Nieuw

Brief van een blanke man

Ik behoor niet tot een bepaalde minderheid. Ik ben geen vrouw en heb geen twijfels over mijn geslacht. Mijn huidskleur is bruin noch zwart. Ik lust geen quinoa hamburgers en behoor niet tot de vegetarische of veganistische bond. Ik eet graag vlees en drink daarbij al eens een glaasje wijn of een trappist. Mijn religieus gevoel gaat niet verder dan het cultuurkatholicisme en mijn echtgenote deelt haar schoonheid zonder hoofddoek met de wereld, ook op strand. Ik werk, betaal mijn belastingen (en boetes) en kraak geen huizen. Mijn kinderen doen hun best op school en liggen op tijd in bed. Kortom: ik ben de beruchte ‘blanke man’ uit de middenklasse.

In tijden van ‘vloeibare identiteiten’ ben ik de verpersoonlijking van de ‘white supremacy’ en maak ik gebruik van mijn ‘witte privileges’. De blanke man, ook wel de paria van de opiniepagina’s en van de politiek correcte twitter- en facebooksalons, of de grote afwezige in de talkshows, die wordt overladen met alle  zonden van Israël. Durft hij hiertegen enig weerwerk te bieden, dan wordt zelfs een reductio ad Hitlerum of Weinsteinum niet geschuwd.

Door: Philip Roose, Doorbraak >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8727 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Brief van een blanke man

 1. Ik blanke ”Gringo” ,woon in een buurt met allerlei kleurtjes van akelig wit tot diep zwart,en heb NIET de indruk dat ik ongewenst ben of mij nederig moet tonen.Hier in Brasil doen wij gewoon niet zo moeilijk.Mart.

  Like

 2. Republikein // november 29, 2017 om 19:33 //

  Het is allemaal de schuld van mijn vader.de schrijver van de bestseller ” de twee blanke delen van de ruige zeeman”.

  Like

 3. Ruige zeelui?, dat doet me denken aan onze beroemde ferme jongens van stavast.
  Daar kon Piet Hein een puntje aan zuigen aan die blanke top der duinen.

  Liked by 1 persoon

 4. Mahoog: wacht maar tot je in Brazil mislams krijgt, daar zit het echte probleem, daar en in SilvianusSifillius types die overal moeten zeiken over zaken van 150 jaar geleden.

  Zolang niemand de ander dwingt dingen te doen of te geloven komt het wel goed, helaas is het enkel en alleen dwang dat als argument voor dingen word gebruikt. En dat maakt alles extra kapot.

  Like

 5. Esperanza // november 29, 2017 om 19:55 //

  Goed verhaal! Pik d’r maar ff een ‘detial’ uit:

  @’Van die (blanke) linkse militanten wordt op z’n minst verwacht dat ze met postkoloniale literatuur zwaaien,’

  Like

 6. @Esperanza // november 29, 2017 om 19:55

  Ghe, had die twit-dialoog net ook gevolgd 😉

  Like

 7. Esperanza // november 29, 2017 om 20:48 //

  Oh my god!,Theo Hiddema gebruikt het N woord.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1373027/hiddema-zegt-neger-in-kamer

  Like

 8. Esperanza // november 29, 2017 om 20:52 //

  Andere Tijden.

  Muntz doet Z.Z.N.

  Liked by 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel // november 29, 2017 om 23:15 //

  Ik vond deze beter !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s