Nieuw

Nieuwe EU-wetgeving staat overheden toe om websites te sluiten – wordt “consumentenbescherming” genoemd

Afgelopen dinsdag heeft het Europees Parlement bij stemming een wet goedgekeurd die de autoriteiten in de afzonderlijke lidstaten uitgebreide bevoegdheden geeft om een website te blokkeren en uit te schakelen, onder het voorwendsel dat dit is bedoeld om consumenten te beschermen tegen schadelijke producten.

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: ‘Rommel’

De bevoegdheden zijn onderdeel van het Consumer Protection Cooperation pakket, maar grote delen van het Bescherming van de Consument Project die bij het begin van het wetsvoorstel waren ingediend zijn tijdens de behandeling verwijderd.

Aangezien het autoriteiten het recht geeft om zonder rechterlijke toetsing de sluiting van websites te eisen, opent deze wet volgens critici de mogelijkheid tot machtsmisbruik en censuur, en is zodoende een bedreiging voor de democratische rechten en vrijheden van de burgers.

Met behulp van de nieuwe wet kan een autoriteit in een EU-land, onder het voorwendsel dat het gaat om bescherming van de consument, bijvoorbeeld een internetaanbieder dwingen om een website af te sluiten waarvan de inhoud een autoriteit of overheid niet bevalt. Of de nieuwe wet een internetleverancier of site-eigenaar enige mogelijkheid geeft om zich te verzetten tegen de beslissing moet nog gerechtelijk beproefd worden.

EU-parlementair Julia Reda is kritisch over de nieuwe EU-wet die mogelijkheid geeft voor censuur.

Een van degenen die het wetsvoorstel bekritiseerde is het Duitse EU-parlementslid Julia Reda. Ze waarschuwde voor de stemming in het Europees Parlement over de risico’s van een dergelijke wet. Op haar website ontwikkelt ze de kritiek.

Reda wijst erop dat de autoriteiten reeds nu al proberen om dissidente websites wegens politieke redenen te blokkeren, en noemt de blokkering van de Pro-Catalaanse websites door de Spaanse overheid als voorbeeld. Dat dit zo gemakkelijk ging komt volgens Reda door het feit dat de Spaanse autoriteiten al een systeem voor dergelijke maatregelen hadden gecreëerd, maar eigenlijk met andere bedoelingen, zoals de verspreiding van auteursrechtelijk beschermde materialen te stoppen.

Reda is van mening dat er een groot risico bestaat dat met de nieuwe EU-wetgeving een vergelijkbare doelverschuiving plaatsvindt. Gezien het feit dat er tegenwoordig veel regimekritische burgers in de EU-landen zijn die met internet als platform de regeringen en het establishment uitdagen, zijn dit soort bevoegdheden die overheden nu krijgen een concrete bedreiging voor de democratie.

Bron:

https://samnytt.se/ny-eu-lag-ger-myndigheter-ratt-att-stanga-ned-webbplatser-kallas-konsumentskydd/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5827 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Nieuwe EU-wetgeving staat overheden toe om websites te sluiten – wordt “consumentenbescherming” genoemd

 1. Een kleine 10 jaar geleden kwamen op de provinciale wegen camera’s te hangen om de verkeers stroom te meten. Er werd duidelijk gesteld dat de camera’s enkel voor dit doel zouden worden gebruikt, aldus werd er door het parlement toestemming gegeven. We zijn nu een drie tot vier parlementen verder, de camera’s worden gebruikt voor opsporing, voor het volgens van “verdachte” auto’s, voor belasting heffing en voor kilometer registratie, voor kilometerheffing en verzekeringsmaatschappijen willen ook graag de gegevens om hun premies nauw sluitend met een voertuig te maken, wat voor 95% van alle auto mobilisten tot een premie verhoging zal leiden. Niemand in het parlement heefttot nu toe gezegd dat de camera’s weg moeten omdat ze oneigenlijk worden gebruikt en feitelijk met een leugen zijn goedgekeurd. Men wist namelijk al dat de camera’s veel meer mogelijkheden hadden dan waarvoor ze werden opgehangen.

  Dit is een voorbeeld uit de praktijk waarbij goedkeuring word gevraagd voor iets om iets anders te gaan doen waar openlijk nooit toestemming voor zou worden gegeven. Dit is ondertussen met meer wetten het geval, bevoegdheden die uitbreiden maar door afwezigheid van interesse door de politiek niet worden terug gedraaid.

  Met deze wet, er zijn nog andere wetten die geen publiciteit krijgen, met deze wet word het woord en de gedachte van de EU richtlijnen de enige waarheid.
  Volgend jaar zal de berichtgeving veel minder zijn, zal een groot deel van de sportschutters en jagers een dele van hun wapens moeten inleveren en zal de politie via EU richtlijnen meer bevoegdheden krijgen en verplicht worden een deel allochtonen in hun rangen op te nemen, ongeacht de bijkomende ellende.

  Binnen nu en 5 jaar zal iedere vruchtbare blanke vrouw verplicht worden minstens 1 kind van ethnische aafkomst te baren, en ja, zelfs daarvoor zwerven al weg voorbereidende documenten rond in Brussel….en dan noemen ze Hitler een beest…het is hun spiegel…

  De gemiddelde burger heeft nul en geen idee hoe ver het afnemen van vrijheid en rechten gaat, maar het is extreem. Over vijf jaar zult u het echter niet meer kunnen lezen, en alles zal als zegen worden gepresenteerd.

  …en mocht het U door de geweldige voorlichting van ons perskorps ontgaan zijn, op de grens van Oekranien met Hongarije is een conflict broeiende, Soros heeft zijn milities ook daar al in beweging gezet.

  …en een kwart van de wereld zal in oorlog zijn…..dit is vergelijkbaar met de aanloop naar een situatie zoals in 1672 toen Nederland een land was waar bijna geen enkel famillie niet getroffen werd door moordende bendes, waar bijna ieder gezin een ouder en kinderen verloor….leerzame stof over hoe snel zaken compleet fout kunnen lopen….

  …net als hoe snel een groot deel van de Europeese steden zoals afgelopen weekeinde ontregeld kan worden en hoe burgers compleet aan hun lot worden over gelaten. En dit was slechts een groep….

  …als onze nieuwe burgers samen werken is binnen 48 uur een deel van Europa Islamitisch. Het is de nieuwe realiteit, en ze is gearriverd en staat op de taxi te wachten om naar de troon te worden gebracht.

  Liked by 3 people

 2. Vanochtend werd nog op het journaal gesuggereerd dat de Russen de Nederlandse samenleving proberen te ontwrichten met nepnieuws . Het heeft dus niets met mislukte integratie, massaimmigratie en open grenzen te maken. Ook lage straffen voor moordenaars, pedo’s , drugsdealers etc dragen niet bij aan de ontwrichte samenleving, het komt door de Russen.

  Liked by 1 persoon

 3. De Rus als vijand, een ideaal “onderjebedmonster” voor volwassenen.

  ?..Het zou enorm lullig zijn als Russen ook gewoon mensen bleken te zijn, al die aangeleerde haat en die hele industrie die draait op de angst voor de Russen zou overbodig worden…..Klote voor de defensie indudtrie, klote voor de aandelen, klote voor de pensieonfondsen en de beleggings portefeuilles van ministers en andere etersin restautant “de gouden trog”….

  De echte vijand ligt op eennkleedje te mekkeren, vijf maal daags. De echte tereuer komt uit ene gebouw in Brussel, waar de grasmaaier van iemand in Oostenrijk niet meer geluid mag maken dan die van iemand in Denemarken, zelfs als de extra power en dito geluid nodig is om bergop te maaien…Waar schimmelkaas ineens overal levensgevaarlijk is geworden terwijl onze antibiotica uit schimmels komt, en iedere Matlees sneeuwkettingen moet hebben in de auto en Feta uit Zweden komt en terroristen en verkrachters overal ter wereld Nederlanders worden genoemd omdat ze hun andere paspoort thuis hebben om te kunnen vluchten.

  Wat heb je dan nog als politici om het volk mee af te leiden van je wanbeleid als je oosterbuur gewoon ook miljardair kan worden of met de tieten bloot op straat kan protesteren…. Niks toch, dat stomme gepeupel zou wel eens zelf kunnen gaan nadenken.

  We zitten als burgers in eens soort rattenval, men plaatst tussen ons terorristen en waanzinnigen die men met ons geld voert en huist, en wij moeten meer betalen voor eten en zorg en andere ongein, we mogen onszelf niet beschermen of verdedigen en als we in referenda onze mening geven mogen we ook al de pot op. Gaan we stemmen en is het niet naar de zin van onze Gauleiters dan kunnen we ook verrrekken en word onze partij keuze uitgeloten. Op voorhand, dat is feitelijk hetzelfde als niet meer toestaan mee te doen met verkiezingen. Een geldige reden voor revolutie, volgens iedern op deze wereld behalve dictators.

  De Rus als vijand, eerst omdat ze communist waren, stond trouwens de doodstraf op in 1920 in Groningen, iedereen die een communist zag mocht die ter plekke omleggen….. Ook dat is Nederland. Onse wapenwet is een gevolg van de Russische revolutie, zo bang was Den Haag voor de burger dat men ze alle rechten afnam. En in de jaren 30” doodsloeg als men protesteerde omdat men geen eten meer had. Maar die wapenfeiten vind je niet terug op het korpsvaandel van Amsterdam of van de Marechaussee. Als je iets doet moet je niet verstoppen maar flink zijn en dingen dingen noemen. Zoals ophet vaandel van de Princes Irene brigade waar trots Normandie 1944 op prijkt…..wat waarheid is want ze ontscheepten daar in Juli…..kan je trots op zijn….We zitten met een hoop valse geschiedschrijving, omdat het een doel dient, alleen niet dat van ons burgers of van toekomstige mensen, masr van de graaiers nu.

  Waar het op neerkomt is dat mensen nog steeds denken en bang zijn voor het verlies van het eigen kapitaal en nationalisatie van bezit zoals net na de Russische revolutie. De Famillie van Duchesne was destijds ook in een klap alles kwijt, incluis enkele straten in Den Haag. Dat is de grond van de Russen angst, dat mensen alles kwijt raken. Je zou denken dat sinds de val van de muur en het verdwijnen van het communisme en de enorme omslag naar kapitalisme de Rus welkom was in ons deel van Europa. Maar nee, het moet de vijand zijn omdat vijanden nu eenmaal nodig zijn. Stel je voor dat straaljagers, tanks en slagschepen overbodig waren omdat we vrienden waren en elkaar konden vertrouwen….Het waren de Russen die de Bataclan uit hebben gemoord, het was een Russische agent die met een vrachtwagen op een menigte inreed in Nice, London, Berlijn of elke andere willekeurige plaats. Het waren de Russen die de Jezedi afmaakten op een berg en hun vrouwen en kinderen als vee gebruikten en het waren de Russen die de olie van IS opkochten, niet de Navo bondgenoot……

  Ik lees al jaren verschillende vormen van nieuws, zowel policor, links als rschts als alternatief. Kleintje muurkrant is een goede plek om de shit te zien die word weggestopt, Fenixx is behoorlijk zuiver en zo kun je met wat moeite op links en rechts redelijk objectief nieuws met feiten vinden.

  Wat me opvalt is dat de haat tussen Links en Rechts groter is dan hun besef dat ze beiden worden genaaid zonder glijmiddel door een rat met een paardenlul, de EU en in het kielzog Rutte, Merkel en Macron.
  Er word gevochten om de ultieme waarheid maar uiteindelijk is het gewoon wie er eerst onder de douche mag en wie daarna. Maar dat besef ontbreekt compleet bij iedereen. Er is geen rechts of links meer, er is hen die vrijheid willen en hen die willen sterven maar de ander voor laten gaan.

  Mijn wereldbeeld is af en toe een last, ik lees teveel, ik zoek graag naar het waarom en andere achtergronden, ik ben in staat me een beeld te vormen op basis van ervaring en logica, gecombineerd met een stukje toekomst kijken, en ik zie dan ook soms niet meer de zon die schijnt en de vogel die in een plas even zichzelf was, ik mis dingen.De mooie dingen.

  Waarom blijf ik dan lezen en nadenken? Angst? Het moet zoiets zijn, angst niet in dtaat te zijn slechte tijden aan te zien komen, angst te falen in het beschermen van mezelf en hen die bij mij horen, en het niet kunnen begrijpen waarom mij altijd is verteld dat ik in een democratie leef en anderen moet respecteren terwijl ongeveer alles en iedereen in een machtsposite dat niet doet. De democtratie die hun presenteren is ene andere dan die ik heb ervaren, is dat hun fout of mijn onbenul?
  We hebben de bek vol van mensenrechten maar we handelen met moordenaars en dictators die hun eigen volk uitmoorden, en we noemen ze vrienden….en dat snap ik niet.
  We spreken over democratie maar het is voor sommigen niet van toepassing, dat recht om zelf te beslissen. Net als godsdienst vrijheid, werkt alleen als iedereen die ervan wil profiteren anderen ook met rust laat en dat recht gunt….en vervolgens jankt de moskee letterlijk dat Joden en ongelovigen moeten worden gedood waar men ze tegenkomt, in Franrijk nota bene, het mooitste en meest levensvreugde bezittende land ter wereld, en de honden dien het “en plein publique…..”
  Volgens mij is het morele kompas van onze politici hetzelfde ding als die van Jack Sparrow in Pirates of the Carribean, waarbij de naald wijst naar dat wat je het liefst wilt hebben….

  Volgens mij is die Rus niet het probleem of de slechtheid zelve, maar het is maar welk monster je wil zien onder je bed….

  Liked by 2 people

 4. killuminati // november 15, 2017 om 16:20 //

  DDR 2.0, een dictatorschap noem je dit.
  Gestappo’s aan het werk om iedereen te screenen en om hun stem te verstommen.
  Stop de EU, laat elk land weer soeverein worden en samenwerken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: