Nieuw

Rellen in Brussel: “Mensen huilden en waren in shock. Het was echt heel heftig”

Door: Michaël Torfs

“Plots kwamen een 100-tal mensen binnen en ze begonnen alles af te breken.” Dat vertelt een uitbater van een Brussels nachtwinkel die slachtoffer werd van de rellen met Marokkaanse voetbalsupporters. Ook journalist en fotograaf Yassine Atari getuigt over wat hij zag. “Het was een echt slagveld.” Er is kritiek op de afwezigheid van de politie.

Bij aankomst zagen we een aantal mensen de nachtwinkel plunderen. Ze gingen hevig tekeer, het raam van de winkel werd ingeslagen met verkeersborden. Ze namen flessen drank mee of sigaretten, ze hebben alles kort en klein geslagen. Daarna probeerden ze de winkel in brand te steken,” vertelt Atari, die enkele foto’s op zijn Facebook-pagina postte (foto’s).

Lees verder:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/12/uitbater-nachtwinkel—ze-braken-alles-af-/

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6034 Articles)
Altijd in oppositie.

14 Comments on Rellen in Brussel: “Mensen huilden en waren in shock. Het was echt heel heftig”

 1. bp633livenl // november 12, 2017 om 18:18 //

  De volgorde is deze: eerst krijg je rellen, dan Weimar toestanden en vervolgens een
  burgeroorlog zoals in Joegoslavië tijdens de jaren ’90 vorige eeuw.
  Leuke vooruitzichten maar het volk heeft er zelf voor gekozen door steeds maar weer
  op de verkeerde partijen te stemmen.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik denk dat ik beter kan gaan emigreren naar Hongarije, het land van Orban en daar een café ga opstarten voor gevluchte Nederlanders en Vlamingen. Want in West-Europa is het toch een verloren zaak Wie gaat er mee ?

  Liked by 4 people

 3. Alstublieft ik wil mee, ik weet niet hoe je dat moet regelen
  Er zijn vrijstaande huizen met een lap grond erbij te koop voor € 50.000
  Ik meen het serieus dat ik weg wil, ik heb al huizen in Hongarije bekeken, ik zou dan een huurhuis willen want ik kan niet kopen
  Ik vind het eng worden in Europa dit blijft echt niet goed gaan ,ik wil serieus met mensen in contact komen die ook weg willen

  Liked by 1 persoon

 4. 25000 USD is genoeg voor invest visa ecuador
  Heb je 800 USD of meer pensioen per maand kom je al in aanmerking voor pensionada visa.
  Chili, panama, en nog meer landen hebben dit soort soepele mogelijkheden.

  Liked by 1 persoon

 5. templars2017 // november 12, 2017 om 20:35 //

  Dat er iets aan de horizon ligt is een feit dat zeker is ,het is reeds onomkeerbaar, zij die nog geloven dat alles weer goed gaat komen is er aan voor de moeite.
  Het is een kwestie van tijd , en die tijd raakt op.
  Velen willen het niet zien omdat het niet te bevatten is wat er gaat gebeuren , en er worden ook geen pogingen gedaan om mensen te sensibiliseren ,je wordt toch niet geloofd ,het is gemakkelijker om er niet aan te denken en je ogen te sluiten voor.
  Ook de media gaat in de fout ,er is wel een berichtgeving er rond maar absoluut niet voldoende , waarom niet eens diepgaand de mensen uit de buurt aan het woord laten ,in plaats van een algemeen opgesteld nieuws.
  Volgens een paar ooggetuigen die er wel over verslag gaven is de tendens” het was precies een burgeroorlog die losbrak”, het is een uitspraak die aangeeft hoe ernstig het was ,het bewijst dat het geen gewone voetbalrellen waren maar iets dat goed voorbereid was ,mensen in dat kwartier hebben angst ,iets wat normaal is onder dergelijke omstandigheden.
  Nog een feit is dat er ook in Antwerpen rellen zijn geweest ,simultaan met die van Brussel ,dit feit is niet weergegeven in de media ,een blinde kan zien dat het hier om een gecoördineerd gegeven handelt en geen alleenstaand geval zoals ze ons willen doen geloven, het zijn allemaal testen om te zien hoever ze kunnen gaan enerzijds en wat de reactietijd en de effectieve reacties zijn van de ordediensten anderzijds.
  De ordediensten in Brussel hadden orders gekregen om niet op te treden om escalatie te voorkomen!! wat was er dan nog te escaleren? door niet te mogen tussenkomen zijn ze een gemakkelijke prooi geweest ,balans 22 man verwond , dit gedrag heeft een naam sitting ducks!!
  Niet mogen ingrijpen ,vraag is waarom niet ? Te weinig personeel? observatie van hoe het krapuul te werk gaat ?geen durf? vragen die vragen en wenkbrouwen doen rijzen ,
  Een andere uitleg is dat ze het verkeerd ingeschat hadden ,iets dat geheim wordt gehouden kan je niet inschatten ,dus het was een verrassingsaanval , wat bewijst dat het met voorbedachte rade ineengestoken was ,als de marrokanen wonnen of verloren in beide gevallen was dat het signaal om het uit te voeren , als je het zo bekijkt slaat de klepel ineens de andere kant uit niet?……..

  Liked by 2 people

 6. Ik ben al aan het kijken om te emigreren, het voordeel van Tsjechië en Hongarije is dat je jezelf mag bewapenen, dat het leven er goedkoop is en de huizen, maar ik vraag me af wat er met inkomens gebeurd zoals pensioen als de EU splitst of de mislams hier de boel overnemen. Portugal en noord Spanje zijn ook en goede optie, want de bevolking is weerbaar en absoluut katholiek. Wat er aan moslims zit zal bij oorlog daar wel uitgezet worden.
  Het lijkt me dat er eens goed moet worden gekeken hoe groot de groep is die wil emigreren, want dan kan het een kleinschalige eigen economie vormen en is er overal iets op te bouwen…

  De rellen schijnen op veel meer plaatsen te zijn geweest dan wat wij in de kranten lezen, net gehoord dat het in Antwerpen ook goed mis was en weer is…
  Politie die niet mag optreden, lijkt mij “food for thought” voor de betrokken agenten en hun collega’s elders… misschien tijd voor het eigen volk te kiezen en niet meer blind de wet te volgen of de politieke partij leiders die aan het hoofd staan…

  Eigen volk eerst kan wel eens de enige kans op overleven zijn, want wie is er nog gek genoeg om agenten in nood te helpen behalve mensen van het eigen volk… en reken maar dat er onder de agenten slachtoffers gaan vallen door onze nieuwe burgers, die ruiken door het niet optreden bloed en kansen….

  Zo fout dat multiculti en aardig voor allochtonen beleid, zo enorm fout…zo funest !

  Liked by 1 persoon

 7. het was op veel meer plaatsen mis. Dat klopt. Ik zat gisternacht franstalige hastags uit te pluizen op twitter, en onder andere in Nantes en Toulouse was het ook mis.

  Liked by 1 persoon

 8. We krijgen duidelijk geconditioneerd nieuws, een beetje waarheid en een berg doofpot. Op deze manier kan de pers niet worden verweten te zijgen, maar de snelheid waarmee nieuws komt en gaat en de minimale dosering, het lijkt wel homeopatische verdunning…..een deel waarheid op 25 delen gelul in de ruimte terwijl er 20 delen waarheid nooit boven komen. Kun je lang volhouden op die manier, het weg kijken. De pers is geen pers maar een censuur en klik hulpje.

  Voor mij is overduidelijk waar ik als mens en burger sta….in de rij voor de slachtbank. Ze hadden een ander moeten uitzoeken…

  Liked by 1 persoon

 9. Like

 10. Geconditioneerd nieuws. Wat dacht je hiervan:

  Like

 11. Liked by 1 persoon

 12. Je zou de Hongaarse Ambassade eens kunnen bellen voor informatie 070-3500404 want het lijkt hier een uitzichtloze zaak aan het worden met al die collaborateurs en landverraders D66 en GL om je heen. Zelf ben ik bij een groot deel van mijn familie ook niet meer welkom, al jaren niet. Volgens mij zijn geestverwanten met eigen inkomen gewoon van harte welkom. Dat hebben we allemaal te danken aan dat corrupte incompetente zooitje in Den Haag !

  Liked by 1 persoon

 13. Heer vreeswijk,bent u ook in den-haag geboren? Ik zou naar Hongarije willen emigreren, maar wat moet je met je huis hier,is wel een huurhuis dat kan ik opzeggen
  Maar mijn inboedel zit ik ook mee die zou ik weg kunnen doen want een verhuiswagen daarheen zal wel duur zijn ik ga het toch uitzoeken want hier wil ik weg

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s