Nieuw

Waarom worden islamitische jihadisten wel geholpen en zelfs naar Europa gehaald en laat men de Yezidi gecontroleerd uitsterven?

Aanhoudende humanitaire crisis in Shingal  Ook na de overwinning op de “islamitische Staat” en de politieke machtsstrijd in Shingal, blijven de Yezidi-mensen lijden onder catastrofale humanitaire omstandigheden. Waarom mogen islamitische jihadisten ‘gewoon’ naar Europa komen om op onze kosten nieuwe ellende voor te bereiden en laten de meeste hulporganisaties de slachtoffers van deze moordenaars langzaam sterven zonder een poot uit te steken? De omgekeerde wereld lijkt mij!

Onderstaande artikel is geplaatst op Ê zîdîPress.

Originele artikel via deze link. Vertaling Bolo.

1

Foto via DFID UK Department for International Development

Meer dan drie jaar zijn verstreken sinds de genocide op de Yezidi’s in Noord-Irak. Ondanks de bevrijding van de Shingal-regio van de terroristische militie “islamitische staat”, blijft de humanitaire crisis in de regio voortduren. Sinds het begin van het militaire offensief in Mosul en Shingal zijn ongeveer 50.000 van de 400.000 Yezidi vluchtelingen teruggekeerd naar Shingal. Volgens de NGO ezidischen Yazda leven er meer dan 10.000 nog steeds in vluchtelingenkampen op de Shingal Mountains. Meer dan 200.000 Yezidi’s hebben het land al verlaten. De armsten van de armen, die het zich niet kunnen veroorloven om naar Europa te vluchten en terug te keren naar Shingal naar hun verwoeste huizen, blijven achter. Daar proberen ze te overleven onder de meest ongunstige en erbarmelijke omstandigheden.

 

In de hele regio werd de infrastructuur bijna volledig vernietigd. Elektriciteit en waterleidingen zijn nog niet hersteld. Alleen generatoren zorgen voor een tijdelijke stroomvoorziening. Bovendien is er een gebrek aan medische zorg. De enige kleine kliniek in de gemeente Sinune moet stoppen met werken vanwege de bevoorradingsmoeilijkheden van medicijnen en medische apparatuur en het gebrek aan personeel. Grotere operaties zijn daar niet mogelijk. Het merendeel van de humanitaire hulp die tot nu toe is verstrekt, is verstrekt door niet-gouvernementele organisaties, die echter door politieke spanningen bijna allemaal uit de regio zijn vertrokken. Toegang tot de Shingal-regio is vrijwel onmogelijk voor zowel de Koerdische als de Irakese regering. Slechts een paar leveringen van goederen bereiken de regio.

In het dorp Adeka, in het noorden van de regio Shingal, zijn er bijvoorbeeld ongeveer 130 Yezidi-families. Het dorp heeft geen elektriciteit of wateraansluiting. Veel dorpelingen rekenen op broodnodige medische hulp, maar ze kunnen het niet betalen. Bovendien ontbreken de meest elementaire goederen zoals water en voedsel. Onze correspondent bezocht behoeftige families in het dorp. Een Yezidi-moeder meldt dat ze geen hulp kan krijgen en geen basisgoederen kan betalen. Gehandicapte mensen die afhankelijk zijn van chirurgie en medicatie missen het geld om een ​​behandeling te krijgen. De kinderen hebben ook geen warme kleding.

Het begin van de winter dreigt de situatie verder te verslechteren. Veel van de gezinnen wonen in niet-wintertenten of vernietigde gebouwen zonder vaste ramen en deuren. Ondanks de waarschuwingen van activisten lijkt de hulp traag van start te gaan. Als je wilt helpen, kun je bijvoorbeeld  doneren aan Yazda , die tal van hulpprojecten financiert in de Shingal-regio.

