Nieuw

Koppeltje licht getinte klootzakkken slaan en trappen 23 jarige Nijmegenaar in elkaar tijdens mislukte straatroof

Zo had de kop ook kunnen zijn bij het artikel hierover dat verscheen in het plaatselijke vodje De Gelderlander. Helaas men kwam weer eens niet veel verder dan de standaard regels met als uitermate verrassende slotzin “Volgens de politie waren de twee daders mogelijk van Aziatische afkomst. Ze droegen donkere kleding.” Zelfs de door de politie vrijgegeven tekst dat het om twee licht getinte daders ging werd voor het gemak maar vergeten door dit Gelders rioolblaadje.

Even voor de duidelijkheid wanneer twee mannen samen één man aanvallen en mishandelen dan spreekt men niet over een vechtpartij maar over mishandeling door lafbekken. Dit heeft niets met afkomst of wat dan ook te maken twee tegen één is laf en zeer zeker geen eerlijke vechtpartij.

Meer info en het daderprofiel haal ik dan maar bij de politie afdeling Nijmegen Noord.

Nijmegen

Nijmegenaar (23) gewond bij mislukte straatroof

Een 23-jarige Nijmegenaar is het afgelopen weekend in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt bij een poging tot straatroof. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer liep in de vroege ochtend van zondag 26 november omstreeks 04.30 uur over de Graafseweg ter hoogte van de Van Oldenbarneveldtstraat toen hij door twee onbekende mannen werd aangevallen. Bij de daarop volgende vechtpartij werd geprobeerd waardevolle spullen van het slachtoffer af te pakken. Toen dat niet lukte werd het slachtoffer geschopt en geslagen, waarbij de Nijmegenaar onder meer een gebroken neus opliep. Na het voorval sloegen de belagers op de vlucht en lieten het slachtoffer gewond achter. Voorbijgangers ontfermden zich over de Nijmegenaar.

Getuige? Meld je!
Volgens het slachtoffer ging het om twee mannen met een licht getinte huidskleur, mogelijk van Aziatisch afkomst.

Verdachte 1:
– tussen de 25 en 35 jaar oud
– opvallend breed postuur
– ongeveer 1.75 lang
– kort grijs gemillimeterd haar
– opvallend platte neus met grote neusgaten.

Verdachte 2:
– jonger dan de verdachte 1
– smal, tenger postuur
– kort zwart haar
– baard.

Beiden droegen donkere kleding.

Heb je iets gezien van dit voorval of herken je de dader(s) aan hun beschrijving? Neem dan contact op. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844

Dus volgens De Gelderlander gaat het enkel en alleen om twee daders die wellicht wel een beetje weg hadden van Aziaten. Het ging dus niet, of toch wel?, om daders met een licht getinte huidskleur want dat is wat het slachtoffer wel zeker wist. Waarom wel zeggen dat het eventueel Aziaten zouden kunnen zijn maar niet vermelden dat het om twee lafbekken met een kleurtje ging? De ene allochtoon is de andere niet lijkt mij dus is het niet handiger om te vermelden wat je zeker weet in plaats van dat wat wellicht wel eens zo zou kunnen zijn?

Wanneer een blanke man een Marokkaan in elkaar slaat en deze Marokkaan weet zeer zeker dat het een blanke man was maar aangezien deze een dikke rooie kop had kon het ook nog wel eens een Brit zijn geweest. Plaats je dan in het artikel de volgende zin ‘Volgens de politie was de dader mogelijk van Britse afkomst”? Nee natuurlijk niet dan spreek je over de dader die blank was en verder niets. Waarom is het nu dan andersom?

Straatrovers slaan man (23) in elkaar in Nijmegen

NIJMEGEN  – Een 23-jarige man uit Nijmegen is dit weekend geschopt en geslagen door twee mannen die hem probeerden te beroven. Ze sloegen hem onder meer een gebroken neus, meldt de politie Nijmegen. Vervolgens sloegen ze op de vlucht en lieten het slachtoffer achter.

Verder lezen De Gelderlander

Beetje gek of lekker politiek correct zeg het zelf maar.

Volgens mijn zeer bescheiden mening had dit artikel ook zo geschreven kunnen worden:

Het slachtoffer liep na een avondje lekker stappen een beetje aangeschoten naar huis en twee kansenpareltjes zagen een op het oog gemakkelijke prooi op zich af komen wandelen. Ze bedachten zich geen moment en liepen richting het slachtoffer om hem van zijn kostbaarheden te ontdoen.

Helaas voor de kansenpareltjes was het slachtoffer nog niet zo ver heen als dat ze dachten en was hij niet zo maar van plan om zijn smartphone en geld af te geven aan de twee licht getinte lafbekken. Een en ander ontaarde in een strijd waarbij de twee lafbekken uiteindelijk met lege handen afdropen hun slachtoffer achter latende met onder andere een gebroken neus waarna uitgaanspubliek zich over het slachtoffer ontfermde en de politie inschakelde.

Ik denk dat ik in deze niet zo heel ver van de waarheid afzit en ik ben er niet eens bij in de buurt geweest maar als je één zo’n kansenpareltje en zijn gedrag kent dan ken je ze eigenlijk wel allemaal, al zou der best ook wel ergens een goede tussen zitten maar deze beroofd dan zeer zeker geen andere mensen.

Met groet Bolo

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Koppeltje licht getinte klootzakkken slaan en trappen 23 jarige Nijmegenaar in elkaar tijdens mislukte straatroof

 1. polderboy // november 28, 2017 om 19:57 //

  Wat bedoelen ze trouwens met “Aziaten”? Ik neem aan dat het Nederlanders zijn, omdat ze hier toch in Nederland resideren?

  Liked by 1 persoon

 2. Aziatische boedhisten waarschijnlijk niet.

  Liked by 1 persoon

 3. Misschien van die Aziaatachtigen uit Myanmar, hoe heten ze, Rohingya’s of zo, die de Paus zo graag in de mond neemt maar dat van z’n adviseurs niet mag.

  Liked by 1 persoon

 4. copywriter // november 29, 2017 om 05:06 //

  Hebben ze over genomen van de Britse pers. Die vegen ook alle moslims bij elkaar en noemen het dan “Asians”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s