Nieuw

Bengaals dorp door moslims platgebrand na gerucht dat de profeet Mohammed in een Facebookbericht was beledigd 

Nadat het gerucht verspreidde dat een lokale jeugdige de profeet Mohammed had beledigd in een Facebookbericht werd een Hindoestaans dorp in Bangladesh afgebrand.  Als gevolg van de vermeende blasfemie in de sociale media werden in het district Rangpur Sadar meer dan 30 huizen in brand gestoken.

Naar verluidt had zich een menigte verzameld van 20.000 mensen uit zes of zeven naburige islamitische dorpen. De woede begon te groeien toen een lokale islamitische zakenman een klacht bij de politie had ingediend over de vermeende Facebook-post, schrijft Independent.

Eén persoon werd gedood en vijf anderen werden ernstig gewond terwijl de politie probeerde de brandstichting en plunderaanval in het dorp Thakurpara te stoppen door traangas en rubberen kogels in de menigte te schieten.

Als reactie op het geweld van de politie blokkeerden de moslims in protest de lokale snelweg Rangpur-Dinajpur, waardoor het verkeer ongeveer vier uur werd geblokkeerd.

Jagadish Roy, een lokale leider van de Hindoestaanse gemeenschap, vertelde tegen New Age dat de man die beschuldigd wordt van laster betrokken is bij een lokaal geschil over een stuk land, dat hij geen beledigende Facebookbericht geplaatst had en “zich altijd goed en respectvol gedroeg”.

Volgens lokale rapporten heeft de politie de grootste islamistische partij van Bangladesh, Jamaat-e-Islami, ervan beschuldigd hindoes voor de verkiezingen opzettelijk te aanvallen. De partij is naar verluidt een bondgenoot van de Bangladesh Nationalist Party, geleid door oud-premier Khaleda Zia.

Lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het incident en hebben opvang voor de getroffen gezinnen geregeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6309 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Bengaals dorp door moslims platgebrand na gerucht dat de profeet Mohammed in een Facebookbericht was beledigd 

 1. Beste mensen, als er niets tegen de islam ondernomen wordt, gebeuren dit soort dingen hier binnenkort ook.

  Liked by 1 persoon

 2. Is de Islam schuldig? Of is het volk wat de Islam aanhangt zo stom en wreed dat ze Islam aanhangen? Kip en ei verhaal. Zo stom als een varken zijn ze maar ze wanen zich superieur. Zeg ik zo stom als een varken. Feit blijft dat je deze ideologie heel ver van je weg moet houden.

  Liked by 1 persoon

 3. Jackvanderveen // november 14, 2017 om 10:09 //

  Bertus, zolang het volk de vertellingen van voorgangers van de islam als waarheid beschouwen krijgt men deze taferelen. Lezen kunnen ze niet, denken no minder en meneer de imam die weet het beslist. Wanneer men als normaal ontwikkeld persoon de Koran leest dan is er niets aan de hand omtrent doden, want alleen Allah beschikt over leven en dood. Omtrent mensenrechten en positie van de vrouw mogen de teksten gerust bijgesteld worden, want daarmee loopt men pok aanzienlijk achter.

  Like

 4. polderboy // november 14, 2017 om 12:55 //

  @Jackvanderveen 10:09
  Jij hebt zelf de Koran niet gelezen, of je liegt en bent een trol uit de moskee..

  Like

 5. @jackvanderveen
  Ik heb de quran meerdere keren gelezen, evenals de twee hoogst aangeslagen verzamelingen van hadith, en de biografie van mohammed zoals die ook in het M-O wordt onderwezen.
  Als jij beweert dat de quran niets zegt over het doden van ongelovigen (en nee, echt niet alleen maar als zelfverdediging) dan heb je OF de quran nooit zelf gelezen, OF je hebt alleen maar een paar selectieve verzen gelezen, OF je liegt.

  Like

 6. Jihadi Justin heeft de vliegtuigen al klaar staan om de arme morrdenaars op te halen

  Like

 7. Dit soort taferelen staat hier ook te wachten. Wacht niet op reformatie van de islam, want gehersenspoekde zombies kun je niets mee. Neem actie, en wordt weer 1 volk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s