Nieuw

The Guardian: klimaatverandering veroorzaakt kindbruidjes

Het is typisch zo’n artikel wat vertaald, zonder commentaar, klakkeloos, over een week of wat omdat ze niet zo snel zijn, in de Volkskrant zou kunnen staan om weer wat hysterie aan te jagen en ze anders hun bijlagen niet vol krijgen. Wij geven er wel commentaar bij.

Omdat de opwarming van de aarde de droogte en overstromingen verergert, nemen de inkomens van de boeren af ​​en worden meisjes van 13 jaar en ouder weggegeven om de armoede te bestrijden.

Nou heb ik die studie antropologie aan de UvA niet afgemaakt, omdat ik het razende kolder vond, maar ik meen me te herinneren dat dertig jaar geleden Afrikaanse meisjes ook al op die leeftijd geruild werden voor een bruidsschat. Dat is al eeuwen de enige waarde die meisjes hebben in die contreien.

Het was de overstroming die ervoor zorgde dat het eerste jaar van Ntonya Sande als tiener ook het eerste jaar van haar huwelijksleven zou zijn. Tot het moment dat het water het veld van haar ouders in Kachaso in het district Nsanje in Malawi wegvaagde, hadden ze een broodwinning gevonden. Daarna waren ze veroordeeld tot sprokkelen van stukjes brandhout om te verkopen.

Overstromingen en droogtes zijn van alle tijden. Nederlanders bouwen dijken tegen het eerste en als je niet van dag tot dag leeft onder de klapperboom leggen de meeste mensen voorraden aan voor slechte tijden. Dat Afrikanen dat niet doen, of niet in staat zijn om, kun je niet het klimaat verwijten. Het maken van houtskool/kappen van bos is wel een oorzaak voor meer toekomstige ellende, het bevordert erosie en overstromingen en zal nog meer landbouwgrond vernietigen. Dat is de schuld van de Afrikanen zelf – zoals ook in deze alinea staat – en die gegarandeerde toekomstige verslechtering van de situatie kun je dus niet het klimaat verwijten. Je kan hooguit Afrikanen verwijten dat ze schuld hebben aan de klimaatverandering als die al bestaat. Dat ze hun eigen land(bouwgrond) vernietigen staat buiten kijf.

Dus toen een jongeman aan hun deur kwam en vroeg om de hand van de 13-jarige om te huwen, dacht het paar er niet te lang over na. Ntonya smeekte hen om van gedachten te veranderen.

Het is mooi om er drama van te maken, maar ging het 50 of 100 jaar geleden anders? Nee.

Ze was te jong, smeekte ze. Ze wilde niet weggaan. Maar het mocht niet baten. Haar ouders legden haar uit: het weer was veranderd en alles van hen afgenomen. Er was niet genoeg voedsel om rond te gaan. Ze konden zich geen andere mond aan tafel veroorloven.

Er zijn teveel monden. Dat is het probleem. De oorzaken staan wel in het stuk van de Guardian, maar ze doen alsof ze er niet zijn, dat het geen oorzaken zijn, want er kán maar één oorzaak zijn en dat is het klimaat. Dat is het verhaal dat u moet geloven. Er zijn teveel monden om te voeden, dat is het punt hier. Hier staat een interactieve kaart van Afrika waar je allerlei cijfertjes op kan zoeken. En deze gaat over het geboortecijfer, na Niger en Mali heeft Malawi zo’n beetje het hoogste geboortecijfer:

Die nacht ging ze voor het eerst in bed liggen met de man die ze nog nooit eerder had gezien en volgde ze de aanwijzingen van haar tante, die haar had gecoacht op de belangrijke kwestie van seks. Tien maanden later beviel ze van hun eerste dochter.

Dat zeg ik, het probleem is het geboortecijfer, maar waar komt de Guardian mee in de volgende alinea:

Iedereen heeft zijn eigen idee van hoe klimaatverandering eruit ziet. Voor sommigen is het de walrus die worstelt om ruimte te vinden op smeltende ijsschotsen op Blue Planet II. Voor anderen is het een apocalyptische visie van steden die onder de golven verdwijnen. Maar voor meer en meer meisjes in Afrika is de meest tastbare manifestatie van klimaatverandering de baby in hun armen terwijl ze zitten te kijken hoe hun vrienden naar school lopen. Het Brides of the Sun-rapportageproject, gefinancierd door het European Journalism Centre, bedoeld om te proberen de omvang te beoordelen van wat veel experts waarschuwen, is een echte en groeiende crisis: de opkomst van een generatie kindbruiden als direct gevolg van een veranderend klimaat.

Dit is hoe linkse journalisten met een agenda, die niet gestoeld is op feiten of de waarheid, hun linkse lezers onzin verkopen, die dat dan op hun beurt weer debiteren als zijnde waarheid, en het nog geloven ook. Er is nog niet één feit voorbij gekomen over het klimaat, wel over kinderhuwelijken (die daar altijd al plaatsvonden), bruidsschatten (wat ook al zo lang gaande is als we weten), ongereguleerde boskap wat erosie en overstromingen tot gevolg heeft, en het geboortecijfer. De oorzaken, die niks met klimaat te maken hebben, worden gewoon vermeld in het stuk. Vervolgens worden die oorzaken genegeerd en wordt de oorzaak bij het klimaat gelegd zonder enige redenatie, cijfermatige onderbouwing, of verwijzing naar een wetenschappelijk onderzoek. Stemmingmakerij, dat is het.

De Guardian gaat nog alinea’s lang door met emo-zieligheids-‘journalistiek’ gelardeerd met wat pakkende foto’s, omdat ze ‘longreads’ nodig hebben om ‘serieus’ over te komen. En dan na een tijdje krijgen we eindelijk wat cijfers:

In 2015 schatte het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties dat alleen al in dat jaar 13,5 miljoen kinderen zouden trouwen onder de leeftijd van 18 jaar – 37.000 kindhuwelijken elke dag – inclusief 4,4 miljoen getrouwd voordat ze 15 waren. Over heel Afrika waarschuwde Unicef ​​in 2015 dat het totale aantal kindbruiden in 2050 tot meer dan 310 miljoen zou kunnen verdubbelen als de huidige trends zich voortzetten.

Kijk, daar hebben we het probleem weer. En het is ook de enige keer dat ze met cijfers komen. Kindhuwelijken leiden automatisch tot hogere geboortecijfers, dat vergt geen uitleg lijkt me. Het verbaast me grotelijks dat ze wel de echte oorzaken noemen, maar het vervolgens aan iets anders wijten. Omdat het kennelijk niet in het narratief past. Het MOET het klimaat zijn, dus zeggen ze dat het het klimaat is, ook al staan de werkelijke oorzaken gewoon in hun eigen stukje. Hebben die mensen stro in hun hoofd of wat ?

Ik hecht er aan te melden dat dit géén volledig islamitisch gebied is (10-35%, omdat cijfers altijd heel precies zijn). Als u denkt dat we een probleem met Islam hebben, en dat hebben we, we schrijven daar al een jaartje of tien over, dan: maak je borst maar nat voor wat er vanuit Afrika onze kant uitkomt.

Ons ministerie van Ontwikkelingssamenwerking is niet heel duidelijk als je cijfers zoekt (wat ik niet correct vind, want het is mijn belastinggeld. Zet verdomme gewoon op jullie site waar het geld naar toe gaat !). Ik heb wel ergens iets in mijn archief dat onder Ploumen 12 van de 15 landen die ontvingen islamitisch waren, en voornamelijk corrupte terreurregimes, want hoe slechter hoe je het verbeteren kan, dus selecteren ze de meest kansloze landen. Succes gegarandeerd. Ik weet dus niet of Malawi nog in het rijtje staat, maar Malawi was dertig (30) jaar lang één van onze ‘duurzame’ ‘partners’. En dat was voornamelijk gericht op verbetering van onderwijs, vrouwenrechten, en wat hierboven besproken. Ons beleid was om op bepaalde landen te concentreren, en dat is bij volgende kabinetten steeds beperkt tot minder landen in aantal. Jemen is zo’n andere Nederlandse ‘successtory’ waar we al decennia een ‘duurzame’ relatie mee hebben. Je zou bijna denken dat de gevolgen van ontwikkelingshulp regelrecht kwaadaardig zijn …

Daar is klimaatverandering niks bij.

Meer zieligheidsporno:

https://www.theguardian.com/society/2017/nov/26/climate-change-creating-generation-of-child-brides-in-africa

Dit, is de echte ellende die ons te wachten staat:

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8304 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

14 Comments on The Guardian: klimaatverandering veroorzaakt kindbruidjes

 1. Het hoofdprobleem is en blijft de bevolkings explosie in Afrika en islam landen en
  daar hoor je bijna niemand over.
  Ontwikkelingshulp is echt kwaadaardig gebleken en het gaat enkel om leuke vette baantjes.
  Om deze ramp enigszins te stoppen zijn er massaal anti conceptie programma’s nodig.
  Containers vol met anti conceptiepillen en condooms zijn de enige redding als er nog een redding mogelijk is

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 29, 2017 om 13:26 //

  Ons ministerie van Ontwikkelingssamenwerking is niet heel duidelijk als je cijfers zoekt“.
  Dat is ook logisch want als ze dat zouden doen dan gaat de beerput pas écht open. Mede dankzij Peter Siebelt ben ik er inmiddels achter dat er schofterig veel geld gaat naar naar linkse milieuclubjes die direct gelieerd zijn aan zogenaamde activisten (lees terroristen). Het aantal milieuclubjes is astronomisch en overlappen elkaar natuurlijk. Ze hebben een ding gemeen; ze zijn allemaal links tot extreem-links. Wat al die clubjes met dat geld uitvoeren daar hoeven ze nooit verantwoordelijkheid voor af te leggen. Er worden onder andere hele duistere praktijken mee gefinancierd. Zoals het ‘onderzoeksbureau’ Jansen & Jansen. Schuift de PVV een nieuw Kamerlid naar voren dan gaan zij zijn hele leven onder een vergrootglas leggen, alles dat met een beetje moeite negatief kan worden uitgelegd wordt uitvergroot en doorgespeeld naar de media die op hun beurt nog net niet bij ze aan de deur staan te bedelen.
  Zo krijg je dus de verhalen over zogenaamde brievenbus pissers en dergelijke en als ze niks kunnen vinden dan verzinnen ze het.

  Liked by 3 people

 3. Sinterklaas spelen mag nog wel van de linkse zelfmoordplegers.
  https://www.geenstijl.nl/5139654/reaguurders-nos-niet-blij-met-nieuwe-buren/

  Like

 4. Zullen wij in armoede gaan leven ,,,, te hard werken === daar maar kindje krijgen Ik doneer nooit meer 1 Euro cent aan andermans gekkigheid. Dan nog even de organisators Het lijkt wel de fam. Nederlandse vlag ,alles met elkaar ========================================Zodat je het niet ziet.

  Like

 5. trebor2110 // november 29, 2017 om 14:45 //

  Hermien wil je niet zo schreeuwen met je hoofdletters en het is hard , kindje , andermans , gekkigheid en organisators of organisatoren . 😦

  Liked by 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel // november 29, 2017 om 14:52 //

  Heb er net wat aan zitten sleutelen 😀

  Liked by 3 people

 7. Afrika neukt zich in de komende 70 jaar naar de 4 miljard (4000 miljoen !) inwoners.
  Dat is het probleem waar iets aan gedaan moet worden.

  Like

 8. Als je hier de grenzen potdicht houdt en er geen stuiver meer naartoe brengt lost het probleem zich vanzelf op.

  Liked by 1 persoon

 9. Klopt Brein,
  In zuid afrika mocht ik het ook eens aanschouwen hoe ze met land omgaan in een autonomisch gebied. kaffer boeren hadden daar elk zon 10 hectare land maar verbouwden slechts een halve hectare met mais, precies wat ze dachten nodig te hebben voor 1 familie voor 1 jaar.
  Nooit 1 keer voorbereiden op een slecht jaar, geen reserves. Je kan kan het zielige negertjes geld net zo goed gelijk verbranden of ga water naar de zee dragen. uitsterven is voor hun weggelegd

  Liked by 1 persoon

 10. Esperanza // november 29, 2017 om 19:37 //

  ‘Zieligheidsporno’, prima samengevat @Fub, dat melodrama zoals opgetikt in Guardian.

  Like

 11. Esperanza // november 29, 2017 om 19:39 //

  Goor old Etienne Vermeersch nog een keer.

  Like

 12. Dan is er altijd al iets fout geweest met dat klimaat…..kindbruidjes hebben ze daar al sinds mensenheugenis.

  Like

 13. Jennifer // december 1, 2017 om 07:05 //

  Ja en so lang het ons NL hier op gewys maar ja, die blanke is tog almal rassis, niet waar??

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: