Nieuw

Turks restaurant móet verplicht alcohol schenken

’Dronken Turken gaan alleen maar met elkaar op de vuist’

Een Turks restaurant in Rotterdam wordt door woningcorporatie verplicht om alcohol te schenken. De eigenaar van de zaak weigert, omdat hij bang is dat zijn islamitische klanten dan zullen wegblijven. De uitbater heeft echter nog een ander, opmerkelijker, argument: „Turken kunnen niet zo goed tegen alchohol. Dan krijg je ruzies en vechtpartijen.”

Volgens Woonstad Rotterdam houdt het Turkse restaurant Ilya zich niet aan de afspraken omdat het geen alcohol schenkt. Daarom moet het restaurant alsnog alcoholische dranken op de menukaart zetten, anders volgen er maatregelen. In het ergste geval, zo dreigt de corporatie, wordt het huurcontract ontbonden, meldt het AD.

Telegraaf >>

,, De huurder wilde van zijn winkel een horecazaak maken. Daar waren wij mee akkoord. Onder voorwaarde dat er alcohol geschonken wordt, want de twee naastgelegen restaurants zijn al alcoholvrij. Ilya heeft ook een groot terras. En we willen niet dat één bepaalde cultuur overheerst.”

De ‘alcohol-eis’, die opgenomen is in het huurcontract, is eigenlijk een idee van de Alliantie West-Kruiskade. Een samenwerking tussen winkeliers, de gemeente en de corporatie om de drukke winkelstraat een positieve impuls te geven. Smulders: ,,Het Tiendplein moest het bruisende centrum van de wijk worden. Met behoud van het internationale, kosmopolitische karakter van de West-Kruiskade. Daarom de aanvullende eis.”

AD >>

Zelfs Turken vinden het voer er niet te vreten

Nadya Al  28 augustus 2017

Verschrikkelijk, service zeer slecht, duurde een uur voordat de lunch op tafel kwam, grote porties met te veel saus, en eenmaal gegeten kreeg mijn vriendin en ik buikpijn. We hebben het aangegeven bij het personeel en men nam het niet al te serieus. Zonde voor zo’n locatie. Voor ons nooit meer deze tent!

Saadet Encami 2 september 2017

Gisteren met het offerfeest dachten we gezellig te kunnen eten bij Ilya met de familie. Nou niet dus.

De service was zeeeeeer slecht. Uiteindelijk konden we de super slechte service niet meer aan, dus zijn we maar weggegaan zonder dat 16 man had gegeten (ook de kinderen hadden niet gegeten). Het viel dus erg tegen. Erg jammer..

Btw: We hadden ook gewoon gereserveerd.

Warda Wardya 24 november 2017

Het was zoooo vies, slechte service! Verbrande eten, rijst besteld niet gekregen. De smeersels waren gewoon goedkope vieze koude Johma tonijnsalade iets. Eerste keer, laatste keer! Superteleurgesteld!

Zakaria Meziane 18 november 2017

Niets was lekker behalve de spareribs. Service was ook gewoon slecht en onvriendelijk. Geen aanrader.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8714 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s