Nieuw

Brexit is nog maar het begin

Merkel en Co moeten zich niet alleen zorgen maken over wie de regeringsverantwoordelijkheid in de nabije toekomst zal dragen en welke kleurenconstellatie tot wasdom zal komen, rood-groen-geel een Jamaica-coalitie of iets anders. Gevaar dreigt van een heel andere kant, één waarover men het liever niet heeft. En zeker niet nu! Dat zou de peilingen en onderhandelingen alleen maar verstoren.

De verkiezingsuitslag in Nederland, Frankrijk en Duitsland heeft de euro en de EU tot nu toe niet uiteen doen vallen, maar volgend jaar maart is er de grote politieke aardbeving in Italië. De waarschijnlijkheid dat Italië de eurozone verlaat, is groter dan ooit. Hoe geruststellend dat onze politieke elite het hoofd in het drijfzand van de inner-Duitse ondiepten steekt en EU-struisvogelpolitiek bedrijft.

Al op 4 december 2016 heeft Italië een eerste stap in die richting gezet. Op dat moment sprak een meerderheid van 59 procent van de Italianen zich uit tegen een geplande grondwetswijziging van de regering. Hoewel dit slechts een hervorming van het politieke systeem was, was het ook een stemmingstest van de bevolking. Het resultaat laat zien dat de Italianen niet bereid zijn om pijnlijke hervormingen door te voeren. Ze zijn de EU spuugzat. 


Italië: EU- en immigratie kritische partij de grootste in de peilingen


De verkiezingen in het Europese “Super verkiezingsjaar” 2017, waarin de AfD tot schrik van velen in de Bondsdag is gekomen, zijn slechts politiek voorspel vergeleken met wat de EU volgend jaar beleven gaat. Op 15 maart 2018 wordt een nieuw parlement gekozen in Italië. En het gaat allemaal over de “Italexit”, de exit van Italië uit de eurozone. De schuld van Italië is zo dramatisch dat alleen al de poging om het door het Eurosysteem te redden een grap zou zijn.

In Italië is de kapitaalvlucht de afgelopen jaren gestaag toegenomen, zoals blijkt uit de extreme schuldenlast van de Italiaanse centrale bank voor de rest van de eurozone. In februari vertoonde de balans voor Italië een tekort van 368,1 miljard euro, wat ongeveer overeenkomt met de Duitse federale begroting. Zo hoog als nooit tevoren. En niemand keek, zelfs niet de heer Schäuble.


Target II – de schulden tussen Europese nationale Centrale banken onderling. Baudet gaf al eens aan dat Nederland 100 miljard tegoed heeft (plus uitleg):

Baudet: Eurolanden zijn ons 100 miljard schuldig als we uit de euro stappen

En, wat zo meteen ter sprake komt; de landen die het meeste hebben uitstaan, gaan de hardste klappen krijgen, want ze gaan hun geld niét terugkrijgen (kijk eens naar Duitsland in het grafiekje hierboven, en denk dan nog eens na wie de baas is van dit Evil Empire).


De EU zal vanwege de Brexit niet in staat zijn om met een Italexit om te gaan. Niet alleen de Euro-verdedigers, maar met name Jean-Claude Junker zal het bokje zijn. Terwijl hij Duitse politici, en met name onze regering, voor de gek heeft gehouden, dat Engeland aanzienlijke economische gevolgen zou moeten ondervinden, blijkt plots dat wij (Duitsland) de klappen gaan krijgen:

Niet Engeland, maar Duitsland en Frankrijk zullen met tientallen miljarden verlies in de regen staan zo meteen. Dit slechte nieuws hangt al sinds vorige week als een giftige wolk over de babbeltrucs in het parlement. De Duitse belastingbetaler zal moeten bloeden, vooral omdat het geld voor vluchtelingen, sociale, digitaliserings- en sociale kwesties al lang geleden had moeten worden gepland.


Langetermijnkosten vluchtelingenstroom voor Duitsland €1500 miljard volgens een studie van de universiteit van Freiburg


De voegen van het EU-metselwerk barsten aan alle kanten. De onderhandelingen over de uittocht van Groot-Brittannië uit de EU vereisen zoveel aandacht dat het onmogelijk is om het hoofd te bieden aan dat andere grote probleem. Zeker niet in deze situatie. De Italiaanse Zombie-banken zullen de EU de das om doen. Wel cynisch, omdat Italië de tweede grootste economische macht in de EU is, en dan een terugtrekking uit de euro gebruiken zou om hun Lire te devalueren (doei doei met de schulden in euro’s), en dan door die gedevalueerde Lire hun economie en export weer aanjaagt (daarom mag de EU niet stuk van Duitsland).


Doorbraak: Vijfsterrenbeweging sluit Lega Nord niet uit


Een “nee” bij de nieuwe verkiezingen met de “5 sterren” als de winnaar geeft andere protestgroepen en populistische partijen zoals het “Front National”, de “FPÖ” en natuurlijk ook in dit land de “AFD” een belangrijke impuls, volgens de vooraanstaande econoom Professor Ralph Rotte. “Dit kan leiden tot politieke destabilisatie in Europa, omdat andere landen vervolgens proberen referenda over de euro of het EU-lidmaatschap te houden. Een domino-effect dat het begin van het einde van de EU zou kunnen inluiden “.

Bron:

http://www.journalistenwatch.com/2017/11/14/der-brexit-ist-erst-der-anfang/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Brexit is nog maar het begin

 1. Eindelijk is goed nieuws. Duitsland gaat klappen krijgen.
  Het werd is tijd.

  Liked by 1 persoon

 2. Bob Fleumer // november 15, 2017 om 10:43 //

  Ik (79) hoop dat het nog mag meemaken dat we weer een zelfstandig en soeverein land zijn met een regering die verantwoordelijk is voor het landsbeleid en niet de misfits in Brussel.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat ook leuk is; de hoogst succesvolle tour van Trump door Oost Azie.
  Hij pleitte daar doorlopend voor een anti-globalistische koers en nationale soevereiniteit in het kader van internationale handelsafspraken en kreeg daar zelfs in Vietnam, waar ze toch waarachtig geen redenen hebben om een Amerikaanse president toe te juichen, de handen nog voor op elkaar.
  Dikke vinger in de richting van de EU en Merkel/Macron.
  Wanneer het hem ook nog lukt om het met Rusland en Poetin op een akkoordje te gooien staat de EU helemaal in zijn hemd.

  Liked by 1 persoon

 4. Piet Karbiet // november 15, 2017 om 11:50 //

  Zembla en Radar hebben dit recent al helder aangekaart. Italianen en Grieken eten Hollandse tomaten. Of uit Marokko. In Italie is al jaren geen economische groei, jeugd trekt massaal weg maar wel miljarden staatsschuld. Uit de Euro, schulden kwijtschelden en/of een nieuwe munt erbij, de Guldenmark. Naar dat geld, met rente, kunnen we fluiten. Hoi Jan Kees de Flater!

  Liked by 1 persoon

 5. Jan Kees de Jokker ja, dat was ook zo’n vette gladprater. Ik denk dat die dronken EU-lijder(s) zichzelf van het leven zullen beroven, dat doen ze eerder nog dan toegeven dat ze fout waren.
  Ik geef nog maar één feest in mijn leven: na het instorten van de EUSSR.

  Liked by 1 persoon

 6. Halleluja….

  Like

 7. Joepieeeee klappen die graf EU

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s