Nieuw

74 procent van de bevolking in Midden-Europa wijst het EU-migratiebeleid af

Een grote meerderheid van de bevolking in 11 Europese landen is gekant tegen het immigratiebeleid van de Europese Unie (EU), waaronder bijna negen op de tien Hongaren.

De enquête werd door het Nézőpont-instituut uitgevoerd in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, de Tsjechische Republiek, Duitsland, Hongarije, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië, schrijft Breitbart.

Hieruit bleek dat 74 procent van de respondenten in die landen van mening was dat het migratiebeleid van de EU negatief is, of zal worden, voor het continent.

In Centraal-Europa waren de meest tegenstanders, met 89 procent van de Slowaken en Hongaren met een negatief beeld van het beleid, op de voet gevolgd door 88 procent van de Tsjechen.

Ondertussen zei 63 procent van de Oostenrijkers en 58 procent van de Duitsers ook dat de massale immigratie onder toezicht van de EU slecht is voor het continent.

Bovendien, toen hen werd gevraagd naar de afwijzing door Hongarije van gedwongen EU-quota voor migranten, zei 56 procent van de mensen in de Visegrád-landen (Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije) dat ze het eens waren met de strijd van de Hongaarse premier tegen de EU-quota.

De migratieherschikkingsregeling werd in september 2015 door het Europees Parlement afgedwongen, ongeacht of alle EU-landen en hun bevolking het mee eens waren.

Een aantal Oost- en Midden-Europese landen verzetten zich tegen het plan en hebben sindsdien de regeling voor de rechtbank aangevochten – met het argument dat ze er niet voor hebben gestemd en leggen de schuld voor de migrantencrisis bij de EU en Duitsland – omdat de EU met sancties dreigt.

Hongarije heeft ook een grensafscheiding langs zijn zuidgrens aangelegd om de stroom migranten uit het Midden-Oosten en Afrika tegen te houden die door haar territoria trekken op weg naar Noord- en Midden-Europa.

Sinds de bouw van de barrière heeft Hongarije naar verluidt de illegale immigratie met meer dan 99 procent verminderd.

Na de migrantencrises van 2015 toen de grenscontroles werden opgeschort en meer dan een miljoen migranten arriveerden, gaf de Hongaarse premier Viktor Orbán  opdracht tot de bouw van het hek.

Sindsdien hebben Europese krachten honderdduizenden illegale migranten in het Middellandse Zeegebied opgepikt en hebben EU-leiders beloofd meer migranten met legale middelen binnen te brengen.

Doe mee met 933 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6022 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on 74 procent van de bevolking in Midden-Europa wijst het EU-migratiebeleid af

 1. Die Duitsers hebben nog steeds last van hun 2wo schuldcomplex, Anders waren het er veel meer geweest die negatief zijn over de immigratie. Je ziet hetzelfde verschijnsel enigszins bij de Oostenrijkers, die ook niet een geheel schoon geweten hebben. Schlemielen.

  Like

 2. Schuldgevoel moet geen enkele rol spelen.

  Like

 3. Automatisch rijst dan de vraag welke bevolkingen in de EU-lidstaten dan wel voorstander zijn om nog meer vluchtelingen op te nemen.

  Bij een referendum over dit onderwerp in de landen die wel vluchtelingen blijven opvangen zoals o.a. Nederland zal ongetwijfeld blijken dat ook daar de maat meer dan vol is. Nee dus, tegen het EU-immigratiebeleid. Ondanks de voorstellen van Juncker en consorten om nog meer miljoenen militante moslims en economische vluchtelingen uit Afrika hier toegang te verschaffen.

  Duitsland is inderdaad een geval apart; de Holocaust drukt op het nationale geweten en wij worden ook de dupe van dit schuldcomplex. Want Merkel maakt daar nog steeds de dienst uit of er moeten op korte termijn wonderen gebeuren.
  Wat Duitsland in feite nodig heeft is een sterke man met voldoende charisma om het tij te doen keren.

  Niet alleen in het belang van Duitsland zelf, maar voor geheel Europa!

  Maar ook daar is men (bewust of onbewust) bang voor gezien het verleden wat dergelijke politici te weeg kunnen brengen als de hele zaak bepaalde proporties gaat aannemen die niet meer in de hand te houden zijn.
  Toch heeft Duitsland een dergelijke politicus nodig, met de lessen vanuit het verleden in het achterhoofd, die een einde gaat maken aan de volksverhuizingen die op termijn Europa totaal zal ontwrichten en vele burgeroorlogen gaat veroorzaken.

  Dar dit scenario het ultieme doel is van de radicale islam schijnen ze in Brussel en Straatsburg nog steeds niet te willen begrijpen, al zijn er vele bewijzen die deze theorie ondersteunen.
  Toch zal er een moment komen dat de rol van de bureaucraten in Brussel zal zijn uitgespeeld, want er is altijd een zekere grens aan het tolerantievermogen van de autochtone bevolking.

  Dat we dan inmiddels dik in de problemen zullen zitten moge overduidelijk zijn. Maar er zullen dan ook uitstaande rekeningen worden vereffend met die figuren die ons willens en wetens in het verderf hebben gestort.

  In de geschiedenis zijn er talrijke voorbeelden te vinden van zichzelf overschattende leiders en politici die op een gegeven moment werden geconfronteerd met een spontane volkswoede.

  Men is dus gewaarschuwd.

  Like

 4. Brussel leeft op een vulkaan, iedere weldenkende Europese burger haat die zich verrijkende bureaucratie, die Europa dreigt te vernietigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s