Nieuw

Volgens minister Sander Dekker ( VVD ) radicaliseer je als je een kerkje bouwt en er een kruis naast plaatst

Minister Dekker van Rechtsbescherming: extra aandacht voor radicaliserend Pegida

De extreemrechtse organisatie Pegida is in Nederland aan het slinken, maar tegelijkertijd worden de resterende aanhangers wel steeds radicaler. Dat zal volgens minister Dekker van Rechtsbescherming volgende week blijken uit een nieuwe rapportage van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Völkischer Beobachter >>

‘Extreemrechts’. Wat is extreem rechts ? Meestal bedoelt ‘links’ daar ‘nazi’s’ mee, of iedereen waar ze het niet mee eens zijn die ze om die reden voor ‘nazi’ uitmaken. Omdat het zo lekker argumentloos scheldt. Of de Nationaal Socialisten rechts waren valt nog maar te bezien.

Dat Pegida niks op heeft met nazi’s blijkt duidelijk uit hun logo, waarop een hakenkruis in een prullenbak gegooid wordt:

Dat lamstralende burgemeesters vervolgens demonstraties willen verbieden omdat er een hakenkruis op hun logo te zien is, geeft alleen maar aan hoever die de weg kwijt zijn, en hoe graag ze islamkritiek in verband willen brengen met nazisme. Zodat ze er lekker argumentloos op kunnen schelden en het eventueel verbieden. Het past in het opgediste narratief dat moslims de nieuwe Joden zijn. Dat het in werkelijkheid de nieuwe nazi’s zijn doet er in 2017 1984 niet toe.

MerlotVine legt heel mooi uit dat moslims niét de nieuwe Joden zijn:

Voor hen die vinden dat “moslims de nieuwe joden zijn”, even een paar vraagjes

Oh ja? zijn “moslims de nieuwe Joden?”.
Ik dacht van niet.
Er zijn namelijk een paar verschilletjes.
Nou ja, een páár….

Lees Verder >>

Soo hee, een plastieken partytent die een kerk voor moest stellen en een houten kruis. Poeh poeh.

Op vragen van de PvdA wilde Dekker dinsdag nog niets zeggen over de aanpak van de daders.

Daders van het opzetten van een tent. Kampeerders zijn gewaarschuwd. Daders van het neerzetten van een kruis. Opgepast katholieken.

Dat begint bij de fundamentele vraag of er sprake is geweest van strafbare feiten. ‘Ik kan niet zeggen wanneer dat onderzoek af is. Wel dat er serieus naar wordt gekeken.’

Ja juist. Hij weet dus nog helemaal niks.

De bewindsman benadrukte dat Pegida op de voet wordt gevolgd. ‘Wij houden groeperingen zoals deze goed in de gaten. Ze hebben verhoogde aandacht van de instanties. Dit was niet het eerste incident in Enschede. Vorig jaar was er een nog ernstiger incident toen een bestaande moskee te maken kreeg met lui die molotovcocktails naar binnen gooiden en brand stichtten.

De Volkskrant liegt. Er werd geen molotov naar binnen gegooid. Er kwam een molotov terecht op een grasveldje naast de moskee. Bovendien had dat niks met Pegida te maken, maar waren dat jongeren [ … ] die een kratje bier leeggedronken hadden.

Daarvoor zijn vijf mensen veroordeeld tot behoorlijk hoge straffen.’

Ja. Jarenlange straffen voor het aanbrengen van een schroeiplek op een grasveldje, terwijl de koppensnellers van ISIS los rond mogen lopen in Nederland en de politie niet op durft te treden als Marokkaanse jongeren na een voetbalwedstrijd rellend over de straten gaan.

De Telegraaf interviewt Sander Dekker en twee Kamerleden kort:

Sander Dekker over de Pegida actie: “walgelijk, misselijkmakend, onnodig kwetsend”.

