Nieuw

Ruzie over slavernijmuseum

Door: Mike Muller

AMSTERDAM – De Amsterdamse gemeenteraad ruziet over de insteek van het geplande slavernijmuseum. Het voorstel van GroenLinks-raadslid Simion Blom om een dergelijk museum in te richten, kon eerder wel op breed draagvlak rekenen.

Het slavernijmuseum moet vanuit ’zwart perspectief’ worden opgesteld, zei wethouder Simone Kukenheim (D66) gisteren.

Ze gaat nog deskundigen zoeken die zich over de inhoud van het museum moet gaan buigen, maar geeft aan dat de ’zwarte gemeenschap’ een leidende rol moet spelen. „Er is een groot gebrek aan erkenning van slavernij en wat dat tot de dag van vandaag betekent.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1260932/ruzie-over-slavernijmuseum

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Ruzie over slavernijmuseum

 1. wat een vreselijk ZEIKVOLK loopt hier toch rond…………………..ongelooflijk !!!!!!!!!!

  Like

 2. Dus iedereen die het hardst kan schreeuwen, het meest kan janken of de zieligste verhalen weet te vertellen, heeft dus de voorkeur.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 17, 2017 om 12:19 //

  Ja die slachtofferrol schijnt ze goed te passen. Wat je zou moeten vragen is; waren jouw vader en moeder slaven ? Nee ? Je opa en oma dan ? Nee ? Je overgrootvader en moeder dan ? Ja die waarschijnlijk wel. En daar moeten wij ons voor schamen ? Gaat het verder wel goed met je ?
  Mijn vader en moeder hebben beide zwaar geleden in de oorlog maar ik kijk de huidige generatie Duitsers daar niet op aan. Misschien moeten ze aan die instelling eens een voorbeeld nemen in plaats van zich te wentelen in het slachtoffer zijn.
  Laten we ook eens kijken naar hoe negers waar ook ter wereld er niet in slagen om behoorlijk mee te doen. Er is na de dekolonisatie niet één Afrikaans land met een behoorlijk bestuur of een behoorlijke economie. De negerbevolking in de USA lukt het maar niet om normaal mee te draaien. Kijk naar eilanden die bewoond worden door nakomelingen van slaven; Haïti, de Nederlandse Antillen; volledig mislukt. Suriname mislukt. Overal waar ze zijn bewegen ze zich in de onderlaag terwijl ze toch vaak hulp hebben gekregen.
  Zuid-Afrika, Oeganda, Rhodesië (Zimbabwe) waren tijdens de kolonisatie welvarende landen en vielen direct na het zelfbestuur naar beneden als een baksteen. Zuid-Afrika doorstond een jarenlange wereldwijde boycot met glans, kijk nu wat ervan over is.

  Like

 4. De slavernij is niet goed te praten en is een foute alinea in de wereld historie. Echter op dit moment is er een omgekeerde slavernij van toepassing. De autochtone werkende bevolking wordt uitgebuit en hun rechten zijn ontnomen door een kleine kliek linksdraaiende figuren. De grootste profiteurs zijn uitkering trekkende allochtonen, degene die het luidst schreeuwen over het slavernij verleden, maar in feite de nieuwe meesters zijn.

  Liked by 1 persoon

 5. Slavernij komt nog steeds voor en het is niet iets waar alleen zwarte mensen slachtoffer van waren/zijn.
  Het verhaal moet compleet zijn en niet alleen de zwarte kant van de slavernij laten zien.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s