Nieuw

Russen proberen met nepnieuws opinie in Nederland te sturen

Door: Chris Klomp

Rusland probeert met nepnieuws de Nederlandse publieke opinie te sturen. Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Nederland staat volgens de minister in de nadrukkelijke belangstelling van Moskou.

De D66-minister wil nu samen met media- en technologiebedrijven zoals Facebook, Google en Twitter gaan kijken hoe er weerstand kan worden geboden aan deze praktijken. ,,Het kabinet zal in gesprek gaan met deze partijen over hoe (heimelijke) politieke beïnvloeding kan worden tegen gegaan.”

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/russen-proberen-met-nepnieuws-opinie-in-nederland-te-sturen~a0b04ab1/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5817 Articles)
Altijd in oppositie.

19 Comments on Russen proberen met nepnieuws opinie in Nederland te sturen

 1. De regering gaat dus bepalen wat waar is en wat niet. Klinkt als de deksel van de kist die word dichtgespijkerd. De NPO als enige bron van waarheid en nieuws. Dit is het einde van democratie en vrijheid. Op de NPO net Buma van het CDA die efen verteld dat Rusland de grote boosdoener is. Wat een absurd wereldvreemde lui zijn dit, gehersenspoeld tijdens de koude oorlog en niet in staat de dag van vandaag te beoordelen op waarde en daarna te handelen.

  Die triest dat we na een lange evolutie vanuit de plaggenhutten tot filosofie en vrijheid terug worden gejaagd naar een huis van takken….

  Buma mag straks meeeten uit de grote voerbak in Brussel denk ik, anders doe je als oppositie zulke uitspraken niet. Maar goed, het CDA is eigenlijk geen oppositie, ze regeren gewoon even niet mee….

  Vraag ik me af in welk kamp mensen die zelfstandig denken straks onder de douche mogen…zowel de Islam als onze eigen regering wil alle persoonlijke gedachten opheffen, we hebben niet de vraag wie de vijand is van de twee maar de vraag welke van de twee ons het eerst het mes op de keel zal zetten.

  “Onze” regering is niet voor ons of van ons, maar wij zijn van hun. En iedere 4 jaar mogen we de eed van trouw afleggen, hopend op een regering van ons voor ons. En iedere 4 jaar stemt blijkbaar een meerderheid van ons volk voor het doorgaan met de leugens en de afbraak van het werk van onze voorouders……zou het, of ik het gewoon het telbureau dat eens in de 4 jaar de boel naar wens aanpast……

  Liked by 2 people

 2. Alphons Mantel // november 14, 2017 om 08:58 //

  hoeveel nepnieuws verspreidt Erdhogan?

  Like

 3. Wat hebben we toch een ongelofelijk goede wei zeiden de schapen tegen elkaar nu ze 1 keer in de 4 jaar een strootje mochten trekken over welke jas de herders aan zouden doen.

  Like

 4. …en ze gingen elkaar te lijf over de kleur van het strootje.

  Like

 5. Het CDA zit in de oppositie????…dacht toch echt dat ze samen met VVD, D66 en CU in de
  regering zaten of is het kabinet alweer gevallen?
  Met dit smoesje van fake nieuws willen ze het volk de mond snoeren
  Dat hele kabinet hoort voor een militair tribunaal want je eigen volk verraden daar staat nog altijd een zware straf op.

  Like

 6. En als je Chris Klomp vertelt dat hij nep-nieuws verspreidt, blokt die je op twitter.

  Los daarvan hebben we in Nederland ontiegelijk veel meer last van allerlei nepnieuwsorganen zoals de NOS, de Volkskrant, het NRC en van Bilderberg-voorgekookte Ollengren trutten en de rest van dat gajes dan van de Russen.

  Als er in dit land één kamerlid is die onafhankelijk MH17 onderzoekt en lastige vragen stelt, dan moet en zal die kalltgestelt worden om maar naar de Russen te kunnen blijven wijzen, want dat zijn de grote boemannen die het door de EU gewenst Ostraum een heel klein beetje in de weg zaten.

  Like

 7. Like

 8. Like

 9. Like

 10. Esperanza // november 14, 2017 om 15:42 //

  Prachtig plaatje hier boven stukje.

  Like

 11. Liked by 1 persoon

 12. Esperanza // november 14, 2017 om 17:03 //

  In Spanje hebben ze ‘bewijs’ gevonden.

  Vast wel, alsof Russen zo dom zoden zijn eventuele inmenging via twitteraccount naar hen te laten herleiden. Zal ook wel passen bij logica van wat wij hier nu in vorm van Ollongren hebben.

  Kajsa Ollongren

  Liked by 1 persoon

 13. Esperanza // november 14, 2017 om 17:07 //

  Ging wat mis.
  Linkje:

  ‘We hebben bewijzen’, aldus haar collega van Buitenlandse Zaken, Alfonso Dastis. Hij verklaarde dat er valse accounts zijn ontdekt op Twitter, Facebook en andere internetsites. De helft daarvan zou zijn te herleiden tot Rusland en 30 procent tot Venezuela.

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/spaanse-ministers-rusland-wakkerde-catalaans-onafhankelijkheidsstreven-aan~a4537049/

  Like

 14. Lijkt me stug dat rusland ook maar enige interesse zou hebben in zon kutlandje als nederland en /of catalonie. Maar ja het is de trend van deze tijd dat de russen alles hebben gedaan.

  Liked by 1 persoon

 15. Claudia M. // november 14, 2017 om 17:22 //

  Lul maar tegen mijn reet aan, want bij mijn kop krijg je deze flauwekul er niet in!

  Like

 16. ‘…..Rusland probeert met nepnieuws de Nederlandse publieke opinie te sturen…’
  Mwoehahahah……..
  So what?
  De npo/msm doet al decennia lang niet anders,…..is ook nooit een issue geweest!
  Conclusie; ophef om niets dus.
  (tenzij zij de concurrentie vrezen)

  Like

 17. bp633livenl // november 14, 2017 om 18:31 //

  De gehele Nederlandse media is EEN grote nep nieuws verspreider.

  Like

 18. bp633livenl // november 14, 2017 om 18:32 //

  En in Den Haag zit er zelfs een nep-parlement, alweer het zoveelste.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: