Nieuw

VIDEO: Politie zet waterkanon in bij rellen in Brussel na WK-kwalificatie van Marokko

Na afloop van de kwalificatiematch voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust hebben een 300-tal mensen keet geschopt in het centrum van Brussel. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Op het Beursplein zijn voorbereidingen voor Winterpret vernield en op het Fontainasplein werd een wagen in brand gestoken. De oproerpolitie is tussengekomen en er werd een waterkanon ingezet maar voorlopig werd nog niemand gearresteerd. Twee agenten raakten gewond.

Aan de beurs is het ondertussen weer rustig. De woordvoerder van politiezone Brussel hoofdstad Elsene meldt dat de spanning nu toeneemt aan het Zuidstation, meer bepaald aan de Lemonnierlaan. Hij bevestigt dat twee agenten gewond zouden zijn geraakt, eentje aan de knie en eentje aan de schouder. Het is nog niet duidelijk of ze naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/video-politie-zet-waterkanon-in-bij-rellen-in-brussel-na-wk-kwalificatie-van-marokko~a481f1e4/

Auto’s in de fik in Brussel:

Politie aangevallen in Schilderswijk

Rond 22:00 was de Vailliantlaan volledig geblokkeerd door feestvierende fans van het Marokkaanse elftal.

Rond 22:15 keerde de menigte zich tegen een passerende auto. Daardoor/daarna werd de situatie grimmiger. De politie vorderde de feestvierders om weg te gaan, maar in plaats daarvan keerde de menigte zich tegen de politie. Daarop trokken de agenten ‘in normaal tenue’ zich terug en verscheen de ME weer ten tonele. Zij voerden charges uit op de Hoefkade.

Video’s en Foto’s bij Regio 15 >>

Amsterdam: OV verstoord

Ook in Amsterdam-West is het op sommige plekken onrustig na de winst van Marokko. Daar meldt onze verslaggever dat trams op het Mercatorplein niet meer konden rijden, omdat fans de weg blokkeren. De Amsterdamse politie heeft de Jan Evertsenstraat, de toegangsroute naar Mercatorplein, afgezet. Zo kunnen de fans midden op straat feestvieren. Al het verkeer moet hierdoor omrijden, inclusief het ov.

Telegraaf >>

AT5 spreekt van een ‘grimmige sfeer’ en heeft beeld.

In Frankrijk vieren Marokkanen de succesvolle verovering van de hoofdstad:

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5817 Articles)
Altijd in oppositie.

13 Comments on VIDEO: Politie zet waterkanon in bij rellen in Brussel na WK-kwalificatie van Marokko

 1. Tijl Uylenspiegel // november 12, 2017 om 02:22 //

  Dit land is gek geworden, de ‘journalist’ van Regio 15 schrijft onder de video;
  In eerste instantie werd de 2-0 winst op straat gevierd door fans van het Marokkaanse elftal, die met vlaggen en veel getoeter door de wijk trokken. Maar na ongeveer een half uur besloot de politie blijkbaar om in te grijpen. Het is ons niet duidelijk wat de aanleiding daarvoor was.” What the fuck !
  Hoe mesjogge kun je zijn ? De hele wijk staat op stelten, verkeer komt volledig tot stilstand en ga zo maar door, “onduidelijk wat de aanleiding was”. Heb je stront in je ogen of zo ?

  Liked by 1 persoon

 2. Deze zegt dat Parijs vernield wordt. ben nog aan het zoeken.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 12, 2017 om 02:28 //

  Als je de andere filmpjes ook bekijkt vraag je je automatisch af of er misschien meer Marokkanen in Europa wonen dan in Marokko !

  Liked by 1 persoon

 4. templars2017 // november 12, 2017 om 02:30 //

  Dit heeft met sport niks te maken, dit is blind geweld , het zijn altijd dezelfde die de boel in gang zetten ,het is net alsof ze niks anders kennen .
  Weer moet de staat tussenkomen met belastinggeld om de gemoederen te bedaren, hoe lang gaat dit nog duren?

  Liked by 1 persoon

 5. Auto’s in de hens in Brussel. Tweet (helaas in t Frans, toegevoegd hierboven).

  Like

 6. Dat zal nog wel wat worden als ze hun eerste wedstrijd verliezen.

  Liked by 3 people

 7. Stenen gooien naar de politie op de Champs d’Elysees

  Like

 8. Disrespecteren het graf van de onbekende soldaat waar gisteren nog eer bewezen werd volgens deze Fransman.

  “wat een verrijkking die immigratie”

  Beesten zijn het volgens deze:

  Like

 9. “Bedankt Marokkanen”

  Twitteraar is redacteur bij F de Souche (islamkritisch Frans blog)

  Like

 10. Dit zouden ze in hun eigen land nooit doen, want daar weet de politie hoe ze deze ratten moeten aanpakken.

  Like

 11. Het is duidelijk dat de overheid niet langer de macht en orde kan handhaven. Had dit gecombineerd geweest met Turken die ookiets te “vieren” hadden was de politieop sommige plaatsen niet meer aanwezig geweest en had de burger ter plekke de ellende over zich heen gehad.
  We leven in andere tijden, en bescherming of orde vanuit overheid is weg, men heeft zelfs de situatie gecreeeerd die nu aan het ontstaan is.
  Ben benieuwd hoe kerst en nieuwjaar gaan verlopen, de allachtoon kan kiezen waar men de strast op wil om te plunderen, de politie en het leger moeten ergens staan om paraat te zijn.

  Waar de allachtoon via whats app binnen een paar minuten de bestemming van de meute kan wijzigen is de politie en het leger afhankelijk van bevelen die worden gegeven door lieden die niet het kleinste greintje van stads guerillia begijpen.

  Ik gok erop dat dit jaar de meutes allachtonen neerstrijken in dorpen en daar alles slopen, incluis de bewoners en vooral hun vrouwen en dochters. Totale hulpeloosheid, machteloos en verin deminderheid. Toeslaan en in duizend groepjes versplinteren als de rups van de overheid arriveert. Niks doen is net zo effectief blijkbaar….

  Hetis een kwestie van tijd voordat dezelui mobiel worden en de steden verlaten om overal chaos te maken, het is enkel wachten op een verbindende factor die al dezegtoepen aanstuurt. En naar wat ik hoor is die factor er al…de Caïd die alle anderen alaat gehoorzamen.
  Turken in Duitsland, Marrekanen in Frankrijk, Albanezen en Marrekanen in Belgie, Turken en Marrekanen in Nederland en overal Syriers , Afghanen en Somalieers die ook allemaal van de tafel van Allah willen vreten…nu nog even een zooitje, maar de verbindende lijn is er. De boel is al verdeeld, de politiek weet dit maar doet of het er niet is.

  De snelheid waarmee dit gaat escaleren is niet te bevatten, en politiekan enkel zelf het vege lijf redden. En wij burgers mogen straks de bruggen niet over als we moeten vluchten, kei goeie buffer en tijdsrekker, een horde vluchtende burgers waar de rattenbendes langs moeten. We worden uitgespeeld in het kwadraat.

  Er is maar een optie voor de toekomst willen wij een toekomst hebben, dat is beginnen met de dubele paspoortrn in te nemen en te deporteren wie misdrijven begaat. En dat is de meest zachte aanpak die iets van verschil kan maken.

  feitelijk is het niet ingrijpen op deze punten een vorm van rasicme vanuit de overheid, men houd bewust en situatie in stand die mesnsen verdeeld, en slachtoffers maakt van de weinge nuttige allachtonen.

  Enkel met de bajonet op het geweer kan dit nog worden omgedraaid. Vanuit de regeringen en politiek zal deze oplossing nooit komen.

  Like

 12. Ik zie steeds meer virtuele armpjes gestrekt omhoog vallen, bruine hemdjes met V-hals en ribbeltjes aan de boorden om mij heen en bierkeldergebral in slecht Nederlands op het internet dus we gaan de goeie en mogelijk zelf geplande kant op. De kant waarin we een referendum mogen houden of we na het douchen met een spuitje of toch maar in een trein gedeporteerd willen worden.

  Like

 13. maai er eens 20 om met live ammo, wedden dat ze die taal verstaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: