Nieuw

Het Linkse Netwerk

Zoals eerder beloofd kom ik nog even terug op het terrorisme van eigen bodem na het lezen van het boek EcoNostra van Peter Siebelt.

Hij probeert daarin het netwerk achter Volkert van der Graaf te ontrafelen. Tijl is natuurlijk geen ‘gediplomeerd’ recensent van boeken of films maar hij heeft aardig wat gelezen en denkt aan de hand daarvan wel een mening te kunnen geven waar anderen misschien iets aan hebben. Laat ik beginnen met het grote pluspunt. Peter Siebelt heeft zeer gedegen onderzoek gedaan en is dermate zeker van zijn zaak dat hij zelfs namen en rugnummers durft te geven.

Dat getuigt van een grote dosis lef want een normaal mens wil geen ruzie met dat netwerk, ze maken je kapot als ze dat willen, desnoods letterlijk zoals we weten na de moord op Pim Fortuyn.

Vond ik het een goed boek ? Nee zeker niet, Siebelt is een onderzoeker die zeer diep graaft waarvoor niets dan lof maar hij heeft de neiging van de hak op de tak te springen. Regelmatig maakt hij ook een plotselinge sprong in de tijd wat je dan pas alinea’s verder bemerkt. Erg frustrerend zoals u zult begrijpen, het maakt het lezen in het boek er ook niet makkelijker op.

Desondanks is het boek dat al in 2004 verscheen een aanrader. Waarom zult u zich misschien afvragen. Welnu hij legt het netwerk bloot van de vele milieuclubjes in Nederland en het is een understatement als ik zeg dat het gigantisch is. Hij vergelijkt het netwerk met een spekkoek met vele laagjes. Onderin zitten de activisten/terroristen en naar boven toe worden het steeds “nettere” organisaties. Tussen aanhalingstekens inderdaad want ze zijn allesbehalve netjes en staan in direct contact met de onderste laag.

Nee dan hebben we het niet alleen maar over AFA en Antifa maar ook over de vele milieuactivisten/terroristen. En mijn god, dat zijn er een paar hoor ! Van ‘Ziedend Bintje’ tot ‘Bont voor Dieren’ en de vele tientallen daar tussenin. Centraal daarin staat de Landbouw Universiteit in Wageningen dat letterlijk een broedplaats van extreem-links is. Veel van de hoogleraren hebben een activistisch verleden.

Als we even in ons geheugen graven herinneren we ons de aanslagen op de Makro vestigingen en Shell wel maar dat is slechts een fractie van wat deze lieden op hun geweten hebben. Het leeuwendeel komt niet of nauwelijks in de media. Dat komt ze niet zo goed uit zoals u begrijpt. Daarbij loopt het de media ook dun door de broek om iets nadeligs van deze organisaties te zeggen. Ze beschikken over een heus onderzoeksbureau genaamd Jansen&Jansen en die graven als ze het willen je hele leven door op zoek naar misstappen of dingen die vrij eenvoudig zo te draaien zijn dat het negatief uitpakt. Dat wordt dan breed in de media gebracht en zelfs als nadien blijkt dat het niet of slechts ten dele waar is dan is de schade al aangericht. Denk daarbij maar aan de “brievenbuspisser” en de kwestie rond Gidi Markuszomer.

Hij besluit zijn boek met een incomplete opsomming van wandaden begaan door deze activisten waarbij de aanslagen van de kraakbeweging en van Rara niet eens zijn meegenomen, desondanks beslaat het maar liefst 26 pagina’s !! Van inbraak tot brandstichting, van het vrijlaten van pelsdieren tot het vernietigen van proefvelden, van serieuze bedreigingen tot het bespuiten met autolak van mensen die bont droegen.

Op deze manier is voor vele miljoenen of misschien zelfs wel miljarden aan schade toegebracht terwijl er slechts zeer zelden iemand voor gepakt werd. In het geval dat een of meerdere van de actievoerders/terroristen toch wordt gepakt dan hebben ze een eigen juridische afdeling die ze gratis bijstaan. Het toverwoord daarbij is dat ze zwijgen, ze mogen zelfs geen gesprek met de politie of medegevangenen voeren over koetjes en kalfjes. Er is zelfs een heel draaiboek voor. Het resultaat is dat geen van de verdachten langer dan een of twee dagen kan worden vastgehouden.

Ook politieke partijen komen er niet ongeschonden van af. GroenLinks ligt voor de hand maar ook de Partij voor de Dieren heeft hele bedenkelijke connecties, en in iets mindere mate ook de PvdA en de SP. Iemand die helemaal afgefakkeld wordt is voormalig minister Jan Pronk (PvdA), dat de man een meer dan stevige bewondering had voor het communistisch gedachtegoed dat wisten de meesten wel, dat hij echter via sluipwegen allerhande niet zo frisse organisaties grote sommen geld toeschoof een stuk minder. Geld van Nederlandse belastingbetalers dus, van u en mij !

En weet u wat mij nog het meest stoort ? De dingen waar zij tegen zijn daar kunnen velen (waaronder ook Tijl) zo hun bedenkingen bij hebben. Ook bij Tijl draait zijn maag om bij kistkalveren of nertsenfokkerijen. Maar de terroristische acties zijn niet de manier. Nertsen vrijlaten lijkt misschien leuk maar je stuurt ze regelrecht de dood in. Grotere dieren die gefokt worden om hun vacht met autolak bespuiten is ook een doodvonnis. Vrouwen die een bontmantel of muts dragen bespuiten is het vernietigen van andermans eigendom. Genetisch gemanipuleerde gewassen daar is Tijl ook zeer huiverig voor maar het vernietigen van proefvelden kan niet de oplossing zijn. Dat hamburgerketens vlees van verdachte oorsprong verkopen dat is niet goed maar dat los je niet op met terroristische acties.

Bij al die ‘acties’ moet je ook bedenken dat we in Nederland aardig voorop lopen mbt. dierenwelzijn, maak het een nertsenfokker moeilijk of onmogelijk om zijn bedrijf hier te exploiteren en hij verdwijnt naar Polen of Griekenland waar hij met open armen ontvangen wordt en waar nauwelijks regels zijn. Dat schiet niet op.

Vernietig proefvelden en ze verdwijnen naar het buitenland en maakt dat we later veel geld aan het buitenland moeten betalen om de wetenschap hier toe te passen.

Enfin, ik kom er later vast nog weleens op terug want wat ik door dit boek allemaal te weten ben gekomen is werkelijk hemeltergend.

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

10 Comments on Het Linkse Netwerk

 1. “van de hak op de tak te springen. Regelmatig maakt hij ook een plotselinge sprong in de tijd wat je dan pas alinea’s verder bemerkt.”

  Dat heb je ook met sommige films, en ik haat het. Gaat het heen en weer in de tijd. Zonder vermelding van vroeger of nu. Raak er helemaal van in de war en kan er geen touw meer aan vast knopen. Als ze daar mee gaan beginnen zet ik meteen die film af.

  Liked by 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel // november 30, 2017 om 01:14 //

  Nou met films heb ik daar minder last van, met dit boek had ik echter flink moeite, het lukt haast niet om er langere tijd in te lezen. Maar het is wel erg goed onderbouwd, er worden ook talloze links gegeven waar zijn bevindingen zijn na te gaan. Het zijn zeker geen loze beschuldigingen. Dat blijkt ook wel want hij noemt zeer velen bij naam en hij heeft nooit een aanklacht tegen zich gekregen.

  Liked by 2 people

 3. Journalisten zijn wel degelijk een grote link met linkse terreur, en het gros heeft een PVDA onderbroek en sokken. Ook bij staatsveiligheid lopen directe lijntjes naar terreur organisaties van links, ze noemen het infiltranten maar ze sturen ook via die infiltranten acties aan waarbij vooral politiek onwilligen worden aangepakt. Op die basis hebben er twee profijt terwijl er maar een vieze handen krijgt. Zo is de CD gestopt en gesplitst in de groei, zo werd de centrum partij gekortwiekt en zo word de PVV uit de regering gehouden. Mocht de PVV ooit regeringsmacht krijgen komt het een netwerk tegen van linkse fanatici die alles lam zullen leggen vanuit hun functies, overtuigd van het eigen gelijk en het de ander opdringend tot de dood erop volgt. Het lijken wel moslims.

  Trouwens typisch dat links patent heeft op geweld en politieke macht gecombineerd terwijl andere partijen direct op het offerblok gaan als er ook maar een zweem van geweld word geconstateerd. Ik denk dat er op de afdeling justitie en veiligheid veel linkse fanatici in hogere posities zitten, want ondanks alle budgetten en mankracht hebben staatsveiligheid en justitie nooit deze genoemde groepen weten te ontmantelen. Maar misschien was dat ook nooit de bedoeling….