© Ê zîdîPress, 27 november 2017

1En ja ik begrijp dat er niet veel donaties die kan op gaan aangezien niemand je kan vertellen wat er met het geld daadwerkelijk gaat gebeuren. Ik plaats dit artikel niet met de vraag om hen te helpen maar eenvoudigweg daar ik wel eens zou willen weten waarom deze mensen niet of nauwelijks geholpen worden door Rutte III of de Europese Gestapo te Brussel.

Elke veroordeelde islamitische massamoordenaar en verkrachter van vrouwen en kinderen krijgt hier gratis onderdak en een paar duizend euro om een nieuwe aanslag te kunnen opzetten dus waarom worden de echte slachtoffers van de islamitische terreur organisatie niet geholpen door de Europese islam promotors?

Met groet Bolo

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

9 Comments on Waarom worden islamitische jihadisten wel geholpen en zelfs naar Europa gehaald en laat men de Yezidi gecontroleerd uitsterven?

 1. bp633livenl // november 27, 2017 om 18:43 //

  Joden, Christenen, Yezidi, en andere geloven moeten vernietigd worden dat is wel duidelijk
  Alleen de verrotte islam mag blijven bestaan.

  Like

 2. Een vreemde zaak Markje en Pechkloot……lult daar eens een punt aan?

  Like

 3. polderboy // november 27, 2017 om 20:06 //

  Lees hier in een te downloaden kamerbrief dat het kabinet voor 36 Yezidi vrouwen psychosociale hulp heeft geregeld met 200.000 Euro.
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2017/05/16/kamerbrief-over-hulp-aan-yezidi-vrouwen-en-meisjes-uit-de-omgeving-van-mosul

  Zeker is dat 6500 van deze vrouwen zijn vermoord, en 3800 zijn vermist, staat verder in de brief. Niet wordt gesproken over de aantallen bevrijdde, maar verkrachtte en mishandelde vrouwen, met name in Mosul.

  Wat opvalt is dat de PKK en de YPG degenen waren die de Yezdi’s hebben gesteund. De PKK is een terreurorganisatie volgens de EU en de Turk Erfdogan, die miljarden krijgt van de EU, naast dat de Turk Erdogan in het geheim wapens leverde aan ISIS, naast dat ISIS in Mosul voor 50% uit Turken bestond.

  De stank van rotte achterbakse ambtenaren en fascisten moet in Brussel in dat EU gebouw niet te harden zijn, als je het mij vraagt.

  Like

 4. Semper paratus // november 27, 2017 om 23:21 //

  Nee eerst de islamitische rohynga’s in Myamar en Bangladesh!
  Want wat zijn die moslims weer sneu!

  Like

 5. De islam is de perfecte godsdienst voor de potentaten in Brussel.
  De sociale dwang is enorm en de aanhangers zijn gewelddadig en deinzen nergens voor terug.
  Het ideale vehikel voor de bazen van de EU om het klootjesvolk klein en in bedwang te houden.

  Like

 6. Zelfs de paus heeft scheit aan de yezidys hij kust liever de voeten van de asielparasieten ze hebben de handicap dat het geen moslims zijn.

  Like

 7. Semper paratus, no worries, onze Jihadi Justine staat te popelen om ze op te halen.

  Like

 8. Het gebeuren met de Koerden en de Jezedi’s is een schande voor iedere Europeaan, we hebben leiders die met moordenaars heulen en willens en wetens mensen laten afslachten voor handelsbelangen. Onze smeerlappen moeten eigenlijk gewoon hangen. Schande in het kwadraat, en en compleet verraad aan onze eigen waarden en normen, die bij de politiek ontbreken. Ze maken ons op de wereld ten schande, de vuile smeerpijpen in den Haag en Brussel, voor bodem bedekking zijn ze nog te min.

  Laat de bomen vreemd fruit dragen volgende zomer, dat we op die manier enig zelfrespect behouden.

  Strange Fruits, hanging on our trees….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s