Nieuw

Had u dat gehoord in verkiezingstijd ?

Het kan natuurlijk de leeftijd zijn maar ik kan me niet herinneren dat er zoiets als “Het Europese Leger” voorbij was gekomen. Bij geen van de partijen heb ik er iets over gehoord of vergis ik me nou zo ?

Never the less gaat Nederland er morgen wel voor tekenen in Brussel ! Maar geen paniek, de belastingbetaler wordt er per jaar tussen de 25 en 100 miljard beter van… Tijl hoopt zo dat ze hem dat nog eens uit gaan leggen ! Betekent dat het einde van de belastingheffing in Nederland ? Hoeven we nou nooit meer iets af te dragen ? Wordt de ziektekostenverzekering weer genationaliseerd en deelname gratis ?

Het zijn zomaar wat vergezichten die zich opdringen. Helaas het zal wel weer bedoeld zijn dat alle lidstaten in totaal dit bedrag er beter van worden, en dan alleen nog op papier hè ! Nee ik maak me geen illusies, ze vinden vast wel weer een econoom of iemand die zich daarvoor uitgeeft die via een onnavolgbare rekensom ons een rad voor ogen draait.

differential-calculus-2820672_640

U moet het mij maar niet kwalijk nemen, ik had vanavond het Journaal bekeken en kennelijk was dit onderwerp te oninteressant om te melden en vandaar dat ik het zojuist pas in de krant zag staan, ik heb dus nog geen tijd gehad de partijprogramma’s erop na te zien of er daar iets over werd gezegd. Tijl kan zich vergissen maar ik verwacht niet dat daar een letter over terug te vinden is.

Zijlstra en Bijleveld gaan ervoor tekenen. Ja ik moest ook even nadenken maar dat zijn de ministers voor Buitenlandse Zaken en Defensie, Halbe en Ank voor intimi. Nee, een Europees leger onder Europees bevel wordt het niet, zo houdt buitenlandchef Federica Mogherini hardnekkig vol, maar de ontwikkeling van materieel en nieuwe wapensystemen, het aankoopbeleid en zelfs operaties worden straks allemaal wel gemeenschappelijk. Dat is goedkoper en efficiënter.

Een naam heeft dat leger ook al; Pesco (nee niet te verwarren met pestkop da’s wat anders). En nee we hoeven niet bang te zijn hoor, het leger zal alleen worden ingezet als alle lidstaten unaniem positief daarover zijn wat dus in de praktijk betekent; nooit.

Waarvoor we het dan moeten hebben ? Ja hoor eens dat moet u Tijl niet vragen, ik heb ook geen idee, ik denk dat we binnenkort één grote feestdag voor de EU krijgen waarop dat leger een grote parade gaat houden of zo. Zoiets als je weleens zag op het Rode Plein of in Korea. Met een soort van operettekostuums voor ‘onze’ militairen.

Nou ja wat Tijl betreft gaan ze hun goddelijke gang maar, hij is ongetwijfeld te oud om nog opgeroepen te worden voor het vervullen van een dienstplicht dus ze doen maar.

Tijl gaat bij de volgende verkiezingen D66 stemmen, ik stem voor een verplicht levenseinde en voor een pil van Drion en dat ze nadat ze mij (naar ik hoop pijnloos) naar de andere wereld hebben geholpen alle nog bruikbare onderdelen uit zijn body slopen voor hergebruik. Zou je daar ook nog een voorbehoud bij kunnen bedingen zodat jouw voormalige onderdelen alleen voor kleine Markjes en Alexandertjes gebruikt mogen worden? Liever niet voor kleine Fatima’s of Achmedjes. Dat dan weer niet, en voor de rest; na mij de zondvloed, we hebben verloren en gaan ten onder. Toen ik het las kwam een zinnetje uit ‘De Kleine Man’ van Louis Davids voor de geest; Dat heet voor het ideaal, voor Neerlands grond en taal, maar wie betaalt het pakkie van de vice admiraal ?

admiral-876015_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Had u dat gehoord in verkiezingstijd ?

 1. Sinds ik mijn plunjebaal op het Waterlooplein verkocht heb bestaat er geen Nederlands leger meer.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 13, 2017 om 00:58 //

  Ja kijk jij maar uit, straks wordt je zo weer opgeroepen. Tenzij ze natuurlijk bang zijn voor jouw subversieve activiteiten…. 😀

  Liked by 2 people

 3. Na 20 minuten in het keuringsgebouw werd mijn naam omgeroepen over het terrein. Meneer *** wilt u zich van het terrein verwijderen … , Meneer *** wilt u zich van het terrein verwijderen … , Meneer *** wilt u zich van het terrein verwijderen … ,

  Denk niet dat ze mij op zullen roepen 😉

  Liked by 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel // november 13, 2017 om 01:33 //

  Nou ja dat heeft de belastingbetaler in ieder geval een hoop geld bespaard Fubar 😀
  Maar voor het Europese leger maakt dat niet uit hoor, geld zat !!

  Liked by 3 people

 5. Heb ik een aantal jaren geleden dus een keertje gesteld bij die donorregistratie. “Ik wil best organen ter beschikking stellen, als jullie mij garanderen dat die uitsluitend voor niet-islamieten beschikbaar zijn”. Daar begrepen ze dus helemaal niks van, en konden zij niet garanderen. “Nou, dan maar niet” zei ik en hing op. Deze jongen gaat dus gewoon het oventje in en niks geen ge-donor.

  Liked by 4 people

 6. … en dat Europese leger is jaren geleden al gesmeed … en wel zó dat bv Franse militairen hier een volksopstand gaan bedwingen, onze jongens in Duitsland en Duitse soldaten gaan optreden in Spanje. Maar in geen geval tegen eigen bevolkingen, om die drempel te slechten. Het Brussels gespuis…

  Liked by 4 people

 7. Peter Bontenius // november 13, 2017 om 10:32 //

  Dat europese leger bestaat al jaren in de vorm van Eurogenfor, de Europese gendarmerie.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // november 13, 2017 om 11:51 //

  Nee Eurogendfor is een samenwerking van (militaire) politie.
  European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR) is een multinationale samenwerking van politiekorpsen met een militaire status. Politie uit Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Roemenië en Spanje doen mee. De Koninklijke Marechaussee is de Nederlandse deelnemer.

  De politiemacht bestaat uit ongeveer 800 militaire politiefunctionarissen.”

  “Zeker 23 landen, waaronder Nederland, tekenen morgen in Brussel voor een Europese defensie. Die moet de optelsom van nationale strijdkrachten extra vuurkracht geven”

  Politie is geen extra vuurkracht voor defensie. Ook niet als het militaire politie (marechaussee) is.

  Liked by 1 persoon

 9. Tijl, bij het laatste couplet van Louis Davids moest ik opeens denken aan Francisco van Jole.
  “Die kleine man, met z’n imitatie Jaeger onderbroekkie an”
  Moest het effe kwijt.

  Liked by 1 persoon

 10. Als ze het dan inschakelen voor hun eigen vuurpeloton vanwege landverraad vind ik het prima.

  Liked by 1 persoon

 11. scherpschutter1943 // januari 26, 2018 om 15:40 //

  M\aak je niet druk, dat europse leger (als het er komt) slaat nog geen deuk in een pakje boter. Een leger van huurlingen wordt het, die er alleen bij zijn voor de poen. Bij de eerste schermutseling maken ze dat ze weg komen. En voor de echte Nederlanders (als die er dan nog zijn) valt er niets meer te verdedigen want nederland is al weggeven aan de moslims.
  Dus jongelui, wordt nooit soldaat of politieman, het is het risico niet waard.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s