  Liked by 3 people

 4. Tijl Uylenspiegel // november 30, 2017 om 13:08 //

  Dat is een probleem dat hevig onderschat wordt Duchesne, ministers en staatssecretarissen komen en gaan maar de (top)ambtenaren zitten decennia op hun plek en hebben binnen hun ministerie een compleet spinnenweb geweven van gelijkgezinden. Menig minister raakt verstrikt in die grijze brei terwijl hij afhankelijk is van wat zijn (top)ambtenaren hem aanleveren. Zelfs als ze daar door een doortastende minister toe gedwongen worden kunnen ze het wel eindeloos traineren. Daarbij is het ook niet ondenkbaar dat deze ambtenaren privé contact onderhouden met linkse politici en dan essentiële informatie doorspelen. Zodra een minister dan met mededelingen of een wetsvoorstel naar buiten komt weten zij al op voorhand feilloos waar de zwakke plekken zitten.

  Liked by 1 persoon

 5. Tyl…..en met die informatie kun je dus rekening houden met ongeveer alle scenario’s om mensen die niet politiek correct weigeren te buigen en iets te ver boven het maaiveld steken weg te maaien. Dus ook ons…..en het gevaar kan vanuit links komen, maar het kan ook zijn dat overheids diensten worden aangestuurd om mensen weg te vegen, iets wat op vele manieren kan. Voor de uitvoerder gewoon werk, onwetend van enig politieke motief…

  Eigenlijk loopt iedereen gevaar, en probeer maar eens bescherming te krijgen van je vijand….

  Liked by 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel // november 30, 2017 om 15:25 //

  Dat besef was al tot me doorgedrongen na het lezen van het boek van Joost Niemöller; “De verschrikkelijke Janmaat. Nederland en de Centrumpartij”.
  Ook ik ben in die val getrapt, ik heb in de beginperiode op Janmaat gestemd maar nadat hij jarenlang in de media werd afgebrand zag ik er later vanaf. Ten onrechte, de man had argumenten waar ik me in kon vinden en hij was zijn tijd vooruit. Helaas had hij geen greintje uitstraling of charisma.

  Liked by 1 persoon

 7. Nee, geen uitstraling, maar als ik moet kiezen liever een realist zonder uitstraling dan een modieuze M/V/Whatever prikkelpop zonder visie en vol leugens.

  Toen het succes begon voor de CD kwamen er zowel geldwolven als integere burgers op af, werd er geproberrd snel een kader te vormen met wat en wie maar wilde om de verkiezingswinst te pakken en dat werkt gewoon niet. No Surrender deed hetzelfde, snel willen groeien en alles maar binnen laten. Daarmee vul je een kroeg maar de basis van vriendschap en wederzijds respect krijg je er niet mee, dat vraagt een heel andere aanpak en denkwijze.

  Maar goed, kabouters zijn net zo geloofwaardig als eender welke god dan ook, met meer positieve bijwerkingen dan welke god dan ook….als je toch in iets wil geloven…

  Liked by 1 persoon

 8. Ik had dat gevoel heel sterk met Jan Peter Balkenende.
  Het was net of een jonge Colijn uit de dertiger jaren zo de 21e eeuw in werd geteleporteerd.
  Heel eng allemaal, met Mark R. heb ik het gevoel, dat die man uit een toekomstige enge dictatuur uit de 25e eeuw naar het verleden is gestuurd om een en ander in slechte banen te leiden..

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // november 30, 2017 om 23:16 //

  Leuk dat u de kabouters er nog even bijhaalt, als ik me niet vergis speelde de oprichter van de Centrumpartij prof. Henri Brookman in het verleden ook nog een rol in de Kabouterbeweging 😀

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // november 30, 2017 om 23:24 //

  Het probleem is Bert dat Jan-Peter en Mark degenen zijn die de stemmen krijgen, mensen weigeren het gevaar te zien. Vanavond viel ik een stukje in het programma van Danny onderzoekt of zoiets. Hij was op bezoek bij Britain First, hij deed heel meegaand maar de voice over vertelde een heel ander verhaal, hij zag niet in dat ze weg moesten uit een no-go area omdat hij weigerde te zien dat er al mensen samenstroomden en wat het gevaar was. Ik waag het te betwijfelen of hij het echt niet zag of dat hij weet dat dit beter verkoopt bij de NPO.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s