Nieuw

Is dit de paardenmoordenaar

bron:

Doe mee met 929 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8277 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

20 Comments on Is dit de paardenmoordenaar

 1. Tijl Uylenspiegel // november 28, 2017 om 00:00 //

  Zoals ik eerder al opmerkte is het best bijzonder dat de agenten niet eerder aandacht aan deze man geschonken hebben aangezien hij met een eigenaardig object om zijn nek loopt, de aanslag bij de marathon van Boston werd gepleegd met een snelkookpan, deze man heeft iets om zijn nek hangen dat er zeer eigenaardig uitziet, reden dus om eens nader kennis te maken met de man en te vragen wat het is en waar het voor dient. Normaal gesproken krijgen paarden in een te verwachten stressvolle situatie oordoppen in, ik neem zonder meer aan dat ze dat bij paarden die een demonstratie moeten begeleiden ook doen ivm. eventueel vuurwerk. Politiepaarden zijn getraind op vreemde omstandigheden en kunnen daar over het algemeen goed mee omgaan wat niet wegneemt dat het een dier blijft en dat hij altijd onverwacht gedrag kan vertonen. Zeventien jaar is een flinke leeftijd voor een paard dat nog dagelijks wordt ingezet, hartfalen is moeilijk te voorspellen net als bij mensen.

  Liked by 1 persoon

 2. …geen Mõtörheäd…?

  Like

 3. sla hem voor de vlakte met het kastje en bind het snoer om zijn nek. Bespaart weer een uitkering.

  Liked by 1 persoon

 4. Tegen dit soort ultrageluid helpt geen enkele oordop, ook niet bij paarden. Dit is dezelfde tiefusherrie en waarschijnlijk ook het apparaat waarmee ze katten verjagen. In dit geval heeft ie nog een versterker met speaker aan de iPhone of MP3speler gehangen. Minstens poging tot moord op een paard en daardoor ook op de ruiter.

  Dus ik begrijp inderdaad ook niet hoe het mogelijk is dat een vreemde snuiter met een capuchon opgetrokken en een vreemdsoortig apparaat bij zich zo ongehinderd door de wouten z’n werk kan doen. Er loopt nota bene een hele tijd een wout met ‘m op. Je zou, als je wat ervaringen met de overheid hebt, bijna zeggen dat ie er vergunning voor had of dat ie lid van de woutenclub was.

  Tip voor het gajes. Loop eens ergens bij een clubje paardenvolk naar binnen en ga daar aan de bar staan bluffen dat je in Nijmegen was en dat paard hebt vermoord.

  Liked by 3 people

 5. Tijl Uylenspiegel // november 28, 2017 om 00:57 //

  Ik heb geen verstand van ultra geluidsgolven maar het lijkt me niet waarschijnlijk dat je daar een dier mee zou kunnen vermoorden, je zou ze ernstig onrustig kunnen maken maar elke ruiter zou direct in de gaten hebben dat er dan iets eigenaardigs aan de hand is als er verder niks te bekennen is waar het paard normaliter van zou kunnen schrikken. Volgens zeggen liep deze halve zool al een hele tijd mee dus dan zouden ze het eerder gemerkt moeten hebben.

  Liked by 2 people

 6. Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // november 28, 2017 om 01:28 //

  Een paard heeft heel beweeglijke oren die ook afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen, ze gebruiken dat niet alleen om ze te richten naar iets dat hun aandacht trekt maar soms ook als signaalfunctie tov. andere paarden. Ik neem aan dat iedereen weet dat als hij ze echt helemaal plat in de nek legt dat dit de laatste waarschuwing is voor een aanval met zijn tanden. Door zijn lange hals moet je je niet vergissen in zijn reikwijdte, niet alleen naar voren maar ook opzij. De reden dat de schimmel zijn oren naar achteren richt kan velerlei zijn, alleen iemand die het paard kent kan weten wat er aan de hand zou kunnen zijn. Kunnen want het kan ook zonder aanleiding of consequentie zijn.

  Liked by 1 persoon

 8. Als zo eenknol al omvalt van een beetje geluid was ie volgens mij al redelijk door de verval datum of niet .
  Ik zoek nog zo een toontje dat hetzelfde doet met politie agenten dan sparen we het paard goed ? 🙂

  Liked by 1 persoon

 9. fubar, 2/3 van een octaaf is niet zo veel.
  Dat zijn maar 8 halve tonen.
  Een blokfluit heeft nog een groter bereik.

  Like

 10. Tijl, er bestaan geluidsgolven waarmee ze je complete darmstelsel mee kunnen laten leeg lopen/ ontregelen op afstand.
  In dat geval zou de drager van dat apparaat zelf ook op de grond liggen janken, en iedereen in zijn omgeving.
  Voor militairen doeleinden hebben ze zo iets wel eens bedacht.

  Like

 11. Dit soort geluid en dat van die kudtmuziek van Bruce Springsteen werd dag en nacht aan de krijgsgevangenen van de Yanken aangeboden zodat ze knettergek werden. Abu Graib en Guantanamo stond/staat er bekend om. Deze enorm hoge frequenties zorgen er bij de mens al voor dat ze door een betonnen muur willen razen om maar weg te komen. Google maar eens op Tinnitus en daar tref je dan voorbeelden aan die je kunt beluisteren. Of misschien is het schrille snerpende geluid van een kapotte ingangstrafo van een televisie handig voor de training.

  Like

 12. Een frequentie bereik van 9 octaven is van 16.35 tot 15.804 Hhz.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Toonhoogtetabel

  Like

 13. Vreemd dat die lul daar mocht blijven lopen terwijl de wouten er op armlengte naast sukkelen. Alleen al de herrie die een normaal mens hoort zou aanleiding moeten zijn om ‘m een lange lat op de bek te leggen wegens geluidshinder. Maar misschien was het een stille die daar bezig was de paarden in het kader van een training gek te maken.

  Like

 14. 15.804 Hz moet zijn 15804 Hz

  Like

 15. Brein, je moet een extreem goed gehoor hebben wil jij nog iets horen boven de 16Khz.
  Meestal houd het wel een beetje op zo rond de 12 -14 Khz.
  Vrouwen horen meestal nog wel iets wat hogere tonen dan mannen.

  Liked by 1 persoon

 16. BertG dat komt omdat vrouwen niets willen missen. Maar even serieus deze gast moet toch in twee tellen te pakken zijn.

  Liked by 1 persoon

 17. Het Gehoor Het gehoor van een paard blijkt veel beter dan dat van ons.
  Sommige geluiden die wij niet kunnen horen, hoort een paard wel.
  Bepaalde geluidsbronnen zal hij ook eerder horen dan wij.
  Een grote beweeglijkheid.
  Het paard heeft zeer beweeglijke oorschel-pen.
  Hij kan ze dan ook richten naar een geluidsbron die zijn aandacht heeft getrokken, als hij deze beter wil horen en het geluid zodoende beter zal kunnen analyseren.
  Ze kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen, zodat hij nog sneller en nauwkeuriger de herkomst van het geluid kan bepalen.
  Zijn lange en flexibele hals tenslotte dragen bij aan een grote actieradius van zijn ‘gehoorradar’. Zien en horen.
  Er bestaat een zenuwverbinding tussen de oogspieren van het paard en die van zijn oren.
  Dat betekent dat hij tegelijkertijd zijn zintuiglijke organen kan richten op de plek waar het geluid dat hem alarmeert vandaan komt, ongeacht of het een visueel dan wel geluidssignaal is.
  Een zeer fijn gehoor.
  Aangezien het paard in de natuur de status van prooidier heeft, moet hij wel voortdurend op zijn hoede zijn.
  Paarden moeten dus steeds hun zintuigen gebruiken en die zijn navenant ontwikkeld. Het gehoor is uiterst fijn en stelt ze in staat geluiden waar te nemen die ons ontgaan.
  Ze kunnen ook twee geluiden onderscheiden waarvan de intensiteit slechts een decibel verschilt.
  Een breder spectrum.
  Dankzij het spectrum van hun gehoor dat wat breder is dan van ons kunnen ze in hoge en lage tonen klanken horen die ons ontgaan: het menselijk oor neemt slechts klanken waar waarvan de frequentie zit tussen 16 Hz en 20.000 Hz.
  Het paard kan geluiden tussen 6 Hz en 33.500 Hz waarnemen.
  Wat de hoge tonen betreft, wij kunnen absoluut geen ultrasone geluiden horen.
  En wat de lage aangaat, vangt een paard ook geluiden op die wij evenmin kunnen horen.
  Deze gevoeligheid is een verklaring voor het feit dat paarden een aardbeving lang voordat wij dat doen voelen aankomen.
  Gehoor-, zicht- en reukzin werken samen om een en hetzelfde voorwerp te analyseren.
  Daarna volgt de tastzin. Hoe werkt het gehoor. Het gehoor is een samenstel van heel complexe organen.
  Geluid opvangen.
  De oorschelp vangt geluiden op, een geeft ze door aan het trommelvlies.
  Deze heeft de vorm van een langgerekte schelp en dankt zijn hardheid aan kraakbeen.
  De beide oorschelpen werken onafhankelijk van elkaar en kunnen ieder ongeveer 1800 graaien, want talrijke spiertjes maken dat mogelijk.
  Het geluid overbrengen.
  Aan de andere kant van het trommelvlies, i.e. in het middenoor, brengt een reeks van botjes (de hamer, de stijgbeugel en het aambeeld) het geluid over naar het inwendige oor.
  Kleine spiertjes die aan de botjes vastzitten zorgen voor de regeling van de transmissie op basis van intensiteit van het geluid.
  Het middenoor is een luchtholte in de schedel van het paard. Een lange buis, de buis van Eustachius, brengt deze in verbinding met de mond van het paard.
  Dankzij deze verbinding kan er in het middenoor een praktische gelijke atmosferische druk worden gehandhaafd.
  Horen.
  Het echte gehoororgaan is het inwendige oor.
  Deze bevat het slakkenhuis, die de uiteinden van de gehoorzenuw omsluit, en het voorhof, het evenwichtsorgaan.
  Het slakkenhuis lijkt inderdaad op een slakkenhuisje waar het geluid via het ovale venster naar binnen komt.
  Er wordt vervolgens een vloeistof in beweging gezet die op haar beurt een membraan en gevoelige cellen die ze bevat doet trillen.
  Wist u dat… Een paard kan heel hoge geluiden waarnemen, de zgn. ‘ultrasone geluiden’.
  Welnu, dit type geluid wordt vrij slecht in de botten van de schedel verplaatst en bereikt dus eerder het oor dat aan dezelfde kant zit van de bron van het geluid.
  Dankzij deze ‘verschoven’ waarneming kan men het geluid beter plaatsen.
  Wist u dat… Het gevoelige gehoor van een paard is een verklaring voor zijn alerte gedrag.
  Je zou haast denken dat hij over een zesde zintuig beschikt.
  De oren schoon houden Het is heel moeilijk om de oren goed schoon te houden en ze te ontdoen van vuil en parasieten.
  Een veulen kan zich nog achter de oren krabben met zijn achterbeen.
  Dat zal hem later een stuk minder gemakkelijk afgaan!
  Als hij volwassen is zal hij zijn oren alleen kunnen krabben met behulp van een tak, paaltje of ander voorwerp.

  Like

 18. bunny, je hebt enkel hier een stukje geplakt uit een site voor paarden liefhebbers.
  En dat rechtstreeks over genomen.
  Zonder ook maar enige kennis te hebben over frequenties, geluid en bereik.
  Ik zet er een krat bier op of jij een frequentie kan horen van 16 Hz of zelfs tot de 20.000 Hz nog beweert te kunnen horen.
  Je had het nog spannender kunnen maken door ook af en toe wat dB getalletjes er tussendoor te gebruiken.
  Als het jou al wat zegt, dB.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: