Nieuw

De eenzaamkomenden mogen blijven in Zweden – De Milieupartij dreigde de regering te verlaten

De eenzaamkomenden protesteren in Stockholm, willen blijven. Foto: Egor Putilov

De Sociaal-Democraten en de Milieupartij zijn het erover eens dat de zogenaamde niet-begeleiden in Zweden mogen blijven. Dit heeft de rood-groene regering bevestigd tijdens een persconferentie deze maandag. Het handelt zich echter niet om een algemene amnestie, maar een mogelijkheid dat de “eenzaamkomenden” een kans krijgen om hun middelbare schoolopleiding af te maken en op deze manier een verblijfsvergunning kunnen krijgen.

De zware onderhandelingen tussen de Sociaal-democraten en de Milieupartij over de zogenaamde niet-begeleide kinderen die in 2015 naar Zweden kwamen, zijn nu beëindigd.

De Milieupartij heeft geëist dat de wet wordt veranderd zodat asielzoekers die de leeftijd van 18 jaar nog niet hadden bereikt toen ze in 2015 aankwamen, in het land mogen blijven.

De Sociaal-Democraten zijn nu gezwicht en de eenzaamkomenden mogen blijven. Volgens Aftonbladet heeft de milieupartij gedreigd uit de regering te stappen als ze niet hun zin zouden krijgen.

Dit betekent dat eenzaamkomenden een verblijfsvergunning voor vier jaar kunnen aanvragen om hun middelbaar schoolopleiding te voltooien, schrijft SVT. Daarna krijgen ze de kans om werk te vinden en dus daarmee ook een permanente verblijfsvergunning kunnen krijgen.

– Het betreft voornamelijk degenen die vóór 24 november, vóór de tijdelijke wet, asiel hebben aangevraagd, zei Milieuminister Isabella Lövin (MP) tijdens een persconferentie op maandag volgens TT.

Het is geen algemene amnestie, maar dat degenen die hun asielaanvraag is afgewezen een tweede kans krijgen om op de middelbare school te studeren en uiteindelijk een permanente verblijfsvergunning krijgen, als ze erin slagen een baan te vinden.

– Het biedt dus een ​​andere manier om in Zweden te blijven, zei minister van Buitenlandse Zaken Helen Fritzon (Socialisten).

Het betreft degenen die al 15 maanden of langer wachten op het resultaat van hun asielaanvraag en volgens de wet deze al zouden moeten hebben ontvangen, verklaarde Minister van Onderwijs Gustav Fridolin (MP) tijdens de persconferentie.

– Met normale verwerkingstijden hadden ze al een beslissing ontvangen voordat ze 18 jaar oud waren, voegde hij eraan toe.

Bron:

http://www.friatider.se/de-ensamkommande-f-r-stanna-i-sverige-milj-partiet-hotade-l-mna-regeringen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6369 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on De eenzaamkomenden mogen blijven in Zweden – De Milieupartij dreigde de regering te verlaten

  1. In gewoon Zweeds, die mogen ongehinderd de Zweedse staatskas leeg vreten.

    Liked by 1 persoon

  2. bp633livenl // november 28, 2017 om 00:18 //

    Arm Zweden.
    God vergeef hun ze weten niet wat ze doen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s