om 12:00 //

  Incest nog benoemen? Het leven begint al heel snel. Leve de Jostiband, weg met het konijn.

  Like

 11. abortus bij alle moslims, daar komt doorgaans geen normale baby uit.

  Like

 12. Als het al zo zou moeten zijn dat ongeboren kinderen met het Syndroom van Down moeten worden geëlimineerd (En ik ben die mening absoluut NIET toegedaan, want daarover belissen de toekomstige ouders en verder helemaal niemand!) dan mag je verwachten dat de commissie waarvan deze leipo Ben Achour (mislimische naam?) deel uitmaakt, zich in ieder geval sterk maakt om zo ongeveer alle mislimische foetussen te elimineren omdat de daaruit te verwachten mensen qua menselijk op een veel lager plan zullen staan als de zo door deze commissie verguisde mensen met het Syndroom van Down. Die laatsten namelijk. worden veeal gekenmerkt door een voor iedereen bijzonder aangename levenshouding. En dat is van heel veel mislims helaas niet te zeggen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s