Nieuw

StaatsTV NPO heeft geen bestaansrecht

Door: blondemevrouw

De inkomsten uit reclame rennen snel achteruit. Het ontegenzeggelijke bewijs dat de NPO geen bestaansrecht heeft. Als de burgers massaal naar de indoctrinatie zouden kijken, zouden adverteerders graag goed betalen voor de mogelijkheid reclame te maken. Nu er een gat ontstaat in de begroting moet het Nederlandse volk nog meer gaan betalen voor de zenders van Noord-Korea aan de Noordzee.

Paniek in de bubbel van de Publieke Omroep. Met een budget van meer dan driekwart miljard euro aan belastinggeld plus de inkomsten uit reclame, komt de begroting niet rond. De exorbitant betaalde presentatoren en hun leugenprojectjes staan onder druk. Althans, niet echt natuurlijk. Er zijn meer wegen die naar stelen van het volk leiden. De NPO denkt daarom nu rechtstreeks geld te kunnen gaan eisen van providers, die dit vervolgens gaan doorberekenen aan de burger. Belasting tappen uit een ander vaatje, zeg maar. Zo kennen we de dieven weer.

Er zijn natuurlijk voldoende andere mogelijkheden, zoals Martin Bosma van de PVV bijvoorbeeld aangaf; schrap NPO3 en een flink aantal radiozenders. Dan is de begroting weer sluitend. Dan betalen we als burgers nog steeds teveel om de indoctrinatie te bekostigen, maar dat zou een haalbaar begin zijn.

Zelf ben ik voorstander van een systeem waar de NPO, net als commerciële zenders, volledig afhankelijk is van inkomsten uit reclame, (elitaire) sponsoren en zenderpakketten. Reken de providers een bedrag en laat die providers de rekening bij de kijker neerleggen vanuit een optioneel pakket. Wie wil kijken naar de NPO betaalt voor het NPO-zenderpakket. Wie niet wil kijken naar de NPO schaft dat pakket niet aan. Zo wordt de NPO gestimuleerd om gewenste kwaliteit te leveren en te snijden in de onacceptabel hoge salarissen en kosten.

C56C3B8E-DA2C-4C46-8AF8-47A85B22F8D3.jpeg

En zo krijgt de burger eindelijk de mogelijkheid niet langer bij te dragen aan de leugenachtige en politiek bedrijvende StaatsTV.


Waardeer je mijn columns op Steemit? Upvote en resteem mijn bijdrage, volg me en vergeet niet jezelf aan te melden als je dat nog niet gedaan hebt. Ook de lezer die een upvote geeft, profiteert uiteindelijk van de opbrengsten.

Bron:

https://steemit.com/nl/@blondemevrouw/staatstv-npo-heeft-geen-bestaansrecht

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8297 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

19 Comments on StaatsTV NPO heeft geen bestaansrecht

 1. Ton Deuze // november 30, 2017 om 11:17 //

  Titel hierboven is geheel correct.
  Paar dagen geleden gevonden: https://welketoekomst.files.wordpress.com/2013/03/ieder-doelgroepje-2013-03-04.pdf

  Liked by 1 persoon

 2. En ondanks dat de meeste het er wel over eens zijn dat ze eigenlijk geen bestaansrechts meer hebben, weten de meeste toch precies te vertellen wat er allemaal uitgezonden wordt.
  Dus wordt er naar gekeken en bij geteld in de kijkcijfer lijst.
  Als je er tegen bent, en beweert dat je jezelf er enkel maar aan zit te ergeren, waarom kijken er dan zoveel mensen.
  Vreemd dat mensen kijken en het dus willen weten, als je beweert jezelf er alleen maar een rot humeur mee te bezorgen.
  Daar ontgaat bij mij elke logica van.
  Een zeer apart gevoel van masochisme houden mensen er dan blijkbaar op na.

  Like

 3. RJ v Loon // november 30, 2017 om 14:11 //

  @BertG
  Zelf kijk ik alleen nog via het internet naar een paar dingen bij de NPO. En waarom niet? Ik wil graag diverse nieuwsbronnen vergelijken. Maar als nieuwsbron is de NPO ongeveer van dezelfde waarde als CNN: gebleken onbetrouwbaar en onjuist in veel zaken. En niet per ongeluk, maar opzettelijk zo. Dus zakt de wens om meer te zien.
  Van de radioprogramma’s beperk ik me zo ongeveer tot ‘vroege vogels’ en de ‘nieuwsquis’ aangezien het radionieuws ook van bedoevend slechte kwaliteit is.
  Maar het blijft interessant om soms wat items op te pakken en zelf te gaan graven om erachter te komen hoe ze de zaak bedonderen

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // november 30, 2017 om 14:43 //

  Naast het schrappen van NPO3 zou men ook eens kunnen kijken naar het schrappen van de nauwelijks bekeken 17 regionale zenders !!

  Like

 5. Wist niet dat dat er al 17 geworden waren.
  Hier zenden ze precies 15 min. uit per dag, wat daarna enkel herhaalt wordt.
  En anders zit je naar de radio te kijken, maar dan op de tv, en dat de hele dag door.
  Kan mij ook niet voorstellen dat daar iemand naar zit te kijken.

  Like

 6. We kijken wel maar dat is om te zien wat de NPO staats TV nu weer bedacht heeft aan fakenieuws, EU ophemeling en Putin/Trump bashen, daarna gauw op Netflix, voor 10 euro per maand geen ergernissen meer maar kijken wat je leuk vind. Het echte nieuws , dus geen NOS/NPO fake nieuws, dat halen we wel van internet.

  Like

 7. Vrijspraak Julio Poch: NOS-verslaggever presteert het om het uitsluitend te hebben over “de man had levenslang achter tralies moeten zitten”. Op basis van 3 vage getuigen, die geen idee hadden wie Poch is en wat hij dan zou hebben misdaan. Walgelijke journalistiek toch weer.

  Liked by 2 people

 8. Ton Deuze // december 1, 2017 om 11:54 //

  Hier zijn alle regio-omroepjes waarvan de meesten ook door de belastingbetaler in leven worden gehouden.
  http://www.nationalemediasite.nl/lokalen.php

  Liked by 1 persoon

 9. Ivan Chapka // december 1, 2017 om 13:07 //

  Regionale omroepen bestaansrecht??
  Omdat ik breed geïnformeerd wil worden v.w.b. het nieuws, en niet alleen hoofdzakelijk de linkse staatszenders in diverse landen, ben ik jaren geleden al overgestapt op CanalDigitaal, kan dus bijna 1000 radio en TV zenders ontvangen, maar waarvan ik meeste (staatszenders) nooit bekijk. Daarnaast via andere schotels ook nog de Hotbird en Eutelsat satelliet met veel FTA zenders. Omdat ik niet ver woon van de Rotterdamse olieraffinaderijen is voor mij i.v.m. eventuele rampen het nieuws daarover (zie ook b.v. drinkwatervervuiling Vlaardingen) van levensbelang. Dit wordt in eerste instantie verstrekt door RTV Rijnmond, als zijnde DE door de overheid aangewezen alarm & rampenzender. Maar nu komt het: Omdat Canal Digitaal niet een extra gigantisch bedrag aan de al belastinggeld ontvangende Rijnmond wil betalen, zijn alle abonnee’s van CD afgesloten van ontvangst van deze toch ervoor bedoelde rampenzender.
  Met andere woorden, wij mogen in geval van rampen de moord steken, terwijl ook wij via de belasting deze zender bestaansrecht geven. Ongelooflijk maar waar en het Ministerie zag dat het goed was. Ook zo’n stelletje links geteisem.

  Like

 10. Ivan, er zijn DVB-T ontvangers te koop.
  Die stop je in je USB ingang op je computer, en je kan gratis NPO1,2,3, en de plaatselijke zenders ontvangen.
  De meeste tv’s hebben er zelfs 1 ingebouwd, dan hoef je enkel een antenne in te doen.

  Like

 11. Bedankt BertG, ik heb het gelijk bij Conrad bekeken. Omdat ik van techniek net zoveel verstand heb als een koe van spruiten koken, wist ik dit niet. Ga het uitproberen en nogmaals bedankt voor de tip. Kijk ook even de gebruiksaanwijzing van mijn Philips TV na. Misschien zit ie erop.
  Maar dat neemt natuurlijk niet weg, dat die opstelling van Rijnmond ronduit belachelijk is, als ik nu iets wil weten uit de regio, kijk ik naar TV West, zijn ook iets minder links vind ik.

  Like

 12. Ivan, de plaatselijk computer heeft winkel ze waarschijnlijk ook wel liggen.

  Like

 13. Zit er 1 in je tv ingebouwd, dan is een draad van zo’n 75 – 100 cm. voldoende als antenne.
  Daar weet Bolo wel wat meer over, denk ik.

  Like

 14. Wim, zo even tussen door, moet kunnen.
  Om iemand even wijs te maken hoe je hetzelfde gratis kan zien.

  Like

 15. Ik heb inderdaad die DVB T op onze toestellen. (Mijn vrouw kijkt uitsluitend RTR Planeta, als ze kijkt) Ik ga het binnenkort uitproberen, als ik me weer iets beter voel, moet weer gedotterd worden. Bedankt Bert.

  Liked by 1 persoon

 16. Ivan, sterkte in het ziekenhuis, en dat je weer goed uit mag komen.

  Like

 17. Ivan Chapka // december 10, 2017 om 14:56 //

  Hardstikke bedankt Bert voor je medeleven

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: