Nieuw

Het kan dus wel: Denemarken ontneemt staatsburgerschap  van Deense IS-terrorist

© IS

De Hoge Raad in Denemarken heeft besloten dat een 25-jarige man die in Syrië heeft gevochten voor de terroristische sekte van de Islamitische Staat zijn Deense staatsburgerschap zal verliezen. Dit ondanks het feit dat de man in Denemarken is geboren, meldt de Deense Radio.

Een 25-jarige man, geboren en getogen in Denemarken, is zijn Deens staatsburgerschap ontnomen omdat hij lid werd van de terroristische groep IS.

De man streed in Syrië en werd eerst door de rechtbank tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld, deels omdat hij lid werd van de islamitische staat en deels omdat hij de terroristische groep economisch ondersteunde.

Maar het Gerechtshof veranderde het vonnis en ontnam ook zijn Deens staatsburgerschap. De beslissing werd aangeklaagd bij de Hoge Raad, Højesteret, die nu het vonnis van het Gerechtshof bevestigd heeft.

De 25-jarige man verliest dus nu zijn Deense staatsburgerschap. Het vonnis volgt het internationale recht, omdat de man een dubbele nationaliteit had en ook een Turkse staatsburger is.

De man is ook veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en levenslange uitzetting.

Dit is de eerste keer dat een in Denemarken geboren persoon zijn Deense staatsburgerschap verliest. In juni vorig jaar verloor een andere immigrant, een Marokkaan, ook zijn Deense staatsburgerschap toen hij werd veroordeeld voor terrorisme. Hij was echter niet in Denemarken geboren.

Bron:

http://www.friatider.se/danmark-fr-ntar-medborgarskap-fr-n-danskf-dd-terrorist

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6309 Articles)
Altijd in oppositie.

15 Comments on Het kan dus wel: Denemarken ontneemt staatsburgerschap  van Deense IS-terrorist

 1. Zo en waar gaat men een stateloos figuur dumpen?

  Like

 2. Een mooie start van een beveiligings campagne op het noordelijk halfrond. Remigratie wat onze natuurlijke Demografie bedreigd, mohammedanen.

  Liked by 1 persoon

 3. @skeeter
  Goed lezen is moeilijk zeker? De man heeft nog steeds een turks paspoort/turjs staatsburgerschap. Uitzetting naar Turkije dus (na uitzitten van de gevangenisstraf)

  Like

 4. Te vlug lezen Johan, gebeurt wel eens. jammer zat me al te verheugen op een dump midden boven de oceaan.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2017 om 17:58 //

  Nou dat dumpen boven de oceaan is nog altijd een goed plan skeeter 😀
  Los daarvan geeft dit bericht de burger weer een beetje moed, het heeft even geduurd maar misschien dat men nu eindelijk het licht heeft gezien, nu nog overnemen in Nederland en dan schuiven we stukje bij beetje de goeie kant op.

  Liked by 1 persoon

 6. Esp lijkt me nuttig voor het vis bestand, kunnen we de quotas weer wat verhogen in de visserij

  Like

 7. OT, nieuwe firefox quantum web browser loopt als een speer op mijn gebrekkige internet verbinding.

  Like

 8. In Denemarken zijn ze al een fase verder dan in ons land waar men een dergelijk vonnis al snel in strijd met de Mensenrechten zou vinden.
  Politiek-correct geleuter natuurlijk en die lui hebben het blijkbaar nog steeds voor het zeggen tot aan de Rechterlijke Macht toe.

  Als de landen van herkomst niet willen meewerken na het uitzitten van de gevangenisstraf zoals in het geval van Turkije en Marokko niet geheel onwaarschijnlijk is moeten er andere scenario’s worden overwogen.
  Dit zijn echter scenario’s die zich helaas niet lenen tot verdere discussies op het internet omdat dit een uitermate gevoelig onderwerp betreft. De Gregorius Nekschot Stichting is hier al een tijd mee bezig en nadere info wordt op het juiste moment verstrekt.

  Voor de goede orde wil ik toch wel een tipje van de sluier oplichten: het per parachute droppen van het betreffende individu boven b.v. het Rif gebergte of de Saharawoestijn zou een effectieve oplossing kunnen zijn.
  Om het geheel een humaan karakter te geven zou t.g.t. een geit kunnen worden gedropt om het individu in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien.

  Voor het welzijn van de geit kunnen we helaas niet instaan want er zijn nu eenmaal grenzen en op een gegeven moment moet men de natuur zijn gang laten gaan.

  Om misverstanden te voorkomen: de parachute moet wel van te voren streng worden gecontroleerd door een geschoolde PVVer om ongelukken te voorkomen.

  Liked by 1 persoon

 9. Horatius, een kleuter rugzakje met een fop trek koordje will do

  Like

 10. trebor2110 // november 14, 2017 om 19:10 //

  Trump got UCLA Men’s Basketball players LiAngelo Ball, Jalen Hill and Cody Riley released from custody in China after they were accused of shoplifting.

  Like

 11. @skeeter,
  Deze suggestie zal ik doorspelen naar de Nekschot Stichting. Daar zijn dergelijke oplossingen meer dan welkom en worden terdege bestudeerd.

  Like

 12. Poncke Princen verloor zijn Nederlanderschap omdat hij deelnam aan een buitenlandse militie.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Poncke_Princen
  Was hij een landverrader of was hij een held?

  Like

 13. Met IS en ISIS ligt dat anders.
  Dubbele paspoorten; je kunt geen twee heren dienen. Zoals ze dan zeggen: een dubbele pet op hebben…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s