Dat walgelijk zal hij overgenomen hebben van de Enschedese Djihad66 wethouder Eelco Eerenburg.

Hoe kijkt u naar Pegida, vraagt de Telegraaf? “Dat is een groep waar we ons zorgen om maken, een rechtsradicale groep”.

Het is dus geen verzinsel van de Volkskrant dat Dekker Pegida rechtsradicaal noemt, dat ze waarschijnlijk zelf niet eens weten wat ze met rechtsradicaal bedoelen heb ik hierboven al aangegeven.

Attje Kuiken (PvdA) neemt ook de woorden van Eelco Eerenburg over: “afschuwelijke, Ku Klux Klan-achtig. Ik wil dat dit stopt”.

Ze pleit voor een demonstratieverbod omdat ze (Pegida) ‘haatzaaien en wetten overtreden’.

Madeleine van Toorenburg (CDA): “ijzingwekkend, het leek heel erg op wat we kennen uit Amerika. Als een club niets anders doet dan ontwrichten, dan gaat het niet over de vrijheid van meningsuiting, maar dan gaat het over het aanzetten tot geweld, het uiteenrijten van onze samenleving. Dat zou kunnen betekenen dat we hier een verbod voor willen.”

Het is duidelijk dat ze allemaal hetzelfde frame gebruiken, ook weer niet zo vreemd, want ze zijn tenslotte allemaal lid van dezelfde pro-islam-partij; Ku Klux Klan, is het nieuwe frame, die club waar Hillary Clinton zulke goed vriendjes mee is.

Pegida hangt géén mohammedanen op aan kruisen, en negers heb ik ze al helemaal nooit over gehoord (zijn mohammedanen zo meteen de nieuwe negers, omdat dat frame dat het Joden zijn wel heel averechts uitpakt elke keer als het doorgeprikt wordt?). Mohammedanen hangen wel Christenen op aan kruisen.

De islam heeft veel meer weg van de Ku Klux Klan dan Pegida.

En die mensen offerende, haatzaaiende, samenlevingen uiteenrijtende, racistische sekte, daar nemen deze Kamerleden en minister het voor op.

Het is walgelijk.

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8294 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

12 Comments on Volgens minister Sander Dekker ( VVD ) radicaliseer je als je een kerkje bouwt en er een kruis naast plaatst

 1. Tijl Uylenspiegel // november 15, 2017 om 02:09 //

  In kan me wel vinden in de teneur van het verhaal waarbij ik wel aan wil tekenen dat ik de actie op zich nogal kinderachtig vind. Ik denk ook dat ze zich daarmee van hun achterban vervreemden, het was al zo dat velen afhaakten omdat die niet gediend zijn van een confrontatie met Antifa. Je zou dus met enig gemak kunnen stellen dat Antifa gewonnen heeft. Waarschijnlijk had Pegida veel meer aanhangers dan er op demonstraties op kwamen dagen die dan steevast aangevallen werden door Antifa en vervolgens werd de deelname in de media ook nog eens gemarginaliseerd. Kortom ik denk dat dit wel het einde betekent van Pegida. Jammer, als het breder was opgepakt dan hadden ze de potentie gehad uit te groeien tot een factor van belang. Het heeft niet zo mogen zijn. In 2016 ben ik een keer naar het Malieveld gegaan, eerlijk gezegd weet ik niet meer 100% zeker of dit van Pegida was, ik dacht het wel. Wat mij is bijgebleven dat het een ongeorganiseerd zootje was, er werd zeker drie kwartier later begonnen dan aangekondigd, vervolgens ging er een vrouw die bij een deel van het publiek nogal bekend bleek te zijn wat onsamenhangende verhalen te vertellen, de sprekers die zouden komen die kwamen niet en al snel ging het allemaal weer uit als een nachtkaars. Kortom een evenement om snel te vergeten.

  Like

 2. Pegida kan beter ophouden.
  Maar de reactie, en de gelijkluidende antwoorden van de Kamerkippetjes, verontrust me.

  Liked by 2 people

 3. Wilders heeft aangekondigd dat hij massa-demonstraties wil. Voorlopig zie ik daar nog geen begin van. Terwijl hij de aangewezen persoon is.

  Liked by 1 persoon

 4. Esperanza // november 15, 2017 om 02:58 //

  Ja, Tijl, wat op diverse filmpjes te zien was kwam ook op mij over als een beperkt zooitje ongeregeld waar. Gewapend met rolstoel, rollator en krukken leken minder valide bejaarden de meerderheid te vormen..
  Lijkt als als nachtkaars uit te gaan, die Pegida beweging.
  Ziet er niet best uit als dat voorbode is van de massa demonstraties waar Geert van droomt.

  Liked by 2 people

 5. Esperanza // november 15, 2017 om 03:08 //

  ‘ Droomvlucht’, de favoriete Efteling attractie van Geert.

  Like

 6. Het gaat ”goed” met Rutte 3, de eerste die eruit moet is dus die S.Dekker ( dekker? ) en dan de rest,
  Wie gaat ons redden, Welke HELD trekt de stekker eruit ?

  Like

 7. Sander Dekker: gefaald als staatssecretaris. Maar dat is voor VVD/Rutte geen enkel beletsel om hem te bevorderen tot Minister. Van rechtsbescherming of zoiets. Niet gehinderd door enige kennis of kunde. t Menneke is ziek en misselijk geworden. Zwak was hij al.

  Liked by 1 persoon

 8. Sander Dekker moet als bewindspersoon in dat 76 zeteltjes rariteitenkabinet Rutte III het D’66 smaldeel naar de mond praten. Pegida is al zo gedemoniseerd en zwartgemaakt in de media en door de gevestigde politiek dat het nooit een brede volksbeweging meer zal kunnen worden. En dat weten ze in Den Haag ook wel.
  Pure symboolpolitiek van de VVD en Dekker.

  Liked by 1 persoon

 9. Kan zijn dat de actie kinderachtig en zwak was, maar publiciteit leverde het in elk geval op. En wat had u zich als islamkritikus dan anders voorgesteld, om aandacht te vragen voor de geplande bouw van een haattempel? Pegida Nederland mag dan ‘stervende’ zijn, in (Oost)Duitsland is deze beweging springlevend. Vierde onlangs in haar bakermat Dresden het driejarig bestaan. Het is ook een Duitse afkorting van een zeer legitieme en van intelligentie sprekende organisatie (dat woord heeft in Duitsland nu eenmaal meer betekenis en inhoud dan in Nederland). Niks rechts-extremisme, beide woorden in deze samenstelling zijn fout.
  Nog fouter zijn onze regenten, die het kwaad van de zeiklam niet herkennen, noch erkennen of kennen. Maar ja, door 87 procent van de bevolking zelf in het zadel geholpen. Zelfde percentage flutkiezers als in Duitsland overigens.
  Links begint niet voor niets met de letter L van leugen, (echt) rechts terecht met de R van realisme.
  Sterkte allemaal met de waanzin van alledag.

  Liked by 2 people

 10. scherpschutter1943 // februari 12, 2018 om 22:21 //

  Antifa is alleen met wapengeweld te bestrijden. Zover zijn de brave pegida-aanhangers nog niet. Die denken dat ze het met demonstraties kunnen winnen. Vergeet het maar. De schimmige 5e colonne terroristen van links nederland zullen je wel mores leren, je bedreigen, je mishandelen, je huis in brand steken, enz.enz. En de linksen in de 2e kamer kijken schaapachtig, ontkennen alles en zeggen dat ze van niets weten., met namew de pvda is daar goed in….,

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Duitsland: Tweehonderd kerken beschadigd en christelijke symbolen vernietigd in slechts één regio

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: