Nieuw

Afgewezen minderjarige asielzoekers blijven gewoon

Door: Jan-Willem Navis

DEN HAAG – Het overgrote deel van de bijna 1300 minderjarige asielzoekers die zijn afgewezen voor het kinderpardon, is nog gewoon in Nederland. Slechts een op de vijf keerde met de ouders terug naar het moederland.

Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder de duizend kinderen die nog in ons land zijn, zijn de Armeense Lili en Howick, die afgelopen zomer in het nieuws kwamen doordat hun moeder zonder hen werd uitgezet. De kinderen verdwenen plots uit zicht toen in augustus het vertrek werd aangekondigd.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1357563/afgewezen-minderjarige-asielzoekers-blijven-gewoon

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Afgewezen minderjarige asielzoekers blijven gewoon

 1. Die gang naar de rechter is bijna standaard. Van de duizend afgewezen kinderen die nog in ons land zijn, is maar een derde aangemeld voor vertrek. De rest is nog in procedure, of kreeg om andere redenen alsnog asiel. Precieze cijfers heeft DT&V niet.”………………….dus er kunnen er nog honderden in het wild los lopen……………..tja, dat krijg je als zelfs DIE DIENST het niet PRECIES weet…………………man, man…wat een land…………………

  Liked by 1 persoon

 2. Natuurlijk ze blijven hopen dat een softe politieke partij er voor zorgt dat ze dan toch mogen blijven. Want ze zijn al zolang hier. Ja dat snap ik ze hadden allang op gedonderd moeten zijn.

  Like

 3. De regering wil ze liefst allemaal hier houden en vertraagt de procedures tot het oneindige
  zodat de asieleisers na jaren procederen niet meer uitgezet kunnen worden.
  En de EU zag dat het goed was.

  Like

 4. Henk der Niederlànder // november 28, 2017 om 14:29 //

  Het is inderdaad opvallend dat deze procedures zo dikwijls over de termijn gaan.
  Een ander opvallend gebeuren is ook dat men nooit weet te vertellen om hoeveel individuele gevallen het gaat.
  Maar op elk ander vlak waar de Nederlander financieel uitgekleed kan worden weet men cijfers te geven tot duizendsen achter de komma.
  Waar voor mij duidelijk is dat de overheden die zo met fakenieuws worstelen zelf de grootste versprijders van fopnieuws zijn.